Wrocek 10.01.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Zdecydowałem się na tynki gipsowe. Wiosną chciałbym je pomalować. Słyszałem coś o gruntowaniu. W jaki sposób to zrobić i jaki typ farby zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake_ 10.01.2003 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 mam tynki gipsowe jestem z nich zadowolony i tyo nwet bardzo co do malowania to nie mam zadnych klopotow maluje sam wiec nalezy je zagruntowac bo farba bedzie sie łuszczyc grunt wyschnie to na to rozcienczona z woda biala farba wysycha i na to kolor caly jak narazie tylko parter mam pomalowany w duluxie od razu odradzam kupowanie bialej farby w marketach budowlanych kolor moze byc nie jest to co powinno byc tzn trzeba 3 -4 razy malowac zeby bylo bialo - slabo kryje a co do tego ze tynki gipsowe daja bardzo przyjemny klimat w domu to w 100% sie zgadzam tylko wskazana jest dobra wentylacja pomieszczen ( grawitacyjna lub inna) aby sie grzybek nie rzucil na sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts