Gość robert_m 10.01.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 w okolicach Katowic i Tychów za indywidualny projekt (dom 120m2) od 4000-12000..ceny są różne i zależą od wielu czynników..często najważniejszym jest wysokiem mniemanie o sobie architekta, "który w byle pierdołowaty domek nie będzie się bawił, ale jak już zacznie to za odpowiednią kasę" - cytat pewnego pierdołowatego architekta.. po wielu zmaganiach właśnie z takimi ludzmi wybrałem projek gotowy studia Archipelag (http://www.archipelag.pl) za 1400 zł a zaoszczędzone pieniądze pójdą na np:ogrzewanie podłogowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras 13.01.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Ja kupiłem projekt Muratora D-29 cena 1250 zł. U architekta zapłaciłem 700zł. w tym była adaptacja projektu oraz została doprojektowana piwnica pod garażem i cały garaż został powiekszony. Cema myślę przystepna bo architekt to zrobił po małej znajomości. Pozdrawiam Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 26.01.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Szukaliśmy długo : Warszawa architekt nr 1 - 120 zł za m2 w tym super dokładny projekt wykonawczy, architekt nr 2 - 60 zł za m2, architekt nr 3 - 85 zł za m2okolice Warszawy architekt nr 4 - 40 zł za m2, architekt nr 5 - 35 zł za m2, architekt nr 6 - 30 zł za m2(podobno to nie architekt), architekt nr 7 60 zł za m2 w tym dokładny projekt wykonawczy. Po znajomości: 20 zł za m2(architekt na emeryturze - zrobił dla nas wyjątek). Kolega miał takiego, który wziął 10 zł za m2, ale tylko przerysował pomysły kolegi. Jak widać taniej pod Warszawą, a też dobrze.Ps. Za garaż też się płaci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_us 24.02.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Chyba niektórzy z Was nie rozumieją pojęcia PROJEKT INDYWIDUALNY. To projekt robiony od poczatku do końca na zamówienie konkretnego inwestora i dopasowany do konkretnej lokalizacji. Taki projekt powstaje pod okien inwestora , jest z nim uzgadniany w kazdym szczególe. I NIE JEST TO PROJEKT PRZERYSOWANY Z KATALOGU DOMKÓW Z NANIESIONYMI ZMIANAMI WG SUGESTI INWESTORA. Cena jak ze wszystkim jest zmienna i zalezna od wielu czynników np. - konstrukcji budynku tj . tradycyjna czy jakaś nowość - przewidywanego nakladu pracy tj. czy projekt budowlany czy wykonawczy - obecnego stanu zleceń projektanta - itp. Mam propozycję dać 8000 za wielobranżowy projekt indywidualny domu jednorodzinnego parter z użytkowym poddaszem+ część usługowa całość ok. 200m2. Mają być wszystkie instalacje, przyłącza, projekt zagospodarowania działki i uzgodnienia aż do uzyskania pozwolenia na budowę. Co o tym myślicie, czy architekt nie przesadził. Radom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 25.02.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 W Warszawie to nie byłaby zła cena. Przyznaję, że dałem trochę więcej za projekt architektoniczny i konstrukcyjny, z elementami zagospodarowania wnętrz ("ustawienie sprzętów") ale bez branżówek - tylko bardzo ogólne opisy branż, potrzebne do pozwolenia. Jeśli widziałeś i lubisz inne projekty tego autora (najlepiej poznać kogoś kto budował i mieszka w projektowanym przez niego domu - niektóre kichy projektu wychodzą na etapie budowy, inne dopiero przy użytkowaniu) i jeśli jest umowa, że pierwsze pieniądze płacisz po Twojej akceptacji koncepcji architektonicznej, warto rzecz rozważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 27.02.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.02.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 Gdynia - projekt robiony na indywidualne zamówienie, w oparciu o Warunki Zabudowy i zachcianki inwestora, czyli moje. W sumie 5.500 PLN i uważam je za bardzo dobrze wydane pieniądze. Gdybym kupił gotowca i próbował adaptować to pewnie kosztowałoby mnie to znacznie więcej. Kierownik budowy wycenił go na minimum 10.000. W dalszym ciągu wprowadzam poprawki póki budowa nie ruszyła i nie mam z tym żadnego problemu. Do tego gratis rozplanowanie łazienki, dobór kolorystyki i prawdopodobnie rozplanowanie kuchni. No i nadzór architektoniczny. Rynek jest teraz potwornie zróżnicowany a wraz z nim ceny usług. Nic tylko szukać i próbować do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość customer z Warszawy 29.02.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Nasz projekt indiwidualny 12,000 zl za 320 m domu. Ale projekt super, nowoczesny i zupelnie nie "dworkowy". Jestesmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_us 01.03.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Czy warto brać architekta do nadzoru autorskiego?Ile może kosztować taka usługa i jak wygląda jej wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.03.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Za projekt indywidualny zaplacilam 4.500 zl. Dom 240m + podwojny garaz, nie podpiwniczony, z uzytkowym poddaszem. Dach czterospadowy z trzema lukarnami. Projekt nie zawiera koncepcji wykonczenia wnetrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xantor 17.03.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 ja dałem 5200 w tym wszystkie uzgodnienia, projektant wziął kasę jak dostałem pozowlenie, 250 mkw, bez podpwiniczenia, podwójny garaż, dość szczegółowe rysunki, wazniejsze elementy konstrukcyjne, kilka wizualizacji, bardzo dużo zmienialiśmy w trakcie projektowania; Myślałem, że spoko, ale teraz (gdy zaczynam budowę) już wiem, że to dopiero się okaże na końcu. Borykam się z odwiecznym problemem: "teoria" architektów i "praktyka i doświadczenie" wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_us 18.03.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Mój architekt robi projekt, ale coś czuję, że to nie on tylko jakiś student co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksiegowy 18.03.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 prosze mi kogos polecic.gosc musi miec fantazje i nie byc od sztancy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 30.03.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 u mnie projekt indywidualny: 3500netto (projekt arch-bud. bez proj. instalacji - nie wszędzie wymagają)projekt powtarzalny (z niewielkimi zmianami typu przesunięcie drzwi, okien itp.): 2500netto (j.w.)mapy z kergiem osobno: od 400 w zwyż. - załatwia inwestorprojekty instalacji tak gdzieś 1500zł od sztuki.czyli ze wszystkim można się zmieścić w 6ciu tyś. za indywiduum. wcale niebanalne. jak mi się uda to prześlę mój domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 30.03.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Moja kolezanka płaciła za projekt indywidalny 150 metrów garaż i nie wiem co tam jeszcze 20.000 tysiecy jak to usłyszałam to padłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 30.03.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 dom 150m niepodpiwniczony , poddasze nieuż, + garaż w bryleprojektu zagospodarowania wnętrz 7000,- w tym niewielka pomoc wpapierologii do urzędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksiegowy 05.04.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 czy nie prosciej byloby przeliczac wszytkie uslugi od m2 lub roboczogodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ksiegowy 08.04.2004 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 mnie wlasnie jeden z polecanych architektow zaproponowal szkice rozbudowy za 1500. do 10 godzin przcy nad nimi czyli ok 150 zl za godzine. Troche duzo, biorac pod uwage ze moge miec innego architekta za 1/2 tej ceny. Ale mnie korci by sprobowac. AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebor 08.04.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 wlasnie jestem po rozmowie z architektem (Radom):dom 10x11 (prostokat) + garaz, poddasze uzytkowe, jedna lukerna, projekt instalacji + projekty przylaczy woda+kan - 3500;zdecydowalem sie na ind., bo za gotowy 1700 + 1500 adaptacja + iles setek (tys) przylacza, a do tego bez zgody projektanta, nie moglibysmy zmienic lukerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebor 08.04.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 wlasnie jestem po rozmowie z architektem (Radom):dom 10x11 (prostokat) + garaz, poddasze uzytkowe, jedna lukerna, projekt instalacji + projekty przylaczy woda+kan - 3500;zdecydowalem sie na ind., bo za gotowy 1700 + 1500 adaptacja + iles setek (tys) przylacza, a do tego bez zgody projektanta, nie moglibysmy zmienic lukerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts