Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pod schodami

kubolotek

Recommended Posts

Witam i mam pytanko, pod schodami mam małą wnęke, pogłębiłam ją jeszcze o schodek, planujemy zrobic tam taka mała garderobe, czy wystarczy tam tylko taka kratka wentylacyjna na zewnatrz?( nie moge dac okna), boje sie zeby nie było za wilgotno.A jakie dac tam drzwi? Jesli ktos ma jakies pomysły to bardzo prosze o porade.

http://img107.imageshack.us/img107/4668/15201rv.jpg

Ja w takim pomieszczeniu zrobiłem spiżarnię. Jest kratka do koina wentylacyjnego i kratka przebita przez ścianę. Strop (sufit schodów i ściany są izolowane styropianem 2cm aby nie wychładzać innych pomieszczeń. Drzwi drewniane podobnie jak inne w domu z tym że bez szybek a z płycinami. Efekt jest zaskakująco dobry w zimie prawie jak w lodówce, w lecie przyjemny chłodek nawet w gorące dni.

Też tak myślę,drzwi zaluzjowe,albo łamane.Ale pod warunkiem,że będą ładnie wykonane,może takie jak reszta drzwi w domu-w takim kolorze i z takiego materiału.Oby nie takie plastikowe harmonijki. ;)

Jak by były trudności z ich znalezieniem,to wybrałabym zwykłe drzwi otwierane na zewnątrz.

Bardzo fajne miejsce na garderobę albo spiżarnię.

ja wlasnie nie chce robic tam spizarni bo mam małą spizarenke kolo kuchni, nie mam wlasnie zadnego pomieszczenia na ubrania, kurtki, buty itp. tez myslalam o zwyklych drzwiach albo łamanych w kazdym badz razie musza one wygladac ładnie bo sa na wprost wejscia do somu napewno odpada harmonijka ja dam do spizarki,

a co to za drzwi żaluzjowe? jaokos niewiem o jakie chodzi? moze ktos mi narysuje albo jakies zdjecie?

Jako fanka tych drzwi-dopiero,co jestem po zamontowaniu szaf z takim drzwiami w pokoju dziecka,chcę tylko dodać,że drzwiczki kupione w hipermarkecie nadają sie tylko do szaf.A i tak ich jakość (sosna) jest taka sobie.

Tutaj można potraktować je jako wzór,a zlecić ich zrobienie dobremu stolarzowi i z dobrego materiału.

Chociaż,po tym jak powiedziałeś,że schowek jest na wprost wejścia,dałabym coś "porządniejszego",ale z też niezbyt przytłaczającego.