betkaidaro 03.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 My tez robimy projekt indywidualny domku parterowego z poddaszem i garażem i tez nas kosztuje 6000 z tym ze w tej cenie architekt robi nam rowniez projekt zagospodarowania, wyłącza z produkcji rolnej i nanosi instalacje i tez sie martwimy czy nie przepłacamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 03.02.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 To ja chyba za dużo zapłace?(11000 zł)Projekt bliźniaka.A czy wasze kwoty to cena gołego projektu, i do niego dochodzi adaptacja, instalacje itp?Bo mi w tej cenie proponuje pozwolenie na budowe.Nie możemy znaleźć jakiegoś architekta po szkółce, pewnie byłoby taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielB 04.02.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 No więc, cena projektu stanęła na 1200 brutto, projekt do odbioru w środę, jest dokładnie tak rozplanowany jak sobie zażyczyłem, BEZ instalacji, ale nie jest to konieczne do pozwolenia na budowę i odbioru. Do projektu załaczona będzie materiałówka, i facet sam załatwia pozwolenie w starostwie. Mapki geodezyjne mam za 480 zł (12 sztuk) . W środę -czwartek wycena wybudowania domku, w opcji - pod klucz ( łącznie z wszystkimi instalacjami, piecem 2-funkcyjnym viessmanna, tynkami maszynowymi, parapetami, oknami z roletami zewnętrznymi - antywłamaniowymi, dachówką Brass'a cementową, ociepleniem budynku, tynkami strukturalnymi) . Dam znac na czym stanęło. Co byście polecali? Piec gazowy 2funkcyjny, czy piec z zasobnikiem? Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielB 04.02.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 1200 brutto za projekt indywidualny, BEZ instalacji z pozwoleniem na budowę. Projekt całkowicie mojej koncepcji, parter 100m dach 4 spadowy. Okolice Poznania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 05.02.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Piec dwufunkcyjny jest tańszy i zajmuje mniej miejsca, ale nieco mniejszy komfort ciepłej wody. A co do ceny za projekt, to jeżeli za taką cenę miałbym projektować to za bardzo bym się nie przykładał do tego, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.02.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 DanielB Daj mi kontakt do tego architekta! My płacimy równo 20x więcej Choć fakt, że my za dom 3x większy i to już razem z instalacjami i projektem wnętrzarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kurka wodna... Chyba muszę renegocjować kontrakt z architektami. Nasz 275m3 (w tym garaż na 45m2) ma nas kosztować ok. 24 000 za całość. W tym jest już wszystko, łącznie z instalacjami i projektem wnętrza. Z drugiej strony jest to niby warszawski standard (wychodzi nieco ponad 80 zł z metra). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielB 05.02.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam. Co do tego "za bardzo bym się nie przykładał" to mam nadzieje ze dom nie zawali mi się na głowę po wprowadzeniu ...... Numer architekta podam jutro, o ile wyrazi zgodę, jutro mam się z nim zobaczyć , i ostatecznie zaakceptować to co wykreśli. Oby tylko przy tej cenie nie okazało się że gość czegoś "zapomni"....... Ja kompletnie się nie znam na tego typu rysunkach, i nie mam pojęcia na co zwrócić szczególną uwagę. Może PAWEU mógłby tutaj coś doradzić? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 06.02.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Z tym przykładaniem to bardziej mi chodziło o to, ze nie nie ma za bardzo czasu do przemyślenia, czy zawarte rozwiązania są optymalne i ekonomiczne. Ale skoro jest taki jak dokładnie chcesz, no to nie ma się do czego przyczepić. Jeżeli chodzi o zawalenie się na głowę, to nie marwiłbym się tym. Wiem, ze to Ty bedziesz najbardziej wtedy poszkodowany, ale projektant nie będzie ryzykował odpowiedzialnością karną i własnymi uprawnieniami żeby wypuścić projekt który się zawali. Ewentualnie dobry kierownik budowy, albo dobry majster to wychwyci, jezeli naprawdę coś by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 06.02.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Kurka wodna... Chyba muszę renegocjować kontrakt z architektami. Nasz 275m3 (w tym garaż na 45m2) ma nas kosztować ok. 24 000 za całość. W tym jest już wszystko, łącznie z instalacjami i projektem wnętrza. Z drugiej strony jest to niby warszawski standard (wychodzi nieco ponad 80 zł z metra). Depi, jeśli projekt wnętrza ma tu być jakąś ogólną wizualizacją - to drogo, ale jeśli to będzie konkretny projekt architektoniczny wnętrz, z projektem kuchni łazienek i mebli i dopasowane do tego instalacje - to warto dać taka cenę. My daliśmy za swój projekt indywidualny niecałe 3tys. Więcej kosztowała nas architektka wnętrz, która adoptowała nam część parteru, ale uważam, że było warto. Architekt-konstruktor inaczej patrzy na budynek, a inaczej architekt wnętrz i jeśli można zrobić projekt wykonany pod kątem tych dwóch profesji to warto wydać na to pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Obaj są zawsze obecni, jeden jest od konstrukcji, drugi od "wizji" artystycznej i wnętrza... Sam nie wiem - z jednej strony to super, że wszystko będzie dopięte, z drugiej jednak myślę, że wnętrze można przy odrobinie zacięcia wykonać samemu... Wybory, wybory, wybory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp.dragon 07.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja za indywidualny projekt zpłace 9 000 z ogonkiem. dom prawie 250 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 07.02.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Renegocjować, nie renegocjować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monka81 07.02.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 My mamy ustaloną cenę na ok 3 tyś, dom ok 200 m2, 140 m2 użytkowych, dach czterospadowy (niewiem czy to ma wpływ ) ale robi to nasz znajomy co prawda nie ma jeszcze uprawnień, ale podpisze projekt osoba z uprawnieniami W sumie wiedzieliśmy co chcemy trzeba było tylko to przelać te pomysły na papier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_k 28.02.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 WITAM,MY ZA PROJEKT INDYW. O POW. UŻYTKOWEJ 140 m UZGODNILIŚMY CENĘ NA 3.500 PLN, okolice siedlec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malpis 28.02.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 My również mamy projekt indywidualny - cena 2500 PLN.Dom parterowy z użytkowym poddaszem, dach dwuspadowy, bez garażu, powierzchnia użytkowa 165 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaros 02.03.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Projekt indywidualny, ok 90m2 - 2500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zraja 02.03.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Nas też trochę przerażają ceny projektów indywidualnych, ale chyba będziemy zmuszeni taki zamawiać, ponieważ nasza działka jest położona na skarpie o dość dużym nachyleniu, a zbyt dużo takich projektów nie widzieliśmy, a jeśłi już nawet widzieliśmy gotowca, to nie był po naszej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 02.03.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Projekt domu z garażem wolnostojacym 7.500 (Wrocław) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 13.03.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ja zapłaciłem 3000 zł za projekt indywidualny ( Kraków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts