stiff 29.11.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Może ktoś mi wyjaśni różnicę i podobieństwo bo nie bardzo wiem o co w tym chodzi.Kupiliśmy działkę i notariusz powiedział że powinniśmy się cieszyć z tego że na naszym terenie jako jedynym jest opracowany plan zagosp. przestrzennego.1.W czym to jest lepsze od warunków zabudowy?2.Skąd będę wiedział np.jaki domek mogę postawić na działce ?3.Czy też o coś się występuje do gminy (podobnie jak przy warunkach zabudowy ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 29.11.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Składasz do gminy wniosek o wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego i po tygodniu lub dwóch dostajesz dokument, gdzie masz jasno napisane, jakie wymagania musi spełnić budnek, który chcesz postawić.Zaletą w porównaniu do wz jest czas uzyskania tej informacji, oraz praktycznie prawie pewność, że będziesz mógł się tam wybudować. No chyba, że w tym planie gmina przeznaczyła tą konkretną działkę pod drogę itp. Procedura uzyskania wz jest długotrwała. Wymaga czasami uzyskania wielu opinii, warunków przyłączenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts