Wojtek62 10.08.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Olka,każdy z nas buduje piękny dom ale niekoniecznie każdy musi się podobac wielu osobom - ważne aby był funkcjonalny i przyjazny na co dzień - bo nie chce mi sie myslec o cieknacych rurach, skrzypiących schodach itp,itdmnie sie mój domek podoba, choć domy roberta są całkowicie odmienne w swej architekturze też mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.08.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 o, dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 12.08.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 robert,nie masz za co dziękować - projekty masz fajne i ciekawe i nie musza się wszystkim podobać, tak amo jak mój dom na ty forum nie znajdzie się wielu zwolenników Twoich i moich domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIFFKO 19.08.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Za zmiany w projekcie typowym, z bylo tych zmian troszek (podniesienie wysokosci pomieszczen z 2,70 na 3,00 m, wyrzucenie jednej sciany nosnej i zrobienie podczepu, zwiekszenie metrazu 3 pokoi, zwiekszenie liczby i wyoskosci okien), zaplacilismy 4500 brutto.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKRYŚ 03.09.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Witam Projekt indywidualny w mojej pracowni kosztuje już od 2500zł. Przy wstępnym wyliczniu cenu projektu biorę pod uwagę powierzchnię całkowitą i mnożę ją x 20zł. Wszystkie ceny są do negocjacji. Zawsze klient musi być zadowolony wychodząc od nas z biura )) Zapraszam na moją stronę http://www.studioprojekt.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 26.04.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 3500 wraz z instalacjami i wrysowaniem w mape oraz projektem zagospodarowania dzialki. Dodatkowym kosztem jest wymagane przez architekta badanie geotechniczne gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witold 08.05.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 12 tysięcy zł w 2000 roku za projekt z wszystkimi branżami i uzgodnieniami - dom piętrowy z podpiwiniczeniem, garażem i poddaszem użytkowym powierzchnia całkowita 150 m2 w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudikov 11.05.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 4500 za wszystko lacznie z kanalizacja i elektrykaMoge polecic raz ze tanio to jeszcze doradzil jak przeprojektowac kuchnie i pokoje aby bylo lepiej i bez kichy - sam narysowalem no i nie obylo sie bez bledow;)wiadomosc na priv [email protected]aha to byl projekt za blizniak prawie 400m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 11.05.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 4500 za wszystko lacznie z kanalizacja i elektryka Moge polecic raz ze tanio to jeszcze doradzil jak przeprojektowac kuchnie i pokoje aby bylo lepiej i bez kichy - sam narysowalem no i nie obylo sie bez bledow;) wiadomosc na priv [email protected] aha to byl projekt za blizniak prawie 400m2 nie bardzo kapuję... zrobił projekt a potem doradził jak go przeprojektowac zeby było lepiej? no no... toz to dopiero fachowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 25.05.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Poszukuję architekta, który zaprojektuje budynek gospodarczy - prosty acz duży o specyficznej funkcji - czy ktoś może się podzielić jakimiś namiarami na kogoś niezbyt drogiego. HMMM ja jestem z Warszawy wiec nie wiem czy to bedzie takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.05.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 no no... toz to dopiero fachowiec Robercie Ty sie nie pytaj ,co to za fachowiec, Ty sie zapytaj natychmiast, gdzie znalezc takiego inwestora? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.05.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Wojtku, z całym szacunkiem dla Dudikova, ale od inwestorów którzy nie maja pojęcia na czym polega projekt indywidualny to ja sie trzymam z daleka , Widac, ze wystarczy nazwac ze to indywidualny, dac nieco wyzsza cene niz gotowiec z adaptacją i wszyscy sa zadowoleni... a to, ze pomógł w tym przeprojektowywaniu to jakby gratis? ale ja to sie chyba juz czepiam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 25.05.2005 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 RobertMoglbys podac ile czasu robi sie srednio skomplikowany projekt.Tak mniej wiecej oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.05.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 oczywiscie mowimy o projekcie domu... wszystko zalezy od tego jak szybko uda sie uzgodnic ostatecznie koncepcję - program, rozplanowanie na dzialce, uklad pomieszczen. Zwykle jest to kilka (czasem kilkanascie) spotkan z inwestorem nie polegających jedynie na podsuwaniu pod nos roznych rozwiązan. Ten etap moze trwac kilka tygodni, moze tez pół roku (w jednym przypadku tak mialem - ale klient mial czas, a dom był bardzo specyficzny).Nastepny etap to opracowanie projektu budowlanego czy tez budowlano-wykonawczego (2-8 tygodni, w przypadku skompikowanych rozwiązań może się to przedłużyć) nie pisze tu o czasie oczekiwania na warunki, uzgodnienia itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.05.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Napisalem troche zbyt ogolnie.Mysle o projekcie domu jednorodzinnego,wolnostojacego.Parterowy.Bez piwnicy.Pomieszczenia:2 sypialniepokoj dla gosci-rezerwowy2,5 lazienkipokoj dziennykuchniawiatrolappomieszczenie gospodarcze-kotlowniapralnia-moze to byc wneka na pralke+suszarka Wejscie do domu powinno byc na szerokosc co najmniej drzwi dwuskrzydlowych.Wiesz takie,zeby mozna bylo swobodnie gosci do domu wpuscic,bez przeciskania sie kolo siebie. Garaz dwustanowiskowy powinien zawierac sie w bryle domu.Co ty na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.05.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 ostateczna koncepcja - kilka tygodni, chyba ze klientowi szybko spodobają sie propozycje projekt budowlany - tak jak pisałem poprzednio (2-8 tygodni). zalezy tez jaki zakres projektu: projekty przyłączy, instalacji itp Czasem mozna zrobic caly projekt w miesiąc czasu ale nalezy to do rzadkosci. u mnie pierwszy etap trwa troszkę - póki klient nie jest calkowicie zadowolony (no w 90% przynajmniej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.05.2005 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 Moze troche przewrotnie.Wiem,ze projekt gotowy pozwoli uniknac mi kilku bledow.Powiedz w ktorych miejscach moge liczyc na oszczednosci,podczas budowy, w stosunku do projektu gotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.05.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 odbiegamy od tematu a temat dlaczego warto albo nie warto robic projekt indywidualny juz tutaj był...wiadomosc wysle na privpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 2100ZŁ ZE WSZYTKIM:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 29.05.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 2100ZŁ ZE WSZYTKIM:)))) To Twoja propozycja ,czy tyle zaplaciles? .Jesli to drugie to podaj prosze blizsze szczegoly dotyczace projektu.Po takiej cenie ,nie moglem zasnac ,gdzie takie biuro projektow moglbym znalezc .Do Zdunskiej mam niedaleko . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts