EDZIA 18.01.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 W zależności od okolic architekci za indywidualny projekt biorą od 30-40 do 80 i więcej pln/m2 W Wwie dobry architekt bierze ok. 80. 40+vat to raczej średniodolne stany. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.01.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Wydaje mi się, że cena 6000 + vat jest ceną z kosmosu. Tak jak napisał przedmówca kup gotowca za 1.5 tys, ewentualnie szukaj tańszego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.01.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam, Jesteśmy w trakcie realizacji projektu indywidualnego domu o powierzchni 130 m dół plus poddasze. Dach czterospadowy, dwie lukarny, salon na niższym poziomie, garaż w budynku. Architekt polecony chciał 3500zł ale utargowałam na 2750zł. Jak na Warszawę to cena niska i nam również jak narazie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilczur 18.01.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a co chcesz miec w tym domku o pow. 150 m2 ze nie mozesz znalezc gotowca za 1500 zl ? gotowcow jest od zarabania Przejżeliśmy już z 500 projektów i w każdym było coś nie tak. Pomyśleliśmy o indywidualnym projekcie ponieważ w gotowcu który nam w miarę odpowiadał trzeba by zrobić ścianę kolankową a to kosztuje wraz zadaptacją projektu minimum 3000 plus gotowiec co daje 4500. 1500 więcej a mam dom dokładnie jaki chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zombie 18.01.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witam, Jesteśmy w trakcie realizacji projektu indywidualnego domu o powierzchni 130 m dół plus poddasze. Dach czterospadowy, dwie lukarny, salon na niższym poziomie, garaż w budynku. Architekt polecony chciał 3500zł ale utargowałam na 2750zł. Jak na Warszawę to cena niska i nam również jak narazie odpowiada. otototo, to jest dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 18.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a co chcesz miec w tym domku o pow. 150 m2 ze nie mozesz znalezc gotowca za 1500 zl ? gotowcow jest od zarabania Przejżeliśmy już z 500 projektów i w każdym było coś nie tak. Pomyśleliśmy o indywidualnym projekcie ponieważ w gotowcu który nam w miarę odpowiadał trzeba by zrobić ścianę kolankową a to kosztuje wraz zadaptacją projektu minimum 3000 plus gotowiec co daje 4500. 1500 więcej a mam dom dokładnie jaki chcę. zgadzam się, my również nie znaleźliśmy projektu, który odpowiadałby nam w 100%, ani nawet w 50. Jak wnętrze było ok, to dach kopertowy, a my takiego nie chcieliśmy, itd. Wyszło mi taniej niż gotowiec i adaptacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.01.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Wszystkich zachęcam by poszukali niedrogiego projektanta i zrobili indywidualny, ja za taki zapłaciłam niecałe 3 tys. jestem zadowolona, ale bez dodatkowych niewielkich zmian sie nie obejdzie... ale to już w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 18.01.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 mój kosztowa 3250 zł (jest w dzienniku), dom prosty, ale nietypowy bo na wąską działkę Może nie jest idealny (a jaki jest? ) ale ma dokłądnie takie funkcje jak chciałam a wizualnie też mi się podoba, więc na razie się cieszę ale jeszcze nie zaczęłam go budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.01.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Mi wczoraj zaśpewał 11 000 zł lub 12 000 zł z pozwoleniem.Jak czytam to chyba dużo za dużo!!!!!!!!!Mówice tylko o gołym projekcie i do tego dochodzą pozostałe koszty jak przy kupnie projektu z katalogu?! Bo już sie pogubiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 22.01.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Tak naprawdę to jest 40 zł/m2 powierzchni. To jedna z niższych stawek. Pierwszy raz słyszę o cenie za projekt w odniesieniu do metra2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 22.01.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Myśmy zapłacili 4 tyś. Dom ok. 210 m kw pow. użytkowej wg naszych indywidualnych potrzeb (Warszawa). W cenie rownież wyliczenia ilosci wszystkich materialów. Te 11 czy 12 tys to jest pewnie cena jakiegos uznanego architekta. Mysmy wzieli mlodego "aczkolwiek" polecanego pistoleta, bo i tak wiedzielismy co chcemy, chodziło aby to teraz narysować. Ale rzeczywiscie cena zaporowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilczur 22.01.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Udało nam się zbić cenę do 5000 plus vat. Teraz to chyba dobra cena. 2 młodych chłopaków też z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 22.01.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Mi za projekt indywidualny w Bydgoszczy zaśpiewali od 8 do 12 tyś zł . Wydawało mi się to drogo i kupiłem projekt gotowy .Ile dokładnie zapłacę to nie wiem bo jestem dopiero przed adaptacją . Ale po wstępnych ustaleniach wiem że na 100% nie przekroczę 5000zł . W tej cenie jest cena projektu , adaptacja , zmiany,projekt szamba i przyłączy i cała reszta.Jakbym miał projektanta który mi zrobi projekt indywidualny za 6000zł to bym się nie wachał i wybrał indywidualny. A jak bym znalazł za 3 tyś albo 4 tyś to bym chyba skakał z radości . No cóż nie każdy ma takie szczęście.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 23.01.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Tak naprawdę to jest 40 zł/m2 powierzchni. To jedna z niższych stawek. Pierwszy raz słyszę o cenie za projekt w odniesieniu do metra2. A na jakiej podstawie architekt ma określić cenę za projekt ? Po klasie samochodu klienta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 23.01.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Zapłaciłem 7 000,- i wszystko tak jak sobie życzyłem.2 000 - 2 500,- za gotowy + głębokie jego modyfikacje (ok. 3 000,-)Wychodzi prawie na jedno i jaki to jest odsetek kosztów domu ? W moim przypadku ok, 1,4 %. Wiec jeśli nie sposób znaleźć gotowca bardzo zbieżnego z oczekiwaniami............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 chyba warto szukac mlodych architektow, lub tez szukac ich w mniejszych aglomeracjach.tacy ludzie przy wsparciu inwestora (pomysly, gotowa wizja) zrobia projekt za 3,5-4k spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielB 27.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam! Znalazłem architekta który wykona mi projekt ARCHITEKTONICZNO-KONSTRUKCYJNY za 1800 zł brutto. Według mojego pomysłu. Domek 105 metrów w parterze , coś jak projekt Marcel z pracowni bodajże Archimaat. I teraz pytanie, bo z tego co widzę na forum to ta cena to chyba promocja zwarzając na to iż ceny indywidualnych projektów opisywanych w różnych postach sięgają pułapu 8000 zł. I teraz moje pytanie. Czy według Was może się zdażyć iż ów mój architekt "wyrówna" sobie cenę do tych , powiedzmy 5-6 tysięcy przy projektowaniu instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 27.01.2007 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 To wszystko zależy co będzie zawierać ten projekt ARCHITEKTONICZNO-KONSTRUKCYJNY .to zależy na jaki zakres prac się umówicie .Najlepiej zapytaj tego architekta co obejmuje ta cena , za co i ile jeszcze będziesz musiał zapłacić. Możesz ewentualnie zapytać tuta:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=90973&highlight=albo tutaj:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=91468&highlight=Może coś więcej Ci powiedzą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielB 28.01.2007 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Zaraz oblukam te tematy które mi podałeś. Ten projekt o którym napisałem (bez instalacji) ma niby dać mi pozwolenie na budowę ( facet ma go złożyc w starostwie) ale o szczegóły wypytam w bezpośredniej rozmowie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaP 01.02.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 My pod Warszawą płacimy 4.000 zł za dom 200m2+2-stanowiskowy garaż. Jak widzę cena nie jest zbyt wygórowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts