Duży Boban 05.05.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam Czy to duzo za projekt indywidualny? 8 tys Domek 200m2 z poddaszem użytkowym. Ile Panstwo zapłaciliscie za swoj projekt indywidualny? 2800 z projektem szamba, planem zagospodarowania działki, propozycją uzgodnienia wjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 05.05.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam Czy to duzo za projekt indywidualny? 8 tys Domek 200m2 z poddaszem użytkowym. Ile Panstwo zapłaciliscie za swoj projekt indywidualny? W linku poniżej ankieta na ten temat: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=57911&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucpo 05.05.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 4 300 za projekt bez instalacji. Instalacje i tak często trzeba w późniejszych fazach przeprojektować. Zlece zaprojektowanie ich firmom wykonującym je później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 05.05.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 5900 netto za projekt z instalacjami+ opieka+ wszystkie przyłącza+ pozwolenie na budowę do odbioru-tzn. wszystko robią za nas. Bardzo kusząca jak dla mnie oferta, ale czy Pani architekt nie dojdą jakieś koszty? Mam nadzieje że będzie solidna, może spisać umowę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewek 07.05.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Nam architekt wyliczył coś koło 7tys. brutto. Projekt + przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek35 07.05.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Umowa byla spisana z architektem.Wszystko poszlo bardzo szybko i sprawnie.Na dzialce mamy juz prad, wode i fundamenty.Zaczynamy budowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 08.05.2006 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Umowa byla spisana z architektem. Wszystko poszlo bardzo szybko i sprawnie. Na dzialce mamy juz prad, wode i fundamenty. Zaczynamy budowe:) to ile zapłaciłes za projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek35 08.05.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Za projekt zaplacilem prawie 8tys.Architekt wszystko zalatwial sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość d***t 26.05.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Witam Czy to duzo za projekt indywidualny? 8 tys Domek 200m2 z poddaszem użytkowym. Ile Panstwo zapłaciliscie za swoj projekt indywidualny? 5 000 + VAT w Warszawie. Młody ambitny. polec.am Witam, mozesz podac namiar? Najlepiej maila. Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 27.05.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Ja płaciłam 1200 za projekt w oparciu o wybrany z katalogu ale ze sporymi zmianami. Bez projektów przyłączy bo na działce stał budynek, który rozebraliśmy więc przyłącza mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 13.06.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Dobrze jest pisac czy projekt indywidualny zawiera projekty wszystkich instalacji. Bo są rózne szkoły i różne kwoty wychodzą a potem nieporozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mige126 16.06.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Nie wiem gdzie można zamówić projekt za 3 czy 5 tys. Rozmawiałęm z różnymi architektami, także znajomymi budującymi. Same obliczenia konstruktora tyle kosztują, koncepcja z konsultacjami - też kilka tys. Ja zapłaciłem w końcu 19 tys za oryginalny projekt dobrego fachowca, który ma parę osiągnięć (bez branż oczywiście), ale najtańszy architekt chciał 9. Moim zdaniem za dobrze dobrany projekt do potrzeb i oczekiwań inwestora warto zapłacić. Jeśli ktoś sugeruje się ceną na tyle, że ma znaczenie czy projekt kosztuje 3 czy 10 tys, to powinien kupić gotowca - jest duży wybór od 1,5 za proste budynki do ok 6 tys za oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pogor 18.06.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Jak dla mnie dużo. My zapłaciliśmy 2.800 za projekt, wrysowanie w działkę i projekt szamba. Dom ponad 200m użytkowych i garaż 2-stanowiskowy. Tyle, że bryła i dach bez większych udziwnień. Te 8tys to chyba z aranżacją wnętrz? Witaj, czy moglbys podac jakies namiary na tego architekta, sprawa pilna, dziękuję Eliza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena Lipinska 30.07.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Buduję dom pod Warszawą w znanej miejscowości. Ze wzgledu na spadek terenu nie mogłam znależć gotowego projektu, a za dostosowanie gotowego chciano tyle, że lepiej bylo zamówić indywidualny. Kosztowało mnie to 16.500 + VAT, ale projekt jest oryginalny, dostoswany do terenu i spełnia moje wszystkie zachcianki. Nie zawiera projektu wykonawczego, czyli jest bez instalacji. Architekt nie jest z tzw. górnej półki, ale obejrzałam wczesniejsze realizacjeRena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredka 03.08.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 ja za prokekt domu 220 m2 - pow użytkowej (bez podpiwniczenia z poddaszem użytkowym) z wszystkimi branżami zapłaciłam 5 tyś netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oktogon 08.08.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Tak sobie czytam wszystkie posty i jedno co mi się moze nasuwać... Czasem moze być tak ze projektem indywidualnym jest zrobiony przez architekta gotowiec:) moze z jakimiś zmianami moze nie, branże były wcześniej opracowane więc sa do wykorzystania i cały projekt gotowy, stąd niższe ceny. Natomiast w momencie jak przychodzi klient i jak w moim przypadku razem pracujemy nad koncepcją domu, nad jego charakterem i niepowtarzalnością cena musi być odpowiednio wyższa, sam koszt konstrukcji, branży sanitarnej, elektrycznej w zakresie projektu wykonawczego wynosi ok. 4 tys. , a gdzie architektura ?Nie znaczy to ze nie można zrobić taniej, oczywiście rynek jest wolny i kazdy ma prawo do wybrania jak najkorzystniejszej dla niego opcji. Proszę tylko zwracać uwagę na poziom obsługi, to naprawdę bardzo wazne i bardzo często eliminuje późniejsze problemy. Tym bardziej jeśli ktoś potem decyduje się na porjekt wnętrz, przy dobrej współpracy z architektem już na etapie "budowlanym " zapadają wszelkie wytyczne, ustalenia i oszczędza się potem na kosztownych zmianach czegoś co zbudowalismy. pozdrawiamarch. Piotr Kubork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 08.08.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Zaraz, zaraz, a co rozumiecie przez projekt indywidualny ???Bo ceny mnie powalają (niskością).Ja się pytałam 5 architektów we Wrocławiu i koszt zaprojektowania domu o powierzchni 130 - 150 m2 pow. użytkowej to koszt 10 - 15tyś.Ja za przerobienie gotowca płace 3tyś tylko samemu konstruktorowi, a za przesunięcie kilku ścianek, zmianę rozłożenia instalacji kolejne 1200zł, do tego badania geotechniczne za 600zł i koszt samego gotowca 1700zł. I po pytaniu do architekta co lepiej było zrobić, powiedziała że przerobić tego gotowca, bo za nowy od podstaw płacę u niej 12 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 10.08.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witam To ja ten szczesciarze musze byc ) za projket indywidualny dalem 4800 zl Arch (kolega moj przesympatyczny) zlozyl zamnie nawet papiery o PB I w tej cenie mialem projket budowlany i wykonawyczy (ten ostatni ma byc gotowy jak bede mial juz ekipe) , obliczenia kostrukcyji, projket zjazdu - drogowy , no i reszta drobnych oplat. Mysile ze to super cena i napewno nikt taniej by mi tego nie zrobil a co najwazniejsze solidniej ) pozdr Zender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nucline 11.08.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Za projekt przebudowy i rozbudowy istniejącego domu ok. 120 m2 wraz z wszelkimi projektami instalacji, przyłączeń, zjazdu z drogi + załatwianie formalności przez architekta ok. 9000 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nucline 11.08.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Za projekt przebudowy i rozbudowy istniejącego domu ok. 120 m2 wraz z wszelkimi projektami instalacji, przyłączeń, zjazdu z drogi + załatwianie formalności przez architekta ok. 9000 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts