Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie o kominek

TomekH

Recommended Posts

Na wstępie chciałbym powitać wszystkich serdecznie - co czynię z przyjemnością.

Mam kilka pytań związanych z montażem kominka w mieszkaniu w bloku (mażenie od lat).

1) Czy wogóle jest to możliwe?

2) Jeżeli tak to co muszę zrobić żeby mażenie się ziściło (dodam, że blok jeszcze nie został zbudowany)?

Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuję

pozdrawiam :p

Tomek

Witam!

Przykro, ale nie macie racji.

Osobny komin to ma mieć kominek otwarty.

A kominek zamknięty rózni sie czymś, jako palenisko- od pieca kaflowego, węglowego?

A przeciez piece nie maja swojego komina nawet w 3 piętrach.

W takim przypadku należy podłączyć przez "świnkę"

A co to jest świnka? To wiedza. która kosztuje.

Pozdrawiam.

a ja bym bardzo chciała kominek ale w domku-no ma wygladać jak kominek ale chcę w środku imitacje ognia ,paleniska,czy ktoś ma może coś takiego,czy taka imitacja też może dawać choć trochę ciepełka-nie wiem czemu ale na tylko taki kominek się zgodzę :-?

a ja bym bardzo chciała kominek ale w domku-no ma wygladać jak kominek ale chcę w środku imitacje ognia ,paleniska,czy ktoś ma może coś takiego,czy taka imitacja też może dawać choć trochę ciepełka-nie wiem czemu ale na tylko taki kominek się zgodzę :-?

Są takie w każdym markecie budowlanym, ale moim zdaniem - wyglądają badziewiarsko. Kwestia gustu :lol:

Witam!

Czytając- pojawił mi się usmiech.

Do kompletu dodam,że taki kominek, a może też być z kolorowymi paskami i żarówką - robi takie wrażenie, jak dywan na ścianie -"Jelenie na rykowisku"

Też ludzie mają.

A z innej beczki - to świnka czeka nie na jelenia, a na potencjalnego klienta, który zą nia zapłaci i bedzie zadowolony az do"końca Swiata, a nawet dzień dłużej", jak są inni już zadowoleni.

Pozdrawiam.

Czy ma ktoś może linki do stron gdzie można dowiedzieć się czegoś więcej na temat kominków gazowych?

głównie chodzi mi o ich ceny

Z góry dziękuję i pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol:

Nie no, lenistwo ma chyba jakieś granice? :o Wpisałem w google "kominki gazowe" i dostałem 69 tysięcy wyników. Zajęło mi to 5 sekund. Jakieś przemyślenia?

Uprzejmością to kolega nie grzeszy?

Jakbyś kolego trochę więcej czasu poswięcił na przejrzenie wyników swoich przecudownych odkryć to być może udałoby ci się zauwazyć skąd moje pytanie. A może i nie ..

Chodzi mi o sprawdzone kontakty i życzliwą poradę a nie napastliwe uwagi sfrustrowanego człowieczka.

Kolego jak nie masz ochoty pomóc to nie przeszkadzaj

A teraz życzę Ci miłego dzionka

anpi tak trzymaj

widzę że na tym forum jest co raz więcej Gości takich jak TomekH , nie dość że im się nie chce szukac i czytać to co znajdą, to jeszcze lubia używać zwrotów które ja uważam za delikatnie mówiąc niestosowne, ale masz racje szkoda klawiatury na takie teksty

Pozdrowionka dla wszystkich budujących