marylka 25.11.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 SŁUCHAJCIE - JETEM 5 TYGODNI PO ZABIEGU ŁYŻECZKOWANIA MACICY PO OBUMARŁEJ CIĄŻY. NIE CHCĘ DŁUŻEJ CZEKAĆ NA KOLEJNĄ CIĄZĘ. CZY JEST JAKAŚ KOBIETA NA FORUM, KTÓRA ZASZŁA W CIAŻĘ PO TAKIM ZABIEGU WCZEŚNIEJ NIŻ ZALECAŁ LEKARZ? JAK SIĘ SKOŃCZYŁO?POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 25.11.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Moja znajoma. Dziecko ma już dwa lata i wygląda i zachowuje się jak najbardziej normalnie. Szczęśliwa mama zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.11.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 poczekaj jeszcze troche. To nie totek - uda się, albo i nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 26.11.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Żona mojego kolegi.Urodziła i teraz jest w kolejnej ciąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.11.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Marylka zaczekaj wszystko w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 26.11.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Marylka poczekaj, chociaż 3 miesiące- po łyżeczkowaniu macica potrzebuje czasu, żeby trochę odnowiś błonę śluzową, która jest potrzbna, aby dzidziuś dobrze się zagnieździł. Jeśli za szybko zajdziesz w ciążę, to ryzykujesz poronienie. Jak wpadniesz, to trzymaj kciuki...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.11.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Marylka, nie spiesz się kochana. Jestem pewna, że będzie dzidzia.., ale mama musi zadbać o to aby oboje z mamą bili przede wszystkim zdrowy... Tak jak Majka napisała to nie totek lotek... Lepiej się trzymać dobrego lekarza i słuchać jego rad...Przecież jesteś jeszcze młoda...A co przyszły tata sadzi o tym pośpiechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 30.11.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Marylka, wspólczuję Ci bardzo.... Mogę się domyślać co czujesz, ja na swojego pierwszego syncia ( dziś ma dwa lata i dwa miesiące) musiałam czekać póltora roku.... Tyle trwało leczenie zanim udało mi się zajść w ciążę, którą i tak w połowie przeleżałam w szpitalach. Jak Michaś przyszedł na świat usłyszałam od lekarzy, że limit na cuda już z mężem wyczerpaliśmy do końca życia ( raz, że w ogóle zaszłam, dwa, że donosiłam az do ósmego miesiąca a trzy, że mimo dużych komplikacji przy porodzie rozwija się wspaniale). Po czym pogodziliśmy się z faktem, że nasz mały będzie jedynakiem i.... pięć miesięcy temu okazało sie , że jestem w ciązy!! Na razie wszystko OK. Jaki z tego morał? Nic na siłe, samo przyjdzie. Wiem, że to cholernie cięzko sobie przetłumaczyć , ale im bardziej się człowiek stara tym gorzej mu wychodzi. Wyluzuj choć troszeńkę, zajmij głowę czymś fascynującym i pochłaniającym bez reszty ( w moim przypadku była to budowa domu) a wszystko sie samo ułoży, zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.12.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ewa to tym bardziej gratuluję u nas nic się nie przyznałaś, że ten twój drugi dzidziuś to cud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 01.12.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Didi, bałam sie zapeszyć Teraz jakoś wewnętrznie czuję, że maleństwo jest całkowicie bezpieczne to i mówić o tym nie strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.12.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ewa Hebda Po 1 gratulki, po 2 ściskam mocno kciukasy za dzidziusia Zyczę duzo zdrówka całej rodzince marylka Tak jak radzą dziewczyny, poczekja trochę ja wiem że to trudne ale warto. Napewno wszystko będzie dobrze i przeczytamy tutaj dobrą wiadomośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 03.12.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 A mnie lekarz nic nie mówił o czekaniu. Kiedy poroniłam zalecił brać kw. foliowy.Z tym, że niedawno się dowiedziałam, że moje dwa okresy po poronieniu najprawdopodobniej były bezowulacyjne.Najlepiej wszystko zostawić naturze i nie przejmować się niepowodzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 03.12.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 marylka moje młodsze znajome bywaja na http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums rozmawiaja tam o ciąży we wszystkich jej aspektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.12.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Ewunia, jestes.., jak to ladnie.., a tak dlugo Cie nie bylo.. witaj z powrotem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.12.2005 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 A mnie lekarz nic nie mówił o czekaniu. Kiedy poroniłam zalecił brać kw. foliowy. Z tym, że niedawno się dowiedziałam, że moje dwa okresy po poronieniu najprawdopodobniej były bezowulacyjne. Najlepiej wszystko zostawić naturze i nie przejmować się niepowodzeniami. Naturze tez trzeba czasami pomoc. Zwlaszcza wtedy kiedy chodzi o zdrowie i życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aghula 03.12.2005 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 SŁUCHAJCIE - JETEM 5 TYGODNI PO ZABIEGU ŁYŻECZKOWANIA MACICY PO OBUMARŁEJ CIĄŻY. NIE CHCĘ DŁUŻEJ CZEKAĆ NA KOLEJNĄ CIĄZĘ. CZY JEST JAKAŚ KOBIETA NA FORUM, KTÓRA ZASZŁA W CIAŻĘ PO TAKIM ZABIEGU WCZEŚNIEJ NIŻ ZALECAŁ LEKARZ? JAK SIĘ SKOŃCZYŁO? POZDRAWIAM Jestem akurat ginekologiem i potwierdzam, to co tu ktos wczesniej napisal - TRZEBA odczekac - kiedys standardowo mowilo sie o 6 miesiacach, obecnie przyjmuje sie, ze 3 to mimimum. Hormony musza wrocic do normy - jesli nastepna ciaza ma sie utrzymac - i endometrium tez (blona sluzowa macicy). Rozpacz po ewentualnej stracie nastepnej ciazy bylaby nieporownanie wieksza a kazda nastepna ciaza bylaby obarczona wiekszym ryzykiem poronienia. 3 miesiace to niedlugo, nalezy o siebie zadbac, zrobic badania, wykluczyc obecnosc ognisk zapalnych, odwiedzic dentyste, zjadac sobie kwas foliowy (Folik - bez recepty w aptece) - i sprobowac jak przyjdzie pora. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 05.12.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 moja koleżanka po łyzeczkowaniu spróbowala zajsc w kolejna ciaze wczesniej niz przed zalecanmym pół roku, skonczylo sie na kolejnym łyzeczkowaniu, rozpaczy, bolu, nie musi tak byc u ciebie ale...polecam stronke http://www.nasz-bocian.pl , korzystalam z niej kiedy chorowalam na endometrioze, duzo informacji, wymiana adresów dobrych lekarzy, grupa wsparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 07.12.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Przeżyłam coś podobnego Lekarka powiedziała mi, że w pierwszym cyklu i tak nie mam szans na zajście w ciążę i nie muszę się zabezpieczać. Liczyła, że uda mi się zajść dopiero gdzieś po 3 miesiącach, ale stwierdziła, że nie przeciwskazać, żeby próbować. Macica po pierwszym cyklu łyżeczkowaniu wyglądała podobno lepiej niż wcześniej. Udało mi się zajść w ciążę już w drugim cyklu i teraz nasza Diana ma już - jak w podpisie. Nie czekaj, to tylko przedłuża ból po stracie, jeśli się ma udać to się uda, jeśli organizm nie jest gotowy, to się zarodek nie zagnieździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts