Aggi 09.12.2005 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 ale to zachowanie (ekshibicjonizm) kwalifikuje się pod chorobę psychiczna.......... mało logiczny ten "ciąg logiczny", ale z ciekawością poczytam dalszy ciag ciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.12.2005 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 ale to zachowanie (ekshibicjonizm) kwalifikuje się pod chorobę psychiczna.......... "się"? To znaczy kto? Rozumiem, że Ty by tak kwalifikowała i rozumeim, że nie zakładasz iż w ramach uprawnień w sprawie wyrokowania nie miałabs wiekszych kwalifikacji, niż masz obecnie (np. nie byłaby lekarzem psychiatrš) A tak na poważnie, Paty. Bardzo boję się wyrokowania co się pod co podciaga. Nawet przestepcy i ludzie o paskudnych charakterach chdzš po ziemi i gdyby tak sumować co do normy, to nie wiem jak bymy wypadli. Obawiam się, że srednia ludzka jest mało humanistyczna... Poaz tym, że odwołam się do postawy i słów Jezusa - kto pierwszy jest bez... - że nie dokończę. I jescze co o belce w oku. Myslę, że najlepiej zbawianie wiata zaczynac od siebie. Gdyby wszyscy tak robili, wiat naprawdę stłby się lepszym miejscem. Więc niech sobie ubrany exhi idzie w marszu. Większoć homo i tak nigdzie nie poszła bojšc się nagonki. Nie poszła nawet głosować, bo wg. badań zaledwie 5% z nich interesuje się życiem publicznym. Dali więc, tak naprawdę, przyzwolenie na społeczny ostracyzm samych siebie. A, jeszcze jedno - nie razi Cię zachowanie narodowej młodzieży z faszystowskimi hasłami? Czy oni nie sa exhi? Przecież w rzeczywistoci te ataki sa obnażaniem własnych, z reguły nawet nieuwiadomionych lęków... często własnie seksualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Moniś, ale miało być o uczuciach wyższych, a wychodzi na moje. Znowu się dyskusja spłuca do takiego czy innego dupczenia. Co do pewnych cytatów to jest też napisane: "Cysarzowi, co cysarskie" Wybacz za brutalność, przestań mędzieć i drzeć szaty. Mieli zakaz. Mieli. zostali wezwani do rozproszenia się. Zostali. Nie wysłuchali wezwania. Nie wysłuchali. Nie rozeszli się. Nie rozeszli -siedli na betonie. Bo tam chodnik na Deptaku z Pozbruku jest. No i prewencja musiała ich wziąć. Bo by wilka dostali od tego siedzenia na betonie. A, że, tu także wybacz za bezpośredniość, lesbijkom przy aresztowaniu nie zapewniono oddziału kobiecego to rzeczywiście było naruszenie ich godności osobistej. Takie samce ze służb prewencyjnych się z nimi pieściły. Po raz wtóry cię zapytam Moniko B.: Po co tobie ten wątek? Klikanie między zwolennikami homo i hetero czyja fizyczność lepsza, to jak udowadnianie wyższości świąt jednych nad drugimi, no 1 Maja nad 22 Lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 10.12.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Moniko B. mieszanie Boga i Jezusa do spraw o których tu piszemy jest dla mnie co najmniej nie smaczne inna orientację seksualna niż hetero uważam za nienormalną , tak samo jak nie daję przyzwolenia na kradzieże , molestowania, zabójstwa , zdania nie zmienię , nie widzę powodu dla którego miłabym spokojnie patrzeć jak ktoś obscenicznie obchodzi się ze swoja seksualnoscią ( parady w Niemczech), a tak właśnie robią geje i lesbijiki którzy za wszelką cenę chcą zwrócić na siebie uwagę własnie tymi paradami równości , do puki robia to w zaciszu swojej sypialni to nie mam nic przeciwko, ale jak "wyłażą" z tym na ulicę to nie przejdę wobec tego faktu obojetnie bo w zasadzie z kim oni chcą się zrównać co chcesz przez to powiedzieć zebym zbawienie świata zaczynała od siebie, uważasz że jak mam na ten konkretny temat inne zdanie niż ty to jestem zła , źle myslę itp.ja nie mam sobie nic jako człowiek do zarzucenia , nie robię nic złego, więc i nie musze się bać rzucanych kamieni ani belki w oku poruszyłaś bardzo burzliwy temat , badź na tyle uprzejma żeby szanować odmienne zdanie od swojego w tym konkretnym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.12.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 o i znow podzielam zdanie Paty wlasciwie nie musze nic pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 10.12.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ...inna orientację seksualna niż hetero uważam za nienormalną , tak samo jak nie daję przyzwolenia na kradzieże , molestowania, zabójstwa... z całym poszanowaniem dla Twojego odmiennego zdania - stawiasz znak równości między homoseksualistą, a złodziejem, gwałcicielem, czy zabójcą??? To nawet nie jest śmieszne, to jest straszne! Weź pod uwagę rzecz tak oczywistą, że złodziej, gwałciciel i zabójca maja na ogół możliwość wyboru czy popełnic TEN czyn, czy tez nie. Orientacja seksualna jest niezależna od naszj woli. Masz akurat to "szczęście", że urodziłaś się z orientacja wiekszościową i masz komfort, że ta większość na Ciebie nie pluje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 10.12.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Aggi źle mnie zrozumiałaśja nie stawiam znaku równosci pomiędzy homoseksualistami a złodziejami , czy bandytami zachowanie ich wszystkich jest dla mnie nie do przyjęcia........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 10.12.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 zachowanie ich wszystkich jest dla mnie nie do przyjęcia........... Paty ok. Ale jakie zachowanie? Co do gwałacicieli, morderców i złodziei oczywiscie nie musisz mnie oświecać Jakie zachowanie jest nie do przyjecia w odniesieniu do homoseksualistów? To, jak uprawiaja seks? To akurat nikogo postronnego nie powinno interesowac, tak jak nie interesuje nas w jaki sposób pan Wiesiek z trzeciej klatki kocha sie ze swoją żoną. To, że demonstrują ? Mają widocznie powody żeby demonstrować. Jedyne, co moim zdaniem może kogos razić, to forma manifestacji. Ale to wydaje się być zagadnieniem niezbyt mocno związanym z orientacją seksualną. Młodzież Wszechpolska także demonstruje w sposób, który dla mnie jest nie do przyjęcia. Choć demonstracje mają to do siebie, że ich cel osiąga się wtedy, kiedy o nich staje sie głośno. Może to jest odpowiedź na pytanie dlaczego manifestacje są, nazwijmy to oględnie - kontrowersyjne i krzykliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 10.12.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 jezeli ich życie intymne nikogo nie powinno obchodzić to po jaką cholerę domagają się parad i demonstracji - chca po przez tą innośc zwrócic na siebie uwagę a tym samym dają przyzwolenie na to aby wyrazać swoje zdanie na temat ich sposobu uprawiania seksu a Wiesiek nie chodzi i nie trąbi po ulicach jaki to miał udany seks ze swoją żoną bo jakoś nie ma takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.12.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Każda „inność” jest poniekąd skazana na nie akceptacje, właśnie dlatego, że „inność” jest w mniejszości. A jest tak przyjęte, że większość jest normalna. A większość tez decyduje co do niej nie należy. Większość tez przeważnie wybiera łatwiejszą drogę, a łatwiejsza droga to potępiać wszystko co nie zgadza się z naszymi poglądami. Ta inna droga.., to próbować zrozumieć. I tutaj już jest problem. Można nie akceptować poglądów innych ludzi. I często to robimy. Każdy z nas. Ale nie można nie akceptować człowieka. Tak naprawdę, że by cos lub kogoś zrozumieć potrzeba wiedzy i miłości = chęci zrozumienia. Ja tak na prawdę nie mam wiedzy na temat tego dla większości z nas odmiennego typu życia. Nie wiem skąd to się bierze, że w tej części życia, czyli seksualnej, różnią się od nas – większości. Czy to jest choroba? Bo jeśli tak, to nie należy potępiać tylko szukać sposobu leczenia. Jeśli nie jest to choroba a po prostu taki się człowiek rodzi.., to też nie mogę potępiać ich za to, że trafiła im tka ciężka droga. Bo być innym, trzeba przyznać nie jest łatwo. Jeśli jest to kwestia wyboru.., to też nie dokonali go rzucając moneta.., cos musiało na ich wpływać w taki sposób, że wybrali taka a nie inna drogę. A demonstrując, moim zdaniem, oni nie chcą pokazać, że są inny, bo przecież większość im właśnie to wytyka jako cos złego. Może chcą pokazać, że są tez ludźmi tak jak my, że boli ich to co nas boli, że cieszy ich to co nas cieszy, że ta odmienność dotyczy tylko, albo aż, tego jednego punktu... Tej jednej strefy życia. Na tyle ja jestem w stanie ich zrozumieć. Nie wiem czy to mało czy dużo.., ale na takim jestem etapie rozwoju.., albo niedorozwoju.., i więcej z siebie nie wytrząsnę... Co do kwestii adopcji dzieci przez pary homoseksualistów.., tu już mam problem... I jakkolwiek próbuje to sobie ułożyć w głowie ni jak mi to nie wychodzi... Pewnych granic nie przesunę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.12.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Z adopcją przez pary homoseksualne to trudna sprawa. Z facetami, wiadomo, sami sobie nie zrobią. A jeśli w parze lesbijek jedna z nich zrobi skok w bok i zajdzie toco? odebrać fizycznej matce dziecko? Dlatego, że sypia z drugą kobietą? Dziś tej sprawy nie ogarniam. Jestem zbyt zmęczony. Może coś podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.12.2005 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Jeśli zrobi skok w bok z facetem, to już jest chyba biseksualna... Ja tego tez nie ogarnę...Będę tutaj zerkać, może ktoś inny potrafi choć jestem raczej realistą... To znaczy.., realistka... No i już mi się namieszało... Lepiej wrócę do garów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.12.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 W tego rodzaju problemach zawsze tlumacze sobie sprawy w odniesieniu do siebie .Wiec takTak naprawde nie obchodzi mnie kto jest jakiej orientacji wyznawca.Znam i gejow , znam tez lesbijki.Tak na szybko mi to lotto .Kiedy natomiast chodzi o adopcje to mysle , ze nie chcialabym , zeby moje dziecko bylo adoptowane przez pare homo , bez znaczenia czy lesbijki czy geje .Oczywiscie mozna powiedziec i bedzie to prawda w rzeczy samej , ze lepsze dwie kochajace sie osoby bez znaczenia jakiej orientacji , niz bijacy zone maz alkoholik , tudziez zlodziej i prostytutka .I wlasciwie to wszystko racja , ale ..ja tez tej granicy jak Zeljka nie moge jakos w glowie przesunac .Zaznaczam , ze tylko wtedy kiedy chodziloby o adopcje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.12.2005 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 jezeli ich życie intymne nikogo nie powinno obchodzić to po jaką cholerę domagają się parad i demonstracji - chca po przez tą innośc zwrócic na siebie uwagę a tym samym dają przyzwolenie na to aby wyrazać swoje zdanie na temat ich sposobu uprawiania seksu To jest znamienne, że bardzo wiele osób homoseksualizm sprowadza jedynie do fizycznego współżycia dwóch osób tej samej płci. Czy Ty wiążąc się z mężczyzną zrobiłaś to tylko po to aby z nim sypiać ? Pewnie nie...., podobnie jest z homoseksualistami. ...byłem na ostatniej paradzie we Wrocławiu, widziałem jednoznaczne ruchy biodrami, łapanie się za rozporek i go rozpinanie, słyszałem niewybredne propozycje itd. Mam Ci powiedzieć któ był ich autorem czy też domyślisz sie sama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 11.12.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 jezeli ich życie intymne nikogo nie powinno obchodzić to po jaką cholerę domagają się parad i demonstracji - chca po przez tą innośc zwrócic na siebie uwagę a tym samym dają przyzwolenie na to aby wyrazać swoje zdanie na temat ich sposobu uprawiania seksu a Wiesiek nie chodzi i nie trąbi po ulicach jaki to miał udany seks ze swoją żoną bo jakoś nie ma takiej potrzeby Paty - nie powinno obchodzić, ale obchodzi. Znaczna część społeczeństwa hetero niestety nie pozostaje obojętna, tylko właśnie czuje potrzebę napietnowania ich poczynań. I to jest jeden z powodów dla których demonstrują i paradują. Drugi powód, to prawo. Hetero mają swoje zwiazki uporządkowane prawem cywilnym. Oni nie mają - nie mają żadnych narzędzi prawnych dla ustanowienia wspólnoty majatkowej, dla uporządkowania kwestii dziedziczenia. Czy to tak dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.12.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Zeljko zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Tak się składa, że obcuję z wieloma różnymi, dorosłymi ludźmi (taka praca) i mam możliwość przyglądania się im, przysłuchiwania, wymiany poglądów. I jedna rzecz mnie martwi - niektórzy z wielką łatwością potrafią przyklejać etykiety, ferować wyroki, odsądzać od czci i wiary tych, którzy inaczej myślą, inaczej czują, inaczej wierzą itp., a kiedy próbuję dowiedzieć się, dlaczego tak myślą, co wiedzą o tych ludziach, których z taką łatwością wyrzucają poza nawias - okazuje się, że poza kilkoma wytartymi sloganami, pustymi frazesami - NIC. I tak sobie myślę, że ta nasza bezinteresowna nienawiść i nietolerancja do wszystkiego, co od nas inne wynika po prostu ze strachu i głębokiej niewiedzy, albo wiedzy bardzo powierzchownej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 11.12.2005 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Kroyena - nie uważam że spłycamy. Dochodzimy tylko do mejsca, przy którym najłatwij dać się ponieść nienawiści i agresji. Paty!Napisłaś:" mieszanie Boga i Jezusa do spraw o których tu piszemy jest dla mnie co najmniej nie smaczne " - Bóg przenika wszystkie aspekty życia ludzkiego - nie tylko wg. mojej wiary, lecz wogóle chrzescijańskiej, więc Go do niczego nie mieszam. On jest we wszystkim.Nie powinnoto więc być niesmaczne, bo jest punktem wyjścia, jak rozumiem naszej wspólnej religii. "ina orientację seksualna niż hetero uważam za nienormalną , tak samo jak nie daję przyzwolenia na kradzieże , molestowania, zabójstwaNo cóż, w dawaniu sobie prawa do okeslania co jest normą, a co nie zaczyna się problem stawiania siebie ponad innymi jednostakmi. Przypomnę, choć Cię to zniesmacza, że Chrystus przyszedł własnie do tych 'ienormalnych" - poborców,morderców , prostytutek czy wogóle kobiet bo te własnie uważano za gorsze "a nie mam sobie nic jako człowiek do zarzucenia" - więc jesteś bez winy i wolno Ci pierwszej rzucić kamień. Wal w nienormalnych...Sory - ale dla mnie własnie brak zarzutów wobec sieie jest pierwszym krokiem do braku szcunku i miłości do bliźnich. No cóż - nadal stoję na stanowisku, że zbawiać powinnismy najpierw siebie, a potem innych. Zelejko: "Można nie akceptować poglądów innych ludzi. I często to robimy. Każdy z nas. Ale nie można nie akceptować człowieka. " - w pełnisie zgadzam. Z resztą z całą Twoją wypowiedzią. Z Tobą Aggi też. Co do adopcji - no cóż. Tenemat jest dla mnie równiez bardzo trudny. Staram się znów wychodzić od pojęcia wolności. Homo maja prawo do zycia wg. własnej recepty, ale nie sa zdolni do powołania do zycia potomstwa. Każda więc adopcja będzie naduzyciem. Tu nadmienię, że wg. wileu znawców adopcja zawsze jest uzurpacją - mozna wziąć dziecka NA WYCHOWANIE, ale nie wolno odbierać mu biologicznych rodziców i prawa do identyfikacji z nimi. Stąd lepsze byłoby "branie na wychowanie" - bez odbierania nazwiska itp. W tym kontekście proste dla mnie staje sie rozwiaznie dotyczące osób homo. Adopcja - nie, zaś wychowanie - bezinteresowne (nie udaję, że mam potomstwo, nie zbieram komuś dziecka) - proszę bardzo. Jest tyle samotnych, opuszczonych dzieci, że dach nad głową i troska zawsze sa potrzebne. Niestety, zgadzam się z pogldem, że wileu ludzi nawet hetero birze dzieci nie dla nich, a dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.12.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Moniko B. Nie zarzucaj mi baraku szacunku do ludzi bo przecież mnie nie znaszja nigdy nikogo o innej orientacji seksualnej nie obraziłam , nigdy z nikigo nie szydziłam , nigdy też tych ludzi nie nienawidziłamci ludzie żyja obok mnie , ale nie muszę akceptować ich zachowań ,tak jak ktoś nie musi akceptować tego że chodzę do kościołamówisz o akceptacji i zrozumieniu dla tych ludzi jednoczesnie nie akceptujac mojego zdania na ten temat w sumie sama forma ich seksualności mnie nie razi tak bardzo jak chęć za wszelka cenę zwrócenia uwagi na swoją inność piszecie tu o różnych granicach , których wasz umysł nie jest w stanie przekroczyć , moja granica jest trochę wczesniej niż wasza a co do adopcji sama założyłam taki wątek , http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=38168 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 11.12.2005 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Moniko B. Nie zarzucaj mi baraku szacunku do ludzi bo przecież mnie nie znasz Niczego Ci nie zarzucam, nie tylko dlatego, że Cię nie znam, ale generalnie nie lubię nikomu nic zarzucać. Ale jako, że czytam Twoje wypowiedzi, to budzą one we mnie całkiem moje uczucia. I nimi sie z tobą piodzieliłam. Niestety nie odnisłaś się do nich, ajk też do mojej argumentacji w sprawie Boga w różnych aspektach zycia. Rozumiem, że razi Cię fakt, że homo chcą zwrócić na siebie uwagę. Myslę, że robią to, by większa, lub też głosniejsza część społeczeństwa nie kwitowała ich takimi oto stwierdzeniami:" inną orientację seksualna niż hetero uważam za nienormalną ". Jest to bowiem ewidentne obrażanie osób myślących lub też działających inaczej. Traktowanie kogokolwiek w ten sposób deprecjonuje jego wartość, chocby tylko we własnych oczach. Czy nie dotrzegasz tego, że próbują się przed tym bronić? Póbują walczyć o szacunek dla swoich wyborów. Czemu nie razi tak faszyzm? Chwilami myślę, że największe zagrożenie homo stanowią dla tych, którzy sami w sobie ogromnie boją się odkryć takie skłonności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.12.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 jezeli się nie mylę to w Pismie Świetym jest wzianka o mężczyznach i kobietach preferujących te samą płeć icj jako ludzi nikt nie potępia , ich seksualnośc jest natomiast potraktowana jako coś niewłaściwego........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts