_Robert_K 29.11.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Projekt domu 120 m kw. + projekty instalacji co, wodno-kan, elek. = 4000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 05.12.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 A oto ceny warszawskie:-) jm studio architektoniczne... SZOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.12.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 A oto ceny warszawskie:-) jm studio architektoniczne... SZOK KOSZT PROJEKTU ARCHITEKTONICZNO-BUDOWLANEGO ARCHITEKTURA : Cena ok.100 zł/m2 + 22 % VAT Zakres opracowania : 1. Koncepcja 2. projekt architektoniczny domu i garażu - rzuty, przekroje, widoki elewacji ,detale skala 1:50 l 3. dobór materiałów wykończeniowych i kolorystyki elewacji (tynki, dach, okna, rynny itp. ) 4. układ funkcjonalny domu 5. projekty instalacji WNĘTRZA Wariant I Cena ok. 120 zł/m2 +VAT Zakres opracowania 1. ogólny projekt wnętrz całego domu - posadzki ( układ, kolory , faktury, dobór materiałów ) skala 1:50 - ściany ( zabudowy gipsowe, zabudowy wnęk, sposób wykończenia, kolory, faktury, dobór materiałów ) skala 1:50 - sufity ( zabudowy gipsowe, kolory itp. ) skala 1:50 - oświetlenie ( sposoby oświetlenia, dobór opraw i osprzętu ) skala 1: 50 - meble stałe ( szafy, regały ) - meble ruchome ( kanapy, krzesła, stoły ) układ orientacyjny 2. Szczegółowy projekt kuchni - widoki ścian i rzuty ( meble , sprzęty, itp.) skala 1:20 - rzut posadzki skala 1:20 - rzut sufitu skala 1:20 3. Szczegółowe projekty łazienek - widoki ścian i rzuty ( meble , sprzęty, itp.) skala 1:20 - rzut posadzki skala 1:20 - rzut sufitu skala 1:20 4. Detale ( schody , kominek , rolety, żaluzje itp. ). Wariant II : ok. 140zł /m2 + VAT Zakres opracowania j.w. z tym że meble ruchome dobierane są z katalogu lub projektowane indywidualnie szok? Bardzo duza daja za te cene. Co prawda ja to robie taniej , ale ja nie mam firmy tylko pracuje na umowe o dzielo... pomysl sobie, ze to jest okolo 6miesiecy wspolpracy i ze bedziesz miec super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 05.12.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Hej. Dużo daja? Liczmy dom 200m kw. daje to cumę ok 50tys.zł za projekt z wnętrzem lub 23 tys za sam projekt budowlany! Dla porównania stawiem 1900zł za projekt gotowy i 39zł za metr w pracowni pod warszqawskiej.... Allleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........... Niestety zanim poznałem ich ceny od razu wiedziałem że to profesjonaliści i poprostu oczy w słup kiedy zobaczyłem ich domy. OCZY W SŁUP, i tu nie chodzi o to że trafili mi w gust... poprostu domy są świetne. Więc pod koniec tygodnia się z nimi spotykam i na razie zapominam o kasie:-) Napisz mi cos więcej o sobie moze? masz jakies realizacje za sobą? jakies materiały... daj znac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 05.12.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 My z żoną zamówiliśmy projekt indywidualny u architekta w Białymstoku. Zapłacimy za całość, razem z zagospodarowaniem i szambem 3200 zł. Dom ma ponad 250 m2 pow. użytkowej. Ceny jakie podajecie są dla mnie po prostu nieziemskie. Czy naprawdę są tak duże różnice?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.12.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Hej. Dużo daja? Liczmy dom 200m kw. daje to cumę ok 50tys.zł za projekt z wnętrzem lub 23 tys za sam projekt budowlany! Dla porównania stawiem 1900zł za projekt gotowy i 39zł za metr w pracowni pod warszqawskiej.... Allleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........... Niestety zanim poznałem ich ceny od razu wiedziałem że to profesjonaliści i poprostu oczy w słup kiedy zobaczyłem ich domy. OCZY W SŁUP, i tu nie chodzi o to że trafili mi w gust... poprostu domy są świetne. Więc pod koniec tygodnia się z nimi spotykam i na razie zapominam o kasie:-) Napisz mi cos więcej o sobie moze? masz jakies realizacje za sobą? jakies materiały... daj znac. pozdrawiam mam za soba dosc duzo realizacji. Jestem niezla nieskromnie powiem, ale oni lepsi:)Jak chcesz moge wysłac Ci zdjecia, ale ja jestem wnetrzarzem, nie architektem, wiec nie wiem czy cos Ci to da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 06.12.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Hej Woland! czytałam watek ktory założyłeś na forum o architekturze:)niezle sie ubawilam, ale niestety taki tam panuje klimat...100zł za metr projektu to w warszawie normalka, w zasadzie za mniej mało kto pracuje...trzymaj siemoze nie rob projektu calosci(mam na mysli wnetrza) tylko czesc reprzentacyjna, zaoszczedzisz toche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 09.12.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Hej, tak mała prowokacja... Co do pracowni zaś, to poprostu waham sie między pracownią lokalną z miasta gdzie są fajni młodzi architekci, ale nie wiem czy ich wyobraxnia sięga tak wysoko jakbym chciał antresole i przeszklenia itd.... ....a profesjonalną kosztowną pracownią.. cóż stosunek cen to 1:3. Mam czas i spokojnie szukam rozwiązań.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 09.12.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 aha podeślij mi fotki na [email protected] mniej więcej wiesz co mnie interesuje, duze przestrzenie drewno kamień szkło.... antresole nad otwartym salonem itp.... THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelb6 10.12.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 ja za użytkowej 400m z garażem zapłaciłem ok 10000 netto,wychodzi 25zł za metr,ale długo to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meequ 10.12.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Ja w Poznaniu zapłaciłem 3000. Z własego doświadczenia mogę powiedzieć, że robienie projektu przez maila jest bez sensu. My z żoną zrobiliśmy 2 projekty, a i tak są rzeczy których nie uwzglednilismy, mimo, że projek omawialiśmy godzinami. Ja bym w to nie wchodził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilczur 18.01.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Mam możliwość zrobienia projektu indywidualnego za 6000 plus vat. dom do 150 metrów dach dwuspadowy. Czy to duzo czy mało ? Dajcie znać ile płaciliście.Dziękuję za pomoc Pozdrawiambilczur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 18.01.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 W poznaniu kolega tyle zapłacił znajomemu, który robił taki projekt po raz pierwszy. Tak więc to dobra cena (moim zdaniem). JEśli jest to ktoś zmyślny to zaoszczędzi Ci 10x więcej w odpowiednich rozwiązaniach. Oczywiście są DOBRE gotowe projekty. I sam takiego będę szukał - chyba że działka będzie na tyle mała że trzeba będzie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 18.01.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Tak naprawdę to jest 40 zł/m2 powierzchni. To jedna z niższych stawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 18.01.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A my za indywidualny, z adaptacją ( fakt-było parę błędów, ale załatwiliśmy sprawę do końca) zapłaciliśmy 4 tys. Okolice Poznania. Dom 160+garaż, dach dwuspadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 18.01.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 My zapłaciliśmy w Poznaniu 3 tys. za dom 200 m2, ale mieliśmy dokładnie rozrysowany swój projekt (koncepcja), więc chodziło o zrobienie projektu pod nasze dyktando, oprócz spraw technicznych i wyliczeń zero pracy koncepcyjnej projektanta. Projekt odręczny, budowlańcy narzekali, bo się przyzwyczaili do projektów komputerowych, i że każda ściana jest z wymiarem, a u nas coś trzeba było dodać coś odjąć, żeby uzyskać niektóre wymiary (tak po dawnemu). Nie było projektu instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 18.01.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Cóż, jak dla mnie cena 3000-4000 zł za projekt budynku 200m2 to jest cena dumpingowa projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 18.01.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Cóż, jak dla mnie cena 3000-4000 zł za projekt budynku 200m2 to jest cena dumpingowa projektanta. zgadzam się , a jeszcze byśmy mieli za darmo, gdybyśmy budowali z tą firmą, która pośredniczyła między projektantem, a nami (projektanta to ja na oczy nie widziałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Temat zdublowany - łączę w jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.01.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a co chcesz miec w tym domku o pow. 150 m2 ze nie mozesz znalezc gotowca za 1500 zl ? gotowcow jest od zarabania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts