Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chyba jednak ten wybuduję! Co o nim sądzicie?

Recommended Posts

Dzięki za opinię. To "kluczenie" to mi się osobiście podoba. :lol:

A osobne mieszkanko nad garażem może się przydać, często miewam gości przyjezdnych więc byłoby to bardzo wygodne już w wiatrołapie powiedzieć że proszę na lewo.

W przyszłości może dzieci będą musiały trochę z nami pomieszkać (chociaż im tego nie życzę).

A w dni powszednie myślę że to małe mieszkanko byłoby częścią rekreacyjną dla domowników. :wink:

Proszę o dalsze opinie.

Domek bardzo fajny szczególnie elewacja, nawet bym w niej nic nie zmieniała, robi wrażenie. Drugie mieszkanko, jeśli się przyda, fajnie rozwiązane. My rodzine mamy zbyt daleko i raz na rok to nam sie nie opłacało, pewnie by nas częsciej odwiedzali gdybysmy mieszkali w ładnym rejonie (np. morze, góry). Dół muszę przyznać orginalny ale przez to ciekawy, można fajnie urządzić. A tak wogóle to jak Wam sie podoba to sie nie wachajcie i zyczę powodzenia w podjeciu trafnej decyzji.

Pozdrawiam :p :p

ciekawe rozwiązanie, ale:

- do czego ma sluzyć ten barek. Projektant miał jakąś fobię na miejsca do siedzenia i jedzenia albo picia :D w kuchni podręczny stół, jadalnia na 10 osób, pomieszczenie z barkiem, salon. Nic tylko przesiadać się z zydla na zydel 8)

- garaż - pisza, że na jedno auto, rzut parteru pozuje 2 /chyba obrywałyby sie lusterka przy wjeździe :roll: , a zdjęcia z wykonania - 1.

- kotłownia - mała - na kocioł gazowy starczy

- pomieszczenie gospodarczwe ma dodatkowe wyjście do ogrodu - potrzebne dodatkowe zabezpieczenie 8)

- salon jest na innym poziomie

- jak zwykle coś nie mogę się doliczyc kominów :(

- mieszkanie nad garażem - ekstra - możesz wynajmowac letnikom, szybciej dom sie zwróci

tylko do tego garażu:

z powodu pomieszczenia gospodarczego i kotlowni wygląda na krótki, więc nie ma mozliwości wjechania głębiej. :roll: Jest także kwestia otwarcia drzwi po wjechaniu 8)

No nic, kto nie wjeżdżał do takiego to nie zrozumie.........

no to ja tez swoje zdanie umieszczę:

co do garażu: 34 m2 to jest wg mnie minimalne minimum żeby 2 samochody sie zmieściły i można było bez problemu otworzyć jakoś drzwi z obu stron i wyjść/wejść nie ocierając sie przy tym za każdym razem (mówię tak na podstawie użytkowania swego miejsca parkingowego w bloku). A zwróć uwagę, że w garaż jest wcięta zarówno klatka schodowa, jaki pomieszczenia gospodarcze, dlatego ja również podzielam obawy Majki. No ale nie mamy podanych wymiarów dł/szer, więc te moje zdanie tak troche patykiem na wodzie pisane.

Komunikacja nr2 14,3 - hmmm troche chyba za dużo jak dla mnie, może by to jakoś wykorzystać? ale to indywidualna sprawa

Barek niepotrzebnie odziela się go ściankami, to jak dla mnie takie trochę niewiadomoco, ale przyznaję racje, że aranżacja wnetrz to indywidualna sprawa każdego

Zdecydowanie brakuje mi spiżarni przy kuchni, zwłaszcza, że kuchnia ma tylko 9 m2

Łazienka nr1 na górze - wydzieliłbym z tego toaletę