kroyena 01.12.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ale tym nieoświeconym łatwiej sterować. Wystarczy jaki drobny ochłap dla nienawiści w środek rzucić i już się kotłujemy. Zadrżeli politycy po Prima Aprilis, a dokładniej Secundo. Ale miały być wybory na wiosnę, a były na jesieni. Jak zobaczyli jak na jedno Imię cały naród powstał. Nikt nikogo nie kopał, Nauki słuchał. I Moher, i Jehowa, i Niewierzący, i Homo, i Hetero, i Karany, i bez Kartoteki. I był naród jako Jedno, jeno kupczyki z Wiejskiej miały w porach bo bez względu na orientację prawda i nawoływanie do miłosierdzia i miłości przejść im przez gardło uczciwie nie mogło i nie może. Zwieracze im puściły i mamy to co mamy. Może Pokolenie będzie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 01.12.2005 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Kasiu! Bardzo dzięki za wsparcie. Kroyena, napisałe: "Mnie nie chodziło o wykazanie że hetero są bez winy, jeno o to że stopień nienawiści jest co najmniej równy po obu stronach. A stawianie jednej grupy ponad drugą, albo traktowanie jej w sposób lepszy bądź lepszejszy to żadne rozwiązanie." OK. Zgoda. Co do szarzyzny i brzydoty naszych manifestacji też. Tylko jako mimo to, majš one u mnie większe zrozumienie niż większoć. Wiesz dlaczego? Bo postawy bojowe u mniejszoci sš jako bardziej na miejscu i zrozumiałe. Natomiast kiedy większoć, mimo wiadomoci, że jest jej więcej, jest agresywna wobec mniejszoci - tego nie akceptuję. (Do tego stopnia, że czasem mi nawet szkoda komuchów. Przecież tam też sš przyzwoici ludzie. O naszych symapatich i wyborach decyduje wilele czynników. Sama w rodzinie mam starukiego już wuja, który szczerze wierzył w komunę i nie przestał, choć go kolesie wykiwali. A mój p. tatko choć walczył z reżimem, mawiał, że gdyby nie zmiany po wojnie całe życie pasłby krowy - to na marginesie). Wracajšc do agresywnej większoci - stoję na stanowisku, że w nowoczesnej demokracji na większoć spada ogromna odpowiedzialnoć za szcunek dla mniejszoci. I stšd włanie owo politycznie dzi poprawne "posznowanie praw". Sznuje się prawa mniejszoci, bo większoć z założenie ma je zapewnione! Idšc dalej w naszej dyskusji dpopiszę tylko parę słów o wspomnianej nekrofilii. Otóż uważam , że życie społeczne powinno opierać się nie tyle na zasadach religijnych, co na etyce. Pojmuję jš jako zbiór minimalnej iloci praw, które majš zapewnić mozliwie godne zycie wszystkim jego podmiotom. Dlatego, wszystko co bezporednio wynika z aktu woli, a nie stanowi zagrożenia i pogwałcena woli innych - powinno być dozwolone.Stšd homo - jesli po obu (i więcej) stronach jest akt woli - jest dopuszczalne i ma prawo do poszanowania swojego aktu woli. Natomiast, w zwišzku z faktem iż zwierzę, dziecko czy trup, za przeproszeniem, nie sš w stanie wyrazić lub rozpoznać swojej woli, nie mogš zostać użyte według woli innej osoby.Oczywicie diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach... i rzeczonej Danuce... Co do zasad religijnych, to sš one znów aktem woli. Żeby w nich uczestniczyć, potrzeba wiadomego wyboru, a nie nakazu prawnego, moralnego czy społecznego. Religia jest wyborem. Mam wielki szcunek dla wiadków Jehowy. Oni wcišż chcš nawracać, ale nigdy nie opluwajš i nie pogardzajš tymi, którzy nie chcš ich słuchać. Zawsze sš grzeczni i cierpliwi. Szanujš wybór na "nie", choć się z nim nie zgadzajš. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.12.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 I chyba nie zrozumiała. Mogę zamiast i Jehowa napisać i Starozakonny, a nawet i Muzułmanin I co to ma za znaczenie. Chodziło mi o to że w Kwietniu Polska była jak 15 lat temu co najmniej. Minęło 8 miesięcy i co mamy? Nie będę klikał bo musiałbym strasznie brzydko naklikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 02.12.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 A wiecie, co jest po prosu boskie? ano to, ze oboje macie racje. Tylko ekhem ekhem; Kroyena chiba widzi ciut bardziej pesymistycznie i nieco w oparciu o polityke, a Monika obnaza sama prawde ideologiczna.A ja czytam i sie ucze. Bardzo mi sie podoba zwrot o woli w odniesieniu do filow. O jej poszanowaniu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 02.12.2005 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 "Chodziło mi o to że w Kwietniu Polska była jak 15 lat temu co najmniej. Minęło 8 miesięcy i co mamy? " Nie wierzę w cudowność tego co było na wiosnę. Owszem, coś otworzyło na moment ludzkie serca. Ale Polska nie była inna. Ta sama złość i nienawiść bvyła w tych samych ludziach, co dziś. Ale nie idealizujmy - tak nie da się ciągle. Chodzi o to, by szara codzienność była nieagresywna. "Wystarczy jaki drobny ochłap dla nienawiści w środek rzucić i już się kotłujemy. "I własnie chodszi o to, żeby niekotłowanie zaczynać od siebie. Powiedzieć "STOP Nienawiści", która się leje wzędzie, ale ... własnie nie agresją tylko NIE ODPOWAIADANIEM tym samym. Zacząć od siebie. "I chyba nie zrozumiała. "Czemu ma służyć taki komentarz? Też czuję, że mnie nie rozumiesz, ale nie piszę "chyba nie zrozumiał". Kiedy kierujesz taką uwagę nie do mnie, a do wszystkich czytelników, ustawiasz mnie w pozycji osoby niezdolnej do zrozumienia, w założeniu czegoś zrozumiałego dla wszystkich. Jesli uważasz mnie za niezdolną do pojęcia czegoś - powiedz mi to wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 02.12.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 dlaczego nikt nie organizuje marszy par heteroseksualnych dlaczego pary hetero o to nie walczą dlaczego nie robi się szumu wokół tych związków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.12.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Przepraszam za komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 02.12.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 dlaczego nikt nie organizuje marszy par heteroseksualnych dlaczego pary hetero o to nie walczą dlaczego nie robi się szumu wokół tych związków Bo sa w wiekszosci i nikt ich nie dyskryminuje, nie musza wiec udowadniac, ze biale jest biale a czarne - czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 03.12.2005 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Przepraszam za komentarz. Paty! Jeli nikt nie organizuje, to znaczy, że niekt hetero nie mka takiej potrzeby. Gdyby miał, ja osobicie nie zgłaszałabym sprzeciwu. Choć pewnie by mi się ić nie chciało. A na marginesie - czasem wydaje mi się, że życie byłoby łatwiejsze gdybym jednak była homo. Tak ciężko czasem dogadac się z tymi facetami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.12.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 A na marginesie - czasem wydaje mi się, że życie byłoby łatwiejsze gdybym jednak była homo. Tak ciężko czasem dogadac się z tymi facetami... Ale ile byś straciła Osobiście nie wyobrażam sobie świata bez kobiet. Miałbym przytulać się do jakiegoś sękatego mięśniaka? Nie ma jak: "kobiałki, takie miękkie, puszyste" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 05.12.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Tjaaa....dreszczyk emocji musi byc Tez sobie swiata bez tych owlosionych i sekatych nie wyobrazam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.12.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 tomek, ale jakąty reklamę kierujesz do Moniki. To nie ta płeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 05.12.2005 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 A na marginesie - czasem wydaje mi się, że życie byłoby łatwiejsze gdybym jednak była homo. Tak ciężko czasem dogadac się z tymi facetami... Ale ile byś straciła No dyć wiem... Ale tak czasem, to mozna ponarzekać. A swoją drogą wcale Ci sie nie dziwię, że nie chcesz do włochatego... Ja nie rozważam zamiany z włochatego na włochate, ino na miękkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 07.12.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Przepraszam za komentarz. Paty! Jeli nikt nie organizuje, to znaczy, że niekt hetero nie mka takiej potrzeby. Gdyby miał, ja osobicie nie zgłaszałabym sprzeciwu. Choć pewnie by mi się ić nie chciało. A na marginesie - czasem wydaje mi się, że życie byłoby łatwiejsze gdybym jednak była homo. Tak ciężko czasem dogadac się z tymi facetami... własnie hetero nie mają takiej potrzeby........... a homo za wszelką cenę chcą na siebie zwrócić uwagę ..........to podchodzi pod ekshibicjonizm............... to nie jest normalne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 07.12.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 zgadzam sie z Paty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.12.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 kroyena uwielbiam cię za całokształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.12.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 To się nazywa styl, a reszta i tak do piachu (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.12.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 To się nazywa styl, a reszta i tak do piachu (oczywiście ). Oczywiście . no a jaki piach to sie nie liczy??? pozniej osuniecia sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.12.2005 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Przepraszam za komentarz. Paty! Jeli nikt nie organizuje, to znaczy, że niekt hetero nie mka takiej potrzeby. Gdyby miał, ja osobicie nie zgłaszałabym sprzeciwu. Choć pewnie by mi się ić nie chciało. A na marginesie - czasem wydaje mi się, że życie byłoby łatwiejsze gdybym jednak była homo. Tak ciężko czasem dogadac się z tymi facetami... własnie hetero nie mają takiej potrzeby........... a homo za wszelką cenę chcą na siebie zwrócić uwagę ..........to podchodzi pod ekshibicjonizm............... to nie jest normalne....... Może i podchodzi, ale co to szkodzi? Zwłaszcza, że to ekshibicjonizm całkiem ubrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 09.12.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 ale to zachowanie (ekshibicjonizm) kwalifikuje się pod chorobę psychiczna.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts