rad 28.11.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witam.Prosze o rade i opinie na jakiej wysości macie płytki na ścianie w łazience. Ja zastanawiam się czy do samego sufitu czy na wysokość drzwi może inna? Prosze o opinie jaką wysokość wybrac ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.11.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Ja mam troszkę ponad drzwi (do wysokości drzwi to akurat niezbyt szczęśliwy pomysł, bo od góry odstawałaby opaska od ościeżnicy). Nie jestem zadowolona z takiego rozwiązania. Teraz albo pokombinowałabym z wysokością (tzn. różnie) albo do samego sufitu. Znajoma ma do samego sufitu i wygląda to bombowo. Ale to rozwiązanie podobno nadaje się tylko do małych łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 30.11.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 U moich rodziców w bloku jest do samego sufitu, ale wiecie jakiej wielkości są łazienki w bloku i wyglada to nieźle. Ja natomiast ponieważ mam łazienkę wysoką na 3m, planuję ułożyć płytki do wysokości ok. 1,50m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 30.11.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Teraz w bloku mamy do samego sufitu - bardzo wygodnie, jeżeli chodzi o utrzymanie czystości, a wygląda też całkiem nieźle.W domu też planujemy do sufitu, ale tu czytam, że nie specjalnie to wygląda, jeżeli łazienka ma więcej niż przydziałowe 1,5x1,5m w bloku.Dominik!, efilo - czy to tylko sprawa estetyczna, czy też koszty wykonania są znacząco wyższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 30.11.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Ja mam 3 łazienki i w każdej mam inaczej. W jednej mam prawie do sufitu - bez jednej płytki, w drugiej do sufitu, ale na ścianie z oknem tylko do wysokości okna a w trzeciej (malutkiej) mam pokombinowane. I na razie wszystkie trzy łazienki mi się podobają. Tylko, że ja kupująć płytki i armaturę do 3 łazienek w 1 sklepie dostałem architekta gratis:) (poza wysokim rabatem oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeta 30.11.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Czy mógłbyś podać namiary na tę hurtownię? Pomoc architekta to super sprawa.Zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.11.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 czy to tylko sprawa estetyczna, czy też koszty wykonania są znacząco wyższe? Ja mam nie do sufitu z głupoty. Po prostu nie widziałam wcześniej takiego rozwiązania stąd brak świadomości że to tak fajnie wygląda. Ale to standardowo wysokie pomieszczenie (2,55) i w dodatku małe. Gdyby to był pokój kąpielowy to zostawiłabym trochę ściany - ze względów estetycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 30.11.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Teraz w bloku mamy do samego sufitu - bardzo wygodnie, jeżeli chodzi o utrzymanie czystości, a wygląda też całkiem nieźle. W domu też planujemy do sufitu, ale tu czytam, że nie specjalnie to wygląda, jeżeli łazienka ma więcej niż przydziałowe 1,5x1,5m w bloku. Dominik!, efilo - czy to tylko sprawa estetyczna, czy też koszty wykonania są znacząco wyższe? Po pierwszwe moim zdaniem ładniej wyglądają tak ułożone płytki, ale z drugiej strony na pewno będzie trochę taniej. Jednak trzeba brać pod uwagę, że ścianę powyżej płytek trzeba porządnie otynkować i pomalować dobrą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 01.12.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 ZetaTo nie hurtownia a sklep ale ceny w sumie mocno znegocjowaliśmy no i jeszcze ten architekt. Firma nazywa się KAMEN i ma 2 punkty - w Jupiterze na ul. Towarowej i na Bartyckiej ale nie pamiętam numeru pawilonu. Ja brałem na Towarowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 01.12.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 w każdej łazience mam do sufitu, ale zgadzam się, żo fajnie wyglądają inne rozwiązania - nam niestety nic nie przypadlo do gustu - i gonieni czasem - poszliśmy na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeta 02.12.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Robertus Dziękuję za informację. Zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaśP 02.12.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 U mnie będzie to zróżnicowane, przy kabinie, umywalce i wannie na całą wysokość. przy sedesie i bidecie niżej, przejścia między poziomami będą wykonane schodkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltomy 03.12.2005 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 U siebie mam do sufitu(mala lazienka) a we wnece gdzie jest brodzik wykleilem czesc sufitu.Troszke sie tym zajmuje i powiem ze ludzie maja rozne koncepcje, np wyklejalem lazienke lacznie z calym sufitem. Wiekszosc jednak zwlaszcza w malych lazienkach chce plytki do sufitu nieraz dwukolorowe dzielone wzorem, natomiast lazienki projektowane przez projektanta sa juz rozne i uklad plytek jest dopasowywany do ustawienia wanny,wc,lustra itp. Dodam jeszcze na wlasnym przykladzie ze robiac jakas kolejna lazienke , ktora ladnie sie prezentowala zawsze myslalem ,ze u siebie to zrobie prawdziwe codo ale jak przyszlo co do czego to zrobilem pod sufit w cieplym odcieniu i cieszylem sie ze mam to juz z glowy(ale to chyba z innych powodow) Pozdrawiam.Poltomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecia 04.12.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Miałam podobny dylemat i zasięgnęłam rady koleżanki plastyczki. Dowiedziałam się, że teraz, nawet w bloku, nie robi się już rzeźni. Sama mam dwie rzeźnie w bloku i dlatego w domu rozpoczęłam kombinacje z poziomami płytek. Jedną ścianę zostawiam białą (może uda mi się namówić malarza na strukturę), na drugiej płytki są do wyskości stelaża wc, potem schodzą niżej do stelaża bidetu, przy obudowie wanny nieco podnoszą się do góry żeby potem schodkowo podejść na dwa metry pod prysznic. Płytki kuipiłam w wymiarze 10/10, mam już zabudowę stelaża pod wc prawie skończoną i wygląda to nieźle. Jednak czekam z niecierpliwością na etap końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.12.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 A może zamieścicie kilka zdjęć tych łazienek co nie wyglądają jak "rzeźnia"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 06.12.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 ja wstawię zdjęcia jak już mi majster wstawi umywalki, kibelki i zrobię w łazienkach porządek bo na razie to mam w nich bałagan:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.12.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 ja wstawię zdjęcia jak już mi majster wstawi umywalki, kibelki i zrobię w łazienkach porządek bo na razie to mam w nich bałagan:) mi bałagan nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 06.12.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 W obu łazienkach mam kafle do sufitu. Jedna jest dość duża - ma 7 m. Ktoś wspomniał o modzie, otóż odchodzenie od kafli do sufitu rozpoczęło się wiele lat temu więc na pewno nie jest to jakiś nowy trend, wręcz przeciwnie. Obecnie ludzie w większości decydują się na kafle do sufitu. Wybierają wygodę utrzymania i brak kłopotów z malowaniem za jakiś czas No i oczywiście względy estetyczne -obecnie są tak piękne kafle, że chciałoby się je położyć nieomal na suficie Argument z rzeźnią też jest już mocno nieświeży. I nieprawdziwy - kto był w rzeźni ten wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecia 10.12.2005 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Może masz rację. Jednak moim zdaniem łatwiej odmalować łazienkę niż zmienić kafle, które prawda, są piękne, ale i bardzo drogie. Kładąc kafle tylko w części łazienki można sobie pozwolić na te z wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 12.12.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Dobra farba nadająca się do łazienki tez sporo kosztuje. Malować trzeba co jakiś czas. Żeby nie było półeczek w miejscu zejścia się ściany z kaflami / kafelki są grubsze od tynku/też trzeba trochę pogłówkować. W perspektywie mało tutaj oszczędności. Można położyć piękne kafle w normalnej cenie Zwróć uwagę na kafle czeskie lub chińskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts