Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje projekt indywidualny?

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 490
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
10tys w tym projekt architektoniczny, projekt zagospodarowania terenu, konstrukcja i projekty branżowe. Dom parterowy (ok.150m2) z garażem dwustanowiskowym (ok.45m2) oraz opcją dobudowania drugiego domku mieszkalnego (ok.60m2). Ja dawałem mapę do celów projektowych i badania geologiczne. Nie ma przyłączy z wyjątkiem elektrycznego, więc w projekcie studnia i POS. Cena bardzo promocyjna, bo nie potrzebuję projektu wykonawczego i wiemy jaki dom chcemy mieć.

ja chciałem indywidualny to zaśpiewali 300 zł za m2 + zagospodarowanie terenu 1500zł czyli jakieś 6000 tyś (domek 150m2)

ale znalazłem zbliżony do moich wymagań za 1400 zł za projekt + wszystkie zmiany + projekt zagospodarowania to dało jakieś 4500 tyś

ale sporo się naszukałem ;-)

coś koło 2 lat

6 k

Z tym, ze wszystko narysowalem sam na kompie a architekt przerysowal i wkleil odpowiednia papierologie :lol:

2700 za to samo

w 2007 gdy szukalismy architekta - ceny kształowały się od 3 do 8 tyś pod warszawą.

tylko jedna pani architekt chciała procent warości domu (3 lub 5% nie pamiętam) co wychodziło ok 16tyś - zdecydowanie za dużo jak na mały prosty domek. gdyby takie ceny były wszędzie wybrałabym projekt gotowy +przeróbki.

to jakies szalone ceny. ja dowiedywałem sie ile kosztuje to u nas:

Dom parterowy z poddaszem 2500 i to jest cena z zagospodarowaniem na działce. Samo zagospodarowanie kosztuje 1000 więc projekt wychodzi tyle co kupic gotowy a ma się to czego rzeczywiście się potrzebuje. Oczywiście zajmuje to duuuuuuuuuuuuuuuuuużo więcej czasu

Za projekt indywidualny w Kaliszu, dom parter 150m2 z poddaszem 90m2 plus garaż 45m2 z zagospodarowaniem terenu i konstrukcją (bez instalacji) zapłaciłem 4 tys., ale to było trochę po znajomości być może, podobno za taki projekt biorą u nas do 6 tys.