tomeczek 27.11.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Podoba mi się ten domek ale chciałbym znać innych opinie. Szukają na forum praktycznie nie znalazłem nic. Jak myślicie - warto o tym myśleć. Jaki jest orientacyjny koszt.http://www.domyrodzinne.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=1Dzięki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 27.11.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Odnoście funkcji mam takie spostrzeżenia; w hallu brak miejsca na garderobę – być może warto zrezygnować ze spiżarni (której „przelotowa” lokalizacja nie jest do końca właściwa) i rozbudować wiatrołap, dziwne są drzwi do kuchni, skoro jest otwarcie bezpośrednie na jadalnię i salon, w sypialni nr 10 (która będzie tzw. sypialnią rodziców) istnieje praktycznie jedna możliwość aranżacji z ustawieniem łóżka pod ścianą sąsiadującą z łazienką i szafami garderobianymi na ścianie przeciwległej, a dodatkowe drzwi na taras jeszcze ograniczają możliwość wstawienia innego mebla, korytarz nr 8, który ma około 5 m długości będzie niedoświetlony (przy zamkniętych drzwiach do pomieszczeń), być może warto przemyśleć doświetlenie naświetlem w ścianie z kominkiem, w łazience nr 9 nieprawidłowo wrysowano drzwi – winny otwierać się na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balba 28.11.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 (edytowane) Czy to chodzi o PLAJADĘ z domusa??? Tego samego Autora http://domus.wroc.pl/projekt/plejada Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez balba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 29.11.2005 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Czy to chodzi o PLAJADĘ z domusa??? Tego samego Autora http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=18&PHPSESSID=280234ffdecd11f5aec072c3ffc78846 Tak chodzi mi o tą PLEJADĘ ale mnie interesuje projekt BLANKA, jeśli masz jakieś uwagi lub spostrzeżenia chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.11.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 tomeczku masz linka. Tulko nie zasypuj Geriona niepotrzebnymi pytaniami, ma facet dość nerwów. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=49836 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 30.11.2005 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 tomeczku masz linka. Tulko nie zasypuj Geriona niepotrzebnymi pytaniami, ma facet dość nerwów. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=49836 Wielkie dzięki za zainteresowanie ale mi chodzi o BLANKĘ. Twój dziennik przeczytałem od dechy do dechy - PLEJADA to fajny domek ale jak dla mnie za duży. Czyżby nikt nie budował BLANKI.????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.11.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Miałbym drobne uwagi "kosmetyczne". 1) Zastanowiłbym sięczy kominek nie umiescić na wyspie, tzn. zrobić II wejscie do korytarza 8 nawysokości wejścia do łazienki 9.2) Pokój 6 zrównałbym metrażowo z 7, przez przesunięcie ścianki między 6, a 13. Zysk, nie ma swarów, że jest różny metraż między 6 i 7. Jak do 13 dołożysz 1,6 m2 to masz około 7,5 m, a to już może być pokoik do pracy. trzeba będzie tylko dobrze zowiązać wentylacjędo pieca i zaizolować drzwi do garażu co by spalinami nie jechało.3) zastanowibym sięczy aby na pewno chcę mieć drzwi tarasowe w 10. Może lepiej zamienić je na okno na długiej ścianie. Bedzie zupełnie inna ustawność 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 30.11.2005 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Kroyena dzięki za uwagi, mam jeszcze pytanie może mi pomożesz. Szerokość budynku liczymy ściana - ściana czy krawędź dachu - krawędź dachu. Mam dość wąską działkę i w dodatku z jednej strony mam sąsiada z drugiej droga. Cała szerkość to 21,5 m jak myślisz wystarczy? A najbardziej interesuje mnie koszt takiego domku - jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 01.12.2005 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Kroyena dzięki za uwagi, mam jeszcze pytanie może mi pomożesz. Szerokość budynku liczymy ściana - ściana czy krawędź dachu - krawędź dachu. Mam dość wąską działkę i w dodatku z jednej strony mam sąsiada z drugiej droga. Cała szerkość to 21,5 m jak myślisz wystarczy? A najbardziej interesuje mnie koszt takiego domku - jak myślicie? Podciągam temat muszę mieć informację nt. szerokości domu - pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 01.12.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Jako szerokość budynku należy tu rozumieć jego szerokość (ścian) w przyziemiu. Ten dom ma około 10 m szerokości, więc działka wydaje się właściwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 09.12.2005 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 i co? tylko tyle? ...... a to taki ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czekala.pl 10.08.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 witam,czy ktos wybudowal/ buduje dom wg tego projektu? ja wlasnie zaczynam: http://www.magdaczekala.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatorus 30.04.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Ala II lub Blanka z Domus czy ktoś budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts