Gość 10.01.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Do taniaklima!. > Chciałem zrobić taką hybrydę:> Mały i płytki GWC żwirowy- miałby być filtrem i skraplaczem, a dalej> przeponowy.> Jeżeli to jest niemożliwe, to tylko przeponowy, z pojemnikiem na skropliny i> pompką odprowadzającą skropliny do drenażu. Ale w którym miejscu mógłby się> znajdować ten pojemnik?, jak wychwycić skropliny?.> > Wypiętrzenie o 1 m, 6-8 m2, dla GWC to może, tylko była by to> ostateczność!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość taniaklima.pl 10.01.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Jak wcześniej wyjaśniałeś - Masz problem z wysokim stanem wód gruntowych.Nikt nigdy nie robił badań efektywności z mieszanymi GWC (żwirowym i rurowym). Można się pokusić i to przemyśleć. Gotowych recept tu jednak nie będzie-nie będę pisał dlaczego bo mnie tu pogonią. Napisałeś, że zgadzasz się z wypiętrzenie 1m ponad teren, max stan występowania wód gruntowych jest na głęb. 0,6m, do dyspozycji Masz 6-8m2. Potrzebne mi jest jeszcze informacja jak dużą powierzchnię użytkową domu a lepiej objętość chcesz wentylować?Witek [ Ta wiadomość była edytowana przez: taniaklima.pl dnia 2003-01-10 16:31 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts