Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWA samoobsługowa MAPA FORUM

vector

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja nie umiem :oops:

Wchodzisz tutaj: http://www.frappr.com/murator

W prawym górnym rogu masz podkreslony niebieski napis Add Yourself

W pierwszej rubryce wpisz np swojego nicka.

Druga rubryka nazywa sie "Zipcode", a pod nia jest napis "Not in the US". Naciśnij ten podswietlony napis, to rubryka zmieni sie na "City". Wtedy z rozwijalnej listy wybierz miasto najblizsze Twojemu położeniu.

W kolejnej rubryce możesz napisac jakiś komentarz.

W nastepnej mozesz sciagnac jakis obrazek ze swojego komputera.

Na koncu wciskasz przycisk "Add me!" Marker postawi sie w wybranym przez Ciebie mieście. Teraz, aby go przesunac w dokladniejsze polozenie nalezy wejsc do swojego profilu. Wejscie znajduje sie w lewym gornym rogu pod napisem Frappr! (klikasz po prostu na swojego nicka). Jak juz wejdziesz w swój profil, to w prawym dolnym rogu jest takie szare pole z Twoim markerem. Przełącz przełącznik z "Map" na "Satellite", a nastepnie naciskaj + do zadanego przyblizenia. Strzałkami przesuwasz obraz. Tam gdzie klikniesz na mapie tam sie przestawi marker. Jak juz go spozycjonujesz, to wcisnij "Save Marker Position", aby go zapisac na nowej pozycji.

Aby wrocic do mapy ja klikam (moze robi sie to inaczej, ale ja nie znam tego programu) My maps (w tym samym miejscu, gdzie klikalas, aby wejsc do swojego profilu). I jak juz tam wejde, to klikam Group: Murator

Mam nadzieje, że pomogłem.

pozdrawiam

Konrad

Oto instrukcja obsługi zrobiona przez KAS01. :)

AdaśP

Twój problem polaga na tym że nie założyłeś swojego konta we frappr.com/murator.

Jedyne co pozostaje to mogę Cię usunąć z mapy i dodasz się ponownie lecz już z opcją:

Create a Free Frappr Account for me

będziesz musiał podać email i hasło.

Napisz przez Contact Admin czy mam Cię usunąć?

Pozdrawiam wszystkich mapowiczów

vector

PS Instrukcja KAS01 jest OK tylko pamiętajcie o założeniu swojego konta.