Gość 12.01.2003 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2003 Ja kupuję. Powoli się wyrabia. Co do strony www, to z tego co widziałam kiedyś, kiepska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 12.01.2003 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2003 Ja też kupuję i niestety muszę przyznać, że mają ciekawe artykuły i pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 13.01.2003 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Panowie i Panie,nie wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 13.01.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 W. Nitka - strona nie jest dla mojej wygody tylko dla wygody przede wszystkim Redakcji Muratora, jest to temat do artykulow, pomyslow itp. W dalszej konsekwencji na pewno beda chcieli uzyskac wymiarne efekty finansowe z tej dzialalnosci i bynajmniej mnie to nie dziwi.Ładny Dom zaczne kupowac. Niestety przegladajac starsze Muratory stwierdzam powtarzanie sie artykulow.Pomysl przebudowy kostki na lamach czasopisma poodba mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.01.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Bartt - pisz na priv do Redakcji. Może dostaniesz wymijającą odpowiedź, ale dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Młody 13.01.2003 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Szukalem szukalem i znalazlem.A myslalem, ze Redakcyja sie obrazila za wasze wczesniejsze rozwazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 13.01.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Przenieśli nas całkiem słusznie, a już myślałem, że wykrakałem cenzurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 13.01.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Pitbul - włos się na głowie jeży. Chcesz powiedzieć, że piszesz to waszystko dla wygody redakcji, a nie własnej. Ja to widzę tak: logujemy się i odpowiadamy innym dla dobra własnego i ogółu, muratorek nas w tym wspiera i oczywiście ma z tego profity , ale bez przesady. Jak wprowadzą opłaty za forum to zmieniam nicka na Rotwailer i ich we dwóch pogonimy _________________ [ Ta wiadomość była edytowana przez: Bartt dnia 2003-01-13 17:00 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.01.2003 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Bartt - nie wprowadzą, bo to byłaby śmierć Forum. Jedyne co nas może czekać to reklamy. Swego czasu sugerowałem wręcz takie rozwiązanie - jedno Forum, pt. "Zapytaj eksperta" i tam wypowiadaliby się szczegółowo producenci, a w zamian za to + mamonę na obsługę Forum mogliby dać jakiś banerek. Według mnie obecnie mamy do czynienia z podwójnym pasożytnictwem - my pasożytujemy na dyskach i obsłudze Forum, czasami "dokopując" pismu. Pismo pasożytuje na naszych opiniach i pomysłach. Mówiąc przyrodniczo podwójna symbioza I tak trzymać, tylko że miało tu być o błędach. No cóż popełniamy błąd schodząc z tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 13.01.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Co do działu - też jestem za. I pewno będę miała kilka uwag do wpisania ku przestrodze. A do Wojtusia Nitki - nie jestem pesymistką, wprost przeciwnie Dom buduję i jak dobrze pójdzie to na Wielkanoc tam zamieszkam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 13.01.2003 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Luśka,ale czemu nie budujesz w "szkielecie" tylko w technologii, która przetrwa 400 lat i Ci co po Tobie będą w nim mieszkać będą mieli z tym domem tylko problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.01.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Bartt, Frankai - macie racje.Jestem "nikim" - na mnie sie nie zaczelo i na mnie sie nie skonczy.Bartt - pomysl z rotwailerem podoba mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 14.01.2003 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 No to wróćmy może do tematu - BŁĘDY PROJEKTANTÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.01.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Zkładanie przez projektantów więźby dachowej tylko i wyłącznie pod dachówkę bez alternatywy pod blachodachówkę czy blachę. Więźbę z reguły projektuje na budowie na poczekaniu (góra 30 min!!!) "górol" cieśla raz lepszym, a raz z gorszym skutkiem A "górol" to często pseudo tylko :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.01.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Wiezbe zaklada sie dla takiego pokrycia jakie zazyczy sobie Inwestor. A to ze Inwestor zmiennym jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 14.01.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Brzoza - chcesz powiedzieć, że nie miałaś projektu więżby od architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.01.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Bartt - rodzaj więźby narzuca architekt i najczęściej daje "na zapas". Policzona odpowiednio pod blachę może mieć mniejsze przekroje, czyli być tańsza. Gorzej, że często robiona jest na taki zapas, albo niechlujnie, że oczy wychodzą z orbit. Znajomy cieśla widział więźbę z jednego projektu wrzuconą w inny i nie trzymało to się ani kupy, ani ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.01.2003 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Pitbull, autor adaptacji projektu gotowego idzie takim tokiem rozumowania - więźba to element konstrukcyjny - prawo do jego zmiany przysługuje tylko autorowi projektu a inwestor to sobie może ... pożyczyć najwyżej Bartt wrote: Brzoza - chcesz powiedzieć, że nie miałaś projektu więżby od architekta Bartt, co sądzę o projekcie , który był przewymiarowany przekrojami długość części krokwi i jętek była powalająca, a łaczenie jętek było wykluczone na okapy przy ścianach szczytowych projekt przewidywał tylko 20 cm !!! mimo, że niżej były balkony Wysuwając okap na dwie krokwie na zewnątrz mogłem zadaszyć balkony i osłonić ścianę zaprojektowanie płatwi szczytowej w kalenicy, która nie podparta słupkami nie tylko nie "pracowała" ale obciążała bez sensu krokwie w szczycie to kuriosum Robotnik - przyuczony "na cieśle" - wychwytuje w lot takie knoty i poprawia na poczekaniu, a projekt jest typowy i powtarzalny ... Gdy chcesz spać spokojnie - z projektem idziesz do cieśli Jak masz w sobie coś z kamikadze, zamów więźbe w tartaku ... i czekaj reakcji żony i teściowej ... Nie twierdzę, że tak jest we wszystkich projektach, ale ... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 14.01.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Czy cud architekt coś ci za to zwrócił? Nie? to za łatwo odpuszczasz ja bym mu zrobił koło pióra + darmowa antyreklama na Forum. Tak! to zuch dziewczyna P.S. Cóż to była za firma, lub człowiek (z nazwiska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.01.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 Żonka zuch ? - gratuluje !!! serdecznie projektanta ani pracowni nie sypnę bo jest to tylko jeden z wielu przykładów - błedy zostały skorygowane przez cieślę gratis - projekt jest ... "podrasowany" więc ... rozumiesz - moje błędy to betka przy innych ... poczytaj Bobiczka np. "czarne wykwity na więźbie" albo "jak zrobić i ocieplić sufit nad poddaszem nieużytkowym" http://forum.murator.com.pl/viewtopic.php?topic=5631&forum=34 a, żone pozdrów, Bartek ... [ Ta wiadomość była edytowana przez: brzoza dnia 2003-01-14 19:10 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts