Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje projekt indywidualny?

Gość

Recommended Posts

Olka,

każdy z nas buduje piękny dom ale niekoniecznie każdy musi się podobac wielu osobom - ważne aby był funkcjonalny i przyjazny na co dzień - bo nie chce mi sie myslec o cieknacych rurach, skrzypiących schodach itp,itd

mnie sie mój domek podoba, choć domy roberta są całkowicie odmienne w swej architekturze też mi się podobają

• Odpowiedzi 490
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam

Projekt indywidualny w mojej pracowni kosztuje już od 2500zł.

Przy wstępnym wyliczniu cenu projektu biorę pod uwagę powierzchnię całkowitą i mnożę ją x 20zł. Wszystkie ceny są do negocjacji. Zawsze klient musi być zadowolony wychodząc od nas z biura ;-)))

Zapraszam na moją stronę

http://www.studioprojekt.com

• 7 months później...
  • 2 weeks później...
4500 za wszystko lacznie z kanalizacja i elektryka

Moge polecic raz ze tanio to jeszcze doradzil jak przeprojektowac kuchnie i pokoje aby bylo lepiej i bez kichy - sam narysowalem no i nie obylo sie bez bledow;)

wiadomosc na priv

[email protected]

aha to byl projekt za blizniak prawie 400m2

nie bardzo kapuję... zrobił projekt a potem doradził jak go przeprojektowac zeby było lepiej? no no... toz to dopiero fachowiec :D

• 2 weeks później...

Wojtku, z całym szacunkiem dla Dudikova, ale od inwestorów którzy nie maja pojęcia na czym polega projekt indywidualny to ja sie trzymam z daleka :D,

Widac, ze wystarczy nazwac ze to indywidualny, dac nieco wyzsza cene niz gotowiec z adaptacją i wszyscy sa zadowoleni... :D :D :D

a to, ze pomógł w tym przeprojektowywaniu to jakby gratis? :D

ale ja to sie chyba juz czepiam :roll:

pozdrawiam

oczywiscie mowimy o projekcie domu...

wszystko zalezy od tego jak szybko uda sie uzgodnic ostatecznie koncepcję - program, rozplanowanie na dzialce, uklad pomieszczen. Zwykle jest to kilka (czasem kilkanascie) spotkan z inwestorem nie polegających jedynie na podsuwaniu pod nos roznych rozwiązan. Ten etap moze trwac kilka tygodni, moze tez pół roku (w jednym przypadku tak mialem - ale klient mial czas, a dom był bardzo specyficzny).

Nastepny etap to opracowanie projektu budowlanego czy tez budowlano-wykonawczego (2-8 tygodni, w przypadku skompikowanych rozwiązań może się to przedłużyć)

nie pisze tu o czasie oczekiwania na warunki, uzgodnienia itp

Napisalem troche zbyt ogolnie.

Mysle o projekcie domu jednorodzinnego,wolnostojacego.Parterowy.Bez piwnicy.

Pomieszczenia:

2 sypialnie

pokoj dla gosci-rezerwowy

2,5 lazienki

pokoj dzienny

kuchnia

wiatrolap

pomieszczenie gospodarcze-kotlownia

pralnia-moze to byc wneka na pralke+suszarka

Wejscie do domu powinno byc na szerokosc co najmniej drzwi dwuskrzydlowych.Wiesz takie,zeby mozna bylo swobodnie gosci do domu wpuscic,bez przeciskania sie kolo siebie.

Garaz dwustanowiskowy powinien zawierac sie w bryle domu.

Co ty na to.

ostateczna koncepcja - kilka tygodni, chyba ze klientowi szybko spodobają sie propozycje

projekt budowlany - tak jak pisałem poprzednio (2-8 tygodni). zalezy tez jaki zakres projektu: projekty przyłączy, instalacji itp

Czasem mozna zrobic caly projekt w miesiąc czasu ale nalezy to do rzadkosci.

u mnie pierwszy etap trwa troszkę - póki klient nie jest calkowicie zadowolony (no w 90% przynajmniej :) )