Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Odnoście funkcji mam takie spostrzeżenia; w hallu brak miejsca na garderobę – być może warto zrezygnować ze spiżarni (której „przelotowa” lokalizacja nie jest do końca właściwa) i rozbudować wiatrołap, dziwne są drzwi do kuchni, skoro jest otwarcie bezpośrednie na jadalnię i salon, w sypialni nr 10 (która będzie tzw. sypialnią rodziców) istnieje praktycznie jedna możliwość aranżacji z ustawieniem łóżka pod ścianą sąsiadującą z łazienką i szafami garderobianymi na ścianie przeciwległej, a dodatkowe drzwi na taras jeszcze ograniczają możliwość wstawienia innego mebla, korytarz nr 8, który ma około 5 m długości będzie niedoświetlony (przy zamkniętych drzwiach do pomieszczeń), być może warto przemyśleć doświetlenie naświetlem w ścianie z kominkiem, w łazience nr 9 nieprawidłowo wrysowano drzwi – winny otwierać się na zewnątrz.

tomeczku masz linka. :wink:

Tulko nie zasypuj Geriona niepotrzebnymi pytaniami, ma facet dość nerwów. :wink:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=49836

Wielkie dzięki za zainteresowanie ale mi chodzi o BLANKĘ. Twój dziennik przeczytałem od dechy do dechy - PLEJADA to fajny domek ale jak dla mnie za duży. Czyżby nikt nie budował BLANKI.?????

Miałbym drobne uwagi "kosmetyczne".

1) Zastanowiłbym sięczy kominek nie umiescić na wyspie, tzn. zrobić II wejscie do korytarza 8 nawysokości wejścia do łazienki 9.

2) Pokój 6 zrównałbym metrażowo z 7, przez przesunięcie ścianki między 6, a 13. Zysk, nie ma swarów, że jest różny metraż między 6 i 7. Jak do 13 dołożysz 1,6 m2 to masz około 7,5 m, a to już może być pokoik do pracy. trzeba będzie tylko dobrze zowiązać wentylacjędo pieca i zaizolować drzwi do garażu co by spalinami nie jechało.

3) zastanowibym sięczy aby na pewno chcę mieć drzwi tarasowe w 10. Może lepiej zamienić je na okno na długiej ścianie. Bedzie zupełnie inna ustawność 10.

Kroyena dzięki za uwagi, mam jeszcze pytanie może mi pomożesz. Szerokość budynku liczymy ściana - ściana czy krawędź dachu - krawędź dachu. Mam dość wąską działkę i w dodatku z jednej strony mam sąsiada z drugiej droga. Cała szerkość to 21,5 m jak myślisz wystarczy? A najbardziej interesuje mnie koszt takiego domku - jak myślicie?

Kroyena dzięki za uwagi, mam jeszcze pytanie może mi pomożesz. Szerokość budynku liczymy ściana - ściana czy krawędź dachu - krawędź dachu. Mam dość wąską działkę i w dodatku z jednej strony mam sąsiada z drugiej droga. Cała szerkość to 21,5 m jak myślisz wystarczy? A najbardziej interesuje mnie koszt takiego domku - jak myślicie?

Podciągam temat muszę mieć informację nt. szerokości domu - pomóżcie!!!

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 8 months później...