karols 25.11.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Proszę napiszcie czy u Was też tak wygląda....Dach pokrywaliśmy dachówką Rupp Ceramika, przy oknach dachowych w części górnej dachówka odstaje, nie przylega do siebie bardzo mi się to nie podoba, a fachowcy którzy układali dachówkę ( robili również wieźbe) twierdzą, że tego nie można poprawić ponieważ obróbki blacharskie przy oknach przeszkadzają i tak musi być. Brzytko to wygląda . Może znaleźliście rozwiązanie aby dachówka była ładnie ułożona, proszę napiszcie jak to u Was wygląda, może rzeczywiście nic nie można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karols 16.12.2005 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Czyżby wszyscy byli zachwyceni ułożeniem dachówki przy oknach połaciowych, tylko ja jestem nieszczęśliwy i się czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 16.12.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 U nas jest etz tak, i to mi sie nie podoba, ale dekarze stwierdzili, ze inaczej sie nie da. Zauwaz w prawym gornym rogu okna http://img218.imageshack.us/img218/2363/dscf21762dj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 16.12.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Albo jeszcze jedno zdjecie: http://img234.imageshack.us/img234/7977/dscf21844uo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 16.12.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Wszystko zależy od tego, jak "spasuje" dachówka. U mnie tak mocno nie odstaje, ale trochę też. Dachówka ma zamki dopasowane tak, żeby dobrze leżały jedna na drugiej. Jeżeli coś przychodzi pomiędzy dachówki (np. kołnierz od okna) to oczywiste jest, że nie przylega już tak dobrze. Może można by trochę podpiłować dachówkę od dołu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 16.12.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 gabi,weź i poruszaj tymi dachówkami - może zwyczajnie "zaskoczą" na swoje miejsca.u mnie dachówki były zdeemowane i przycinane na wszystkie sposoby, także wypukłości ścinano, żeby kołnierz ładnie się położył i nie odstawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karols 19.12.2005 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Bardzo dziękuję za podpowiedź, wiosną może uda się trochę podciąć i dopasować. U mnie dachówka chyba bardziej odstaje niż u Gabrysi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts