Olka 09.08.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 wojtek62 a czy Ty czasami nie jesteś z branży "architektów" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.08.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 nie mam nic wspólnego z tą branżą poza kupnem projektu,Twoje zmiany częściowo nie wymagają zgody architekta, bo układ ścian działowych możesz kształtowac dowolnie.proponuję Ci cos takiego : projekt napewno zawierał błędy, jesli nie wyciągałaś konsekwencji w stosunku do architekta to spotkaj sie i zaproponuj podpisanie zmian w zamian za nie zgłaszanie błędów w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 09.08.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Wojtek Ja spróbuję bez tego. Mój kierownik budowy zgodził się na te zmiany, podpisał sie no i niech się dzieje co ma być. Dam znać jak mi poszło. życzę Tobie powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 09.08.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 obawiam się, że podpis kierownika w dzienniku budowy to jest za mało,ale może Ci się udapowodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.08.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 oj wojtku, wojtku, swietna jest ta twoja pewnosc co do bledow w projekcie, kazdym projekcie, az mi sie plakac chce jak widze jak traktujecie tą "" branże "architektów" "". taki jeden z branzy "architektów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 10.08.2004 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Wczoraj mój mąż rozmawiał z architektem i za dobudowę ok 100 m do budynku rodziców chce 4500 zł. Nic nas nie obchodzi, on wszystko załatwia i przychodzi z pozwoleniem na budowę. Geodeta za 12 mapaek chce 700 zł.Pan architekt, który mógłby nadzorować budowę chce 2000 zł. Pierwsza rata 500 zł, a reszta na zakończenie budowy.Co Wy na to, czy nie chce nas oskubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 10.08.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 jak chyba zauwazyliście można taniej i to sporo, jak i drożej, porozmawiajcie jeszcze z innym architektem, porównacie ceny, jeżeli macie czas pojeździć za pozwoleniem można samemu, nic wielkiego, co do mapek to po co wam 12 egzemplarzy, ja za swoje mapki 500 pln-4 szt., co do kierownika to rozliczam sie za wizytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 10.08.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 robert skitek,źle odczytujesz moję słowa - nie mam wcale na myśl i rażących błędów tylko kwestie małych drobnych niedociągnięć - wszak architekt to też człowiek - mniej lub bardziej denerujących - to miałem na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.08.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 wiem Wojtku, ale za te male niedociagniecia chcesz ponoc wyciagac jakies konsekwencje, moze mi wyjasnisz jakie bo nie do konca rozumiem... mowisz o oddaniu pieniedzy Tobie juz po budowie przez architekta? pierwsze slysze... a moze jakas kara chłosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 10.08.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 robert,gdzie ja piszę o oddawaniu pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.08.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 czytaj uwaznie - dlatego prosze abys mi wytlumaczyl co to za konsekwencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 10.08.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 robert,przeczytałem uważnie cały post i nie znalazłem słowa o oddawaniu pieniędzy,co do konsekwencji z błędami to tez juz starałem się wytłumaczyć co miałem na mysli.czy Ty uwazasz, że projekty są bez błędów?może Twoje prace są tak dopracowane ale rzeczywistość jest ciut inna i to, że projekty gotowe zawierają czasem nawet rażące błędy jest prawie standardem, to i projektom indywidualnym też się zdarza mieć cos niezgraneja staram się większość kwestii załatwić dogadując się z architektem i póki co wychodzi mi to całkiem dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.08.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 "projekt napewno zawierał błędy, jesli nie wyciągałaś konsekwencji w stosunku do architekta to... " chyba sie wciaz nie rozumiemy - cytuje tu twoje slowa, po prostu nie rozumiem jakie mozna wyciagnac konsekwencje za małe niedociągniecia a co do bledow owszem zdarzają się - w projektach gotowych jest ich najwięcej, projekty indywidualne zwykle sa dużo lepiej dopracowane, chociaz to nie reguła, po to jest tez nadzór autorski (przy domkach po prostu telefon do architekta - by cos wytłumaczył i rozwiązał problem który pojawił sie na budowie, a kierownik budowy nie jest pewien) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 10.08.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 robert,to sa słowa naprowadzające na rozmowę z architektem odnośnie zatwierdzenia poczynionych zmian jakie zrobiła Olka i taki jest sens tej wypowiedzi - by uniknąć dodatkowych kosztów strony idą na kompromisa,ale nie wspominałem nic o kasieja w swoim projekcie też miałem parę niuansów które sprawnie architekt poprawił i budowało się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 10.08.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 wojtek62 i robert skitek ale się zawzięliście dopinguję Wam cały czas zobaczymy kto wygra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.08.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 to nawet kibica mamy? czesc ja juz odpuszczam, wiem o czym pisaliscie, i do czego to bylo, ale nie dostalem wciaz odpowiedzi jakie konsekwencje miałabyś Ty akurat Olu wyciągnąć wczesniej zeby nie zgłaszac błędów ( a tak wogole to komu?), po drugie od błedów projektowych musimy byc ubezpieczeni. I wyciaganie jakchs konsekwencji zadziala w drugą stronę - mogę się zakładać z każdym ze wiecej duzo wiecej poczyniliscie zmian na budowie niz bylo bledow w projekcie. A jesli architekt wyciaga od cieibe kase za to ze przesunelas sobie troszke okno, albo wstawilas dachowe to tego juz wogole nie rozumiem, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 10.08.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Olka,zamiast nam kibicowac lepiej napisz co załatwiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 10.08.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Nic nie załatwiłam jeszcze Czekam Mają mi za miesiąc podłączyć prąd, zeruję gniazdka, robię mapkę no i zgłaszam Muszę jeszcze dorwać mojego kierowniczka - odpalić mu dolę A tak sobie po cichutku będe pomieszkiwać Słuchajcie ogólnie to mi już nerwy przeszły - nie stresuję się. Wszystko można jakoś załatwić. Moim jedynym problemem w tej chwili jest położenie kafli i paneli. Reszta to bzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 10.08.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 no to masz odmienne problemy od tych którym kibicujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 10.08.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 wojtek nie martw sie na pewno wybudujesz piekny dom Nie ma co tracić siły na walkę z architektem, przed tobą wielka bitwa z wykonawcami - "Fachowcami"" hahahaha To jest dopiero jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts