efilo 03.05.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 A po drodze między tym kranikiem a lodówką nie musi byc jakis filtr do wody???? Jak przeczytasz raz jeszcze mój mail to zauważysz że pisze "wężyk idący do filtra wody". Taki filtr mieści się wewnątrz lodówki i działa jak wiekszość węglowych filtrów. Jak masz jakieś specyficzne zanieczyszczenia, które powinny być odfiltrowane, np. wysokie stężenie wapnia czy żelaza, no to możesz zainstalować dodatkowo filtr ale szczerze mówiąc wtedy to na Twoim miejscu zainstalowałabym go tak, aby filtrował również wodę do kranu Swoją drogą ciekawa jestem ile z nas tak z ręka na sercu mogłoby stwierdzić że filtruje wode do woreczków na lód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.05.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Efilo, apropos filtrow - o ile wysłuchałem uwaznie sprzedawcy, to mowil iz bez filtra sprzet nie bedzie działal (tzn. jakas elektroniczna blokada). Po czym dodal "ale wie pan, jak sie odpowiednie guziczki wcisnie to sie da obejsc" To o tyle istotne, ze taki filtr wg. niego trzeba wymieniac co 2-3 miesiace i kosztuje ponad sto zl. Skomentuj prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.05.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Efilo, apropos filtrow - o ile wysłuchałem uwaznie sprzedawcy, to mowil iz bez filtra sprzet nie bedzie działal (tzn. jakas elektroniczna blokada). Po czym dodal "ale wie pan, jak sie odpowiednie guziczki wcisnie to sie da obejsc" To o tyle istotne, ze taki filtr wg. niego trzeba wymieniac co 2-3 miesiace i kosztuje ponad sto zl. Skomentuj prosze. Prawda. Sprzęt wymusza wymiane. Po dołączeniu wody jeszcze nie poprosił o wymianę a minęło 5 miesięcy. Tylko że te czujniki to takie o "d... roztrzaś". U nas była o tyle śmieszna sytuacja że na początku lodówa stała w innym mieszkaniu. Tam nie było możliwości podłączenia prostego do wody a nie chciało nam się specjalnie z tematem bawić bo i tak wiedzieliśmy że się przeprowadzamy. Nie montowaliśmy też zatem od nowości tego filtra do wody bo i po co. I co się okazało? Zgodnie z tym co pokazywały diody w miarę upływu czasu filtr (którego przecież nie było) był coraz bardziej zużyty, aż w końcu zużył się całkowicie Reasumując. Lodówka liczy czas od pierwszego włączenia. Po upływie pewnego czasu pokazuje że filtr jest do wymiany. Od użytkownika zależy czy się tym przejmie czy nie. Chce pić czystą wodę leci do serwisu i wydaje stówkę. Chce pić brudną albo wie że używał kostkarki mało więc filtr jeszcze całkiem całkiem - przyciska dłużej 'knefle' i restartuje licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 04.05.2006 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 . piece of cake BARDZO, BARDZO BARDZO Ci dziekuję - pokłony!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.05.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Huehue A proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaLeszek 22.02.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 a możesz podać typ twojej lodówki side by side? Ja też chcę kupić Samsunga - RS20VRHS. Może ktoś wypowie się odnośnie jakości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts