kze 01.12.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ładowana od przodu ZDECYDOWANIE a co do schylania się żeby wyjąć z niej rzeczy to wystarczy ja postawić na jakimś postumencie -tak właśnie zamierzam zrobić w moim domu. Moja mama ma ładowaną od góry i wstyd się przyznać sama ja namówłam na usprawiedliwienie dodam, że było to dawno temu i wtedy wydawało mi się że to dobry pomysł, a właśnie myślałam o tym że jak się czegoś zapomni to zawsze będzie można dorzucić (co jeszcze jej się nigdy nie przydarzyło, jeśli już coś znalazła to było po praniu a wyjmuje się beznadziejnie no i nie można pooglądać co się dzieje w trakcie [/i] pralka - tv ! To jest to! Kiedyś za czasów komuny rodzice kupili pralkę automatyczna. I cała rodzina z dziećmi stoi i ogląda pierwsze pranie. A wtedy mały brzdąc: Mamo, ale ten telewizor w duzym pokoju bardziej mi się podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 01.12.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Kze - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.12.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Ładowana od przodu ZDECYDOWANIE a co do schylania się żeby wyjąć z niej rzeczy to wystarczy ja postawić na jakimś postumencie -tak właśnie zamierzam zrobić w moim domu. Moja mama ma ładowaną od góry i wstyd się przyznać sama ja namówłam na usprawiedliwienie dodam, że było to dawno temu i wtedy wydawało mi się że to dobry pomysł, a właśnie myślałam o tym że jak się czegoś zapomni to zawsze będzie można dorzucić (co jeszcze jej się nigdy nie przydarzyło, jeśli już coś znalazła to było po praniu a wyjmuje się beznadziejnie no i nie można pooglądać co się dzieje w trakcie [/i] pralka - tv ! To jest to! Kiedyś za czasów komuny rodzice kupili pralkę automatyczna. I cała rodzina z dziećmi stoi i ogląda pierwsze pranie. A wtedy mały brzdąc: Mamo, ale ten telewizor w duzym pokoju bardziej mi się podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bzyczek 02.12.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Gorenje czy LG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.12.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Gorenje czy LG? Plasma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bzyczek 05.12.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Dzięki bardzo mi to pomogło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 07.12.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Jaki rodzaj pralki jest lepszy i wygodniejszy w użyciu ... z górnym czy z tradycyjnym ładowaniem od przodu.???? Wszystkie uwagi mile widziane Jeszcze trzy tygodnie temu mielismy podobny problem. Zostal rozwiazany - kupilismy pralke i suszarke ladowana od przodu - dla mnie wygodniejsze bo rzeeczy przekladam z pralki do suszarki, obie stoja na niewielkim postumecie dzieki czemu nie trzeba sie schylac. Jest idealnie. A co do naszej decyzji - tutaj zawazylo zuzycie wody, poziom halasu... a mamy cos takiego... http://www.siemens-home.com/images/wfxd5200uc_enlarge_01.jpghttp://www.siemens-home.com/images/wtxd5300us_enlarge_01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 07.12.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Soniq - my na suszarkę już miejsca nie mamy, zresztą miałam z takową do czynienia i nie jestem zachwycona tym co z tego urządzenia wychodziło [chodzi mi o rzeczy, a raczej szmaty ] A ile daliście za pralkę i gdzie kupiliście??? - jeśli kupowaliście w Poznaniu... PS: Ciekawe dlaczego nie mogłam usunąć tej wiadomości, tylko muszę ją edytować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 09.12.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Soniq - my na suszarkę już miejsca nie mamy, zresztą miałam z takową do czynienia i nie jestem zachwycona tym co z tego urządzenia wychodziło [chodzi mi o rzeczy, a raczej szmaty ] A ile daliście za pralkę i gdzie kupiliście??? - jeśli kupowaliście w Poznaniu... PS: Ciekawe dlaczego nie mogłam usunąć tej wiadomości, tylko muszę ją edytować suszarke uwazam za jeden z najlepszych wynalazkow, jestem bardzo zadowolona z owego urzadzenia i tym bardziej z ciuchow z niej wychodzacych. nie kupowalismy w Poznaniu... pralka kosztowala $800 i pozdrowienia Kasiu... znamy sie z innego forum i studiow (choc jak pamietasz doszlysmy wkoncu do tego ze chyba jednak nie). kiedy przeprowadzka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 10.12.2005 03:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Ładowane od przodu. A co ja mam nurkować, aby wyjąc rzeczy z pralki??? człowiek o wzroście od 150 wzwyż nawet nie musi na palce stawac, to co tu o nurkowaniu opowiadać A poza tym widziałem jak jakieś dziecko włozyło rękę do działajacej takiej pralki ładowanej od góry... Lepiej nie wiedzieć co stało się z jego reką... http://img202.imageshack.us/img202/283/smiech29gt.gif http://img202.imageshack.us/img202/283/smiech29gt.gif http://img202.imageshack.us/img202/283/smiech29gt.gif ty tak bardzo telewizji, to nie wierz amerykańskiej szczególnie przecież KAŻDA pralka posiada BLOKADĘ i nie da sie czegokolwie do niej włożyć, kiedy pracuje w domu kobita od prania jest? zapięcia bębna są dość trudne do obsługi no chyba nie dla dorosłego człowieka? czy ty w ogóle kiedykolwiek obsługiwałeś pralkę? nie można pooglądać co się dzieje w trakcie a co ty chcesz tam oglądać? jak szmaty się kręcą? http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/lachen/12.gif przeczytałam całość i wesoło mi czegoś, ubaw że hej http://img202.imageshack.us/img202/283/smiech29gt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 12.12.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 nie kupowalismy w Poznaniu... pralka kosztowala $800 i pozdrowienia Kasiu... znamy sie z innego forum i studiow (choc jak pamietasz doszlysmy wkoncu do tego ze chyba jednak nie). kiedy przeprowadzka ??? To raczej nie kupimy tam gdzie Ty Pozdrawiam również, pamiętam te 'wspólne' studia a przeprowadzka - trudno powiedzieć, myślałam, że na wiosnę, ale raczej wydzie, że na Gwiazdkę'06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 20.03.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Moja Diana dogorywa (dla młodszych: made by Polar, ładowana od góry). W wieku lat 14 . Przeżyła dwoje małych dzieci (i po 3 prania dziennie). Może jeszcze trochę pociągnie ale nie znam dnia ani godziny. No i pytanie standardowe: od góry czy z boku. 14 lta temu tylko taka wchodziła do naszej ówczesnej łazienki. Przyzwyczailismy się do ładowania z góry i teraz jakoś dziwnie tak kucać, schylac się... Czy spotkaliście się z jakimiś obiektywnymi argumentami o wyższości... Bo to wszystko co czytałem tutaj to są wszystko przyzwyczajenia. A może o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.03.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 to są wszystko przyzwyczajenia. A może o to chodzi... Chyba o to właśnie chodzi Ja nadal jestem za pralką ładowaną od przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 20.03.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Nie ważne czy od przodu czy od góry, ważne aby od razu prasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.03.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Tak tak, takie rzeczy to tylko w Erze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 20.03.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Wtrącę jedną uwagę, którą usłyszał znajomy od producenta - pralka ładowana od góry jest lepsza, bo jest lepiej wyważona (cokolwiek to znaczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 05.08.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Wtrącę jedną uwagę, którą usłyszał znajomy od producenta - pralka ładowana od góry jest lepsza, bo jest lepiej wyważona (cokolwiek to znaczy). ciekawe czy ten producent produkuje pralki ladowane tylko od gory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 05.08.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 ja użytkuje od 3 lat pralke ładowaną od góry ELECTROLUX EWT 1012 ...jest b. cicha, ekonomiczna, bardzo fukncjonalna, nie mamy zadnych problemów z wkładaniem i wyciąganiem prania (każdy kto dotknie swoich łydek na stojąco...wyciagnie i swoje pranie ...wzrost nie gra tutaj roli ) nie ma też możliwosci zeby dziecko podczas prania otworzyło drzwiczki oraz bęben - dodatkowym atutem jest to iz wykonany on jest z wysokiej jakosci tworzywa otwiera sie "pneumatycznie" ... więc paznokcie pań domu są w pełni bezpieczne nie widzę zadnych minusów tego typu pralki...(uzytkowałam w domu rodziców pralkę z wsadem z przodu i franie) i nadal wizualnie oraz funkcjonalnie przekonują mnie do siebie te ładowane od góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brigid 08.08.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Miałam pralkę ładowaną od góry, teraz mam ładowaną od przodu. Co mnie przekonało? Te od góry są generalnie o kilka decybeli głośniejsze (nie wiem dlaczego, ale wystarczy zajrzeć do katalogu dowolnego producenta pralek i porównać). We współczesnych pralkach przy większości programów poziom wody jest poniżej drzwiczek, więc także można coś dołożyć w trakcje prania i nic się nie wylewa. Moje dziecko od 1 r.ż. kiedy robimy pranie, chętnie wkłada i wyjmuje rzeczy z/do pralki, co przy urządzeniu ładowanym od góry nie byłoby możliwe. Ponadto czasem lubi patrzeć, jak się pranie kręci. Pralki ładowane od góry mają typową pojemność 4,5-5 kg, jeśli kogoś interesuje np. 4 kg albo 6, albo 9, to tylko ładowana od przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka 10.08.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 a ja jeszcze dopowiem, ponieważ też robię rozeznanie wśród znajomych. Pralki ładowane od góry mają tendencje do pleśni. Znajome -dwie zgodnie potwierdziły, że mają problem z pleśnią w gumach- po każdsym praniu wycieraja gumy.Ponadto serwisant stwierdził, że ma u siebie kolekcje zbutwiałych gum-uszczelek od pralek ładowanych z górny. Pralka ładowana z przodu ma jedyny mankament pochylanie się i "wypadanie "prania, ale można ją umieścić na podeście, a w podeście jakaś szuflada na proszki. Zreszta ariston ma pralkę otwieraną z przodu, gdzie na dole umieszczona jest szuflada, przez co otwór znajduje się wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts