Emil 05.08.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Sluchajcie, to ja chyba troszke przeplacilem, Za proj. ind. bez branzowych, z zalatwieniem pozwolenia na budowe zaplace 6000PLN.Swoja droga wszyscy trabia o branzowych, a moj architekt twierdzi, ze nie sa potrzebne. Jak to jest Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 05.08.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Sluchajcie, to ja chyba troszke przeplacilem, Za proj. ind. bez branzowych, z zalatwieniem pozwolenia na budowe zaplace 6000PLN. Swoja droga wszyscy trabia o branzowych, a moj architekt twierdzi, ze nie sa potrzebne. Jak to jest Emil Emil - 6000 zł za projekt indywidualny (dobrze zrobiony) to nie jest dużo. Na temat projektów branżowych poczytaj w wątku czy projekt instalacji jest wymagany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 06.08.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Dzieki HenoK Ttroche mi sie wreszcie wyjasnilo EMil Czy projekt bedzie dobry to sie dopiero zobaczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość animalek 05.10.2003 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 poczytałem poszukałem popytałem-dużo uzgadniałem-duzo projekt wykonałem samodzielnie (rysunki i obliczenia) samodzielnie bigałem za mapkami, odpisami, wypisami, pozwoleniami, uzgodnieniami projektant klepnął wszystko , po sprawdzeniu razem z uprawnionym architektem, za 1000 zł. nie wierzcie projektantom że to bardzo wiele pracy.oni są jak lekarze. muszą zarobić i sie cenia, a bieganie? cóż zaoszczędziłem ileś tam ale wiem co gdzie i jak. to nie jest takie trudne jak sie wie czego sie chce. pracuje w biurze konstrukcyjnym nie mam uprawnień. myślę że normalny inżynier jakim siebie uważam jest to w stanie zrobic, może poświęciłem w tym czasie za mało uwagi rodzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mac 06.10.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Wydałem na projekt indywidualny14.000 zł. Ale mam dom o jakim marzyłem. Budowa domu - 320 tys. Koszt typowego projektu - z adaptacją 4000. i brak satytsfakcji. Wię radzę się zastanowić. 8 tys to koszt dodatkowy, któey zwrócił mi sie wielokrotnie w trakcie budowy. Tylko trzeba mieć porządbego architekta a nie dłubka za 4000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 06.10.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Jak widać po wypowiedziach animalka i maca, podejście do tego samego zagadnienia może być różne i w mimo to może ono przynieść satysfakcję inwestorowi ze dobrze podjętej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 07.10.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Też wykonuję projekt indywidualny. Koszt 4000 ( brutto) z zagospodarowaniem terenu bez instalacji. Zostanie dołączony projekt szamba i ogodzenia.Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 07.10.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Też wykonuję projekt indywidualny. Koszt 4000 ( brutto) z zagospodarowaniem terenu bez instalacji. Zostanie dołączony projekt szamba i ogodzenia.Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość architekt_007 11.10.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2003 alice - pomyśl! Projekt jest towarem jak każdy inny. Za niską cenę dostajesz produkt o niskiej jakości. Jak na swoją budowę będziesz kupowała cegłę to wybierzesz tę za 1 zł czy za 10 groszy. Tak samo jest z projektami. Ludzie nie dajcie się oszukiwać niskimi cenami projektów - te"oszczędności" szybko wyjdą wam bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 13.10.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Czy towar kipski, zobaczę przy budowie.Widział inny architekt i nie miał zastrzeżeń.Cena związana jest z długą znajomością architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 13.10.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Czy towar kipski, zobaczę przy budowie.Widział inny architekt i nie miał zastrzeżeń.Cena związana jest z długą znajomością architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 WitamZa projekt indywidualny 3 000 PLN okolice PIły z rachunkiem (wielkopolskie) nieduży domek 80 m2 parter + poddasze użytkowe.Projekt zagospodarowania terenu +projekt szamba, + wykaz drewna i stali+cześć konstrukcyjna +projekt kaalizacji i projekt rozprowadzenia wody. Bez elektryki i CO.Jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa ciągle negocjujemy.Architekt po pierwszym spotkaniu przedstawił 4 wersje układu pomieszczeń. Generalnie pojął o co chodzi. Sadzę że z tej mąki bedzie chleb. Oczywiscie architekt nie byłby soba gdyby nie forsował rozwiazań tego typu cytuję 'Bez absydy ten domek będzie smutny" Nieważne ale w środku bedzie wesoło. Dostał jasne wytyczne ma dbać o koszty budowy ponieważ w fazie projektowania najwięcej można zaoszczedzić i uniknąć głupich wpadekPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaz 13.10.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 ten gość to ja KAZ przepraszam nie zalogowałem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2003 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 To was zaskoczę. Mam architekta pod W-wą i UWAGA! Za pełny projekt dokładnie razem omówiony, z widzimiśami i takimi tam, 150 m2 z garażem + budynek gospodarczy, plan zagospodarowania działki, przyłącza, szambo itp. itd. Wszystko razem 2,8 tys. I to jest właśnie uczciwa cena. Rada we wszystkim. Trzy razy sprawdź ceny nim wybierzesz, a jak pracownia ma marmury, stronę internetową, to nie wchodź bo zapłacisz 10 tys. albo i więcej. Chyba przesadzasz strone internetowa robi dzis uczeń gimnazjum jeśli za pełny projekt liczysz architekture +konstrukcję+instalacje+przyłącza to pełny wyzysk dla przykładu podam ceny podkarpackie instalacje: gaz 250+22%, woda 150+22%, szambo 100+22%, elektr 300+22% uzgodnienie ZUD min.ok 80zł więc nie pierdziel że ktoś zrobi architekture Konstrukcję i ewentualny zjazd z drogi za kwotę ok 1800zł chyba że student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 29.10.2003 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Witam ile średnio kosztuje projekt indywidualny domku parterowego bez piwnic z małym poddaszem użytkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buniek 30.10.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Ja płaciłem 2800 (w tym szambo, budynek gospodarczo-garażowy i plan zagospodarowania działki), dodam że architekt z mazowieckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 30.10.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Moj chce 3000 zl ale z adaptacja nie wiem czy to duzo czy malo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 30.10.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Wszystko zależy od zakresu zmian w projekcie gotowym. U mnie za zmianę schodów, plus okienko, plus drobne duperele - architekt chciała 2.000 zł. Ale jak już doszło do zmiany biegu ściany nośnej zewnętrzej do doszło d. 4.000 zł. Tak wię wszystko zależy do architekta i zakresu zmian, ergo - czym więcej zmieniasz tym więcej płacisz, im lepszy architekt tym drożej No i chodzi mi po głowie zrobienie projektu indywidualnego Aha, biuro projektowe od tego projektu gotowego może nie wyrazić zgodny na niektóre zmiany, tak jak mi zapowiedzieli odmowę dot. zew. ściany nośnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 30.10.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Mialem ten sam problem ale o tym napisalem w Projekt domu C17 niby gotowy ale..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimba 30.10.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Chyba niektórzy z Was nie rozumieją pojęcia PROJEKT INDYWIDUALNY.To projekt robiony od poczatku do końca na zamówienie konkretnego inwestora i dopasowany do konkretnej lokalizacji.Taki projekt powstaje pod okien inwestora , jest z nim uzgadniany w kazdym szczególe. I NIE JEST TO PROJEKT PRZERYSOWANY Z KATALOGU DOMKÓW Z NANIESIONYMI ZMIANAMI WG SUGESTI INWESTORA.Cena jak ze wszystkim jest zmienna i zalezna od wielu czynników np.- konstrukcji budynku tj . tradycyjna czy jakaś nowość- przewidywanego nakladu pracy tj. czy projekt budowlany czy wykonawczy- obecnego stanu zleceń projektanta - itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts