Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKO o panelach prysznicowych, panel prysznicowy, panele

anka5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja zostanę przy swoim 119-121 cm od planowanego dna brodzika - ale wieczorem sprawdzę w domu z instrukcji montażu, dodatkowo jest nietypowy rozstaw zimnej i ciepłej wody. Ta wysokość jest istotna - jeżeli zrobisz za nisko / a wydaje mi się że 110cm odpada) to możesz mieć problem z używaniem dysz. Mam propozycje - zadzwoń do serwisu i zapytaj się tam, będą wiedzieć. Jeżeli już zakupiłaś ten panel to w insrukcji są rysunki.

Od dewóch tygodni mam przyjemność z niego korzystać, jest b. fajny.

Agika

Hansgrohe robi panele w wersji pod i natynkowej . To istotna roznica dla hydraulika . Standardowo umieszcza sie podprowadzenia na wys od 110 do 120 cm , liczac od dna brodzika . Firma Hansgrohe nie jest wyjatkiem . I na taka wysokosc projektuje swoje wyroby . Zrob eksperyment : podejdz do sciany i wyciagnij rece , tak jakbys odkrecala wode podczas prysznica . Sama ustalisz , jaki wymiar Tobie odpowiada . Lub tez zmierz wysokosc na ktorej masz zainstalowane pokretla od prysznica w swoim mieszkaniu .

Jezeli kupisz panel podtynkowy , to hydraulik musi zainstalowac baterie juz na etapie rozprowadzania rurek . Naklada sie na to plastikowa maskownice i gotowe . Jezeli panel natynkowy , to hydraulik powinien zainstalowac standardowe podprowadzenie .

No to może kilka konkretnych, a nie standardowych informacji, z instrukcji panelu Raindance Duschpaneel S /nr kat. 27005000/. Uwaga rurki przyłączeniowe: 1190-1200 od dna brodzika, rozstaw G 1/2 135 mm.

Jeżeli chcesz to mogę przesłać Ci faxem schemat podłączenia z instrukcji /nie mam dostępu do skanera/.

Podłączyłem panel w/g instrukcji tj. hydraulik i jest ok.

Pierwotnie hydraulik przygotował podłaczenie pod standartowy rostaw /bo wiedział lepiej/, no i musiał przyjechać i przerabiać. Na te parametry uczulał mnie sprzedawca.

• 1 month później...
  • 1 month później...
Witam! Czy ktoś mógłby polecić panel prysznicowy, który nie psuje się po kilku miesiącach? Miałam deante, nie kosztował dużo, ale za ok. 1300 złotych mógłby działać chociaż ze dwa lata, tymczasem już po paru miesiącach popsuł się termostat (wymieniono), potem nie można było zakręcić (znów pan coś naprawił), potem nie dało się obracać pokrętłem, zwątpiłam. Chcę go wywalić i kupić coś, do czego nie trzeba cały czas wzywać serwisanta.

• 6 months później...
ja mam, a właściwie 2 zestawy, na dole i na gorze, uzywam owszem górnego-deszczownicy i dolnego do nalewania wody do wiaderka :lol: :lol: nie pamietam kiedy uzywalam masazy...?Na górze dzieci uzywają, ale tez tylko deszczownicy , jak dla mnie to warto, czasami chce sie czegos innego, ale nie koniecznie za te pieniądze , moj kosztował 1000zł i nie jest w niczym gorszy.Ja np. nie kupie wanny z hydromasazem, bo nie bede tego uzywac wystarczająco czesto, by inwestować w to tyle pieniędzy, to samo np z kominkiem z płaszczem wodnym, nie kupilismy bo NAM nie opłaca sie taki zakup, skoro kominek palimy 2x w tyg.albo i rzadziej. Dlatego bez sensu jak dla mnie pytac innych , to ty wiesz czego potrzebujesz......... :wink: :wink: Jedyne co moge doradzic, to nie szaleć z pieniedzmi, naprawde mozna kupic w rozsądnej cenie taki panel i być zadowolonym.Pozdrowionka