groniu 30.10.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Przepraszam ja rozumie co znaczy:)))Ja mam wizje swojego domu a on bedzie mi ja realizowal nie chodzi mi o przerobke gotowca przez cwanego architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimba 30.10.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 GroniuJesli mówisz o adaptacji ,to jaki projekt indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 30.10.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 OK masz racje dopiero zaczynam wiec wybacz Moja wiedza zaczyna dzieki takim jak ty poglebiac sie Dzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimba 30.10.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Skoro zaczynasz to życzę powodzenia począwszy od dobrego projektu skończywczy na pomyślnym odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 03.11.2003 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 w Warszawie od 10.000 w gore za 250m2 domu. Gorna granica pewnie nie istnieje, najdrozsza propozycja, z ktora sie spotkalam to 28.000. Chodzi o pelny projekt indywidualny,z elementami wnetrz. (tak bardzo ogolnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 04.11.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Moj Boze na glowe chyba dostali Ci architekci:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archenar 08.11.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 w okolicach Katowic i Tychów za indywidualny projekt (dom 120m2) od 4000-12000..ceny są różne i zależą od wielu czynników..często najważniejszym jest wysokiem mniemanie o sobie architekta, "który w byle pierdołowaty domek nie będzie się bawił, ale jak już zacznie to za odpowiednią kasę" - cytat pewnego pierdołowatego architekta.. po wielu zmaganiach właśnie z takimi ludzmi wybrałem projek gotowy studia Archipelag (http://www.archipelag.pl) za 1400 zł a zaoszczędzone pieniądze pójdą na np:ogrzewanie podłogowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 09.11.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Iwonko, mnie bez wnętrz zaproponowali 24.000, i jeszcze nie zrobili na mnie dobrego wrażenia - firma w centrum W-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OKuba 12.11.2003 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Mysle ze projekt budowlany indywidualny powinien sie zamknac (wg twgo opisu) w kwocie 6-9 tys. zł.Co do projektow powtarzalnych to wg tego co mowia przedmowcy no i oczywiscie za dodatek za adaptacje (zalezny od tego co chcesz zmieniac) bo ze bedziesz chcial to jest pewne. Jeszcze nie slyszalem zeby komus dogodzil "gotowiec".Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 17.11.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Ja po pierwszych rozmowach bylam zszokowna, bo wydawalo mi sie, ze projekt bedzie kosztowal max 8-10 tys, a pani mi powiedziala 28 tys. Projekt robilaby chyba z mezem, bo ona jak pozniej sprawdzilam, nie miala uprawnien. Potem rozmawialam z bardzo fajnym architektem, ktory chcial 20 tys, a na koniec znalazlam znacznie lepszego (tak mi sie wydaje) za okolo 10 tys. I jeszcze do tego rozplanowuje mi w tej cenie zasadnicze rzeczy we wnetrzu - kuchnie + lazienki. Wg mnie oprocz bardzo wysokich cen problem jest w czym innym, to ile kto bierze nie koniecznie ma zwiazek z poziomem profesjonalizmu, a raczej z szybka wycena ile mozna wyciagnac od kogos. I dlatego przy pierwszym spotkaniu radze sie nie afiszowac z praca, samochodami etc i lepiej sie nie umawiac u siebie w domu. Wydaje mi sie, ze cena za projekt pierwszej pani architekt miala zwiazek z motorem mojego meza:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulas 17.11.2003 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Mój projekt indywidualny kosztuje 2.800 zł. / wymyślony przezemnie/Inny projektant chciał za niego 6.000 zł.Dwadzieścia kilka tysięcy to już przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 20.11.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 W Częstochowie za projekt indywidualny stanęło na 4 tys. Dom 130 m2 bez poddasza + tyle samo piwnic. Dla porównania za budynek mieszkalno-usługowy o powierzchni 800 m2 cena była 28.000 PLN (ale wchodziły w niego projekty branżowe ze względu na usługi). Ten sam budynek w wersji "mieszkalnej" - 14.000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.11.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Mój projekt indywidualny kosztuje 2.800 zł. / wymyślony przezemnie/ Inny projektant chciał za niego 6.000 zł.Dwadzieścia kilka tysięcy to już przesada. Dla jednego przesada dla drugiego nie. Ten kto ma kupę kasy chce mieć towar z wysokiej półki - to płaci. Jeden jeździ mercedesem, a drugi fiacikiem. Może odbiegnę od tematu - widziałem ostatnio projekt (w tym kosztorys) firanek do baaaaaaardzo dużego domu. Cena całości proj.+mat+wykonanie 20.000 zł. ... a wracając do projektu indywidualnego, mam takowy tyle, że mnie kosztował on 0 zł. Projektantem jest moja siostra. pzdr. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_jab 20.11.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Ja w tym roku dałem 3600 zł za projekt domku parterowego z użytkowym poddaszem i wiatą + piwnice + zabezpieczenie na szkody górnicze + plan zagospodarowania terenu (bez instalacji wewnętrznych, szamba, ślepego kosztorysu i zestawienia materiałów), uzgodnienia robiłem sam. Domek mało skomplikowany jednolita bryła (prostokąt), jedyne szaleństwa to duży, zewnętrzny, przyklejony do ściany, ozdobny komin oraz dach od strony frontowej tzw. bawole oko (taka fałdka na dachu) oraz duży drewniany taras a wewnątrz antresola nad częścią salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Docent 24.11.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 2000 PLN + szampon na porost włosów - projekt domu 400 m2 z bardzo skomplikowaną konstrukcją - mój architekt musiał się nieżle nadrapać po głowie żeby zrobić co chciałem i jak chciałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 28.11.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 ja dałem 2,5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość dyla 04.12.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Ja zapłaciłem 4200 z projektem przydomowej oczyszczalni. Dom 170 mkw pow. netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Emilia 06.01.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Witam ile średnio kosztuje projekt indywidualny domku parterowego bez piwnic z małym poddaszem użytkowym? Ja zapłaciłam za projekt 10.000 PLN (architektura z uwzględnieniem elementów wnętrza, elektryka, dach bez szczegółowego rozkładu więźby dachowej, konstrukacje) Dom: 250 m2 Architekci byli z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.01.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ja płaciłam 1500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.01.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Ja płaciłam 1500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts