Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytam, bo gośc który przywiezie bramę, powiedział że istnieje możłiwość zmaontowania samemu takiej bramy (-300 zł), po godzinnym przeszkoleniu. CO do gwarancji, to po zamontowaniu przyjeżdża ten gośc i sprawdza poprawność zamontowania bramy i podbija gwarancję.
https://forum.murator.pl/topic/44536-czy-kto%C5%9Bmontowa%C5%82-sam-bram%C4%99-gara%C5%BCow%C4%85-segmentow%C4%85/

Montowałem u siebie bramę Wiśniowski 3 metrową. Zeszło mi przy tym ponad połowę soboty.

Instrukcja bardzo dokładna i szczegółowa, aczkolwiek trochę trudno się ją czyta. Uwaga na elementy złączne - są co do sztuki.

Odnośnie gwarancji to się nawet o to nie zastanawiałem.

montowałem Wiśniowskiego 5 m według instrukcji bez przeszkolenia - da się zrobić.

Jedna uwaga instrukcja Wiśniowskiego jest kiepska i wiele jest w niezgodności, wynika to może z tego że nie jest aktualizowana, produkt się zmienia a instrukcja dalej ta sama.

Montowałem 2 Hormana z napędami. Zajęło mi to prawie dzionek (1 sztuka) 2 poszła szybciutko ok. 3h, ale z wywaleniem starej uchylnej, podcinaniem ściany itp. (dodam że jestem typowym biurowcem). Jak ma się blade pojęcie to bez problema-o gwarancji nawet nie myślałem. Wszystko jest tak poukładane że choćbyś się starał to nie spi... No chyba że zaczniesz ciąć i wyginać firmowy zestaw.Segmentówka IMO to bajka w porównaniu do uchylnej.Niebo a ziemia. Zatem do dzieła.