nurni 08.04.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Projekt indywidualny 8.000 zł, dom 220 m.kw.Całkowity projekt budowlany: konstrukcje, więźba, rozkład wyposażenia.Ale bez instalacji. Te zrobią wykonawcy wod-kan-co. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej W 11.05.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Za projekt indywidualny małego (ok 55m2 zabudowy) domku letniskowego + plan zabudowy + szambo + szczegóły wykonania +22% VAT = 2440zł. PozdrawiamAndrzej W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 11.05.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 No jestem po rozmowach . Projekt indywidualny, ze wszystkimi instalacjami 5000, mam wrażenie, że dało by się trochę potargować, ale ponieważ właśnie tyle zmierzałem przeznaczyć to żonka radośnie powiedziała tak . Jest oczytana w teorii negocjacji i powtarza mi, że obie strony muszą wyjść a nich zadowolone inaczej współpraca może potem kuleć. Mam nadzieję że przynajmniej zmotywuje to architekta do wytężonej pracy No to nieźle potargowałeś . Nam udało się zejść do 8.000 ale bez instalacji tylko z rozprowadzeniem pionów. Projekty instalcji robią mi w cenie wykonawcy wody, ogrzewania i prądu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 11.05.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Ja nic bo robił mi teść, ale z tego co się orientuję to on bierze ok. 2,5-3 tys. I to chyba przez tą cenę muszę ciągle robić jakieś opisy do kolejnych projektów, bo on nie ma czasu przpisywać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkos 27.05.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 przebudowa isntniejącego domu, zmiany konstrukcyjne scian, dachu, dobudowa, plan zagospodarowania terenu, uzgodnienia np. ZUD, bez istalacji wewnętrznych to wszystko za 1500. Chyba nieźle ale trochę opóźniony termin oddania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 27.05.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Projekt indywidualny, budowa na granicy działki, projekt architektoniczny z projektem CO 3 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 27.05.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Projekt indywidualny wraz z pozwoleniami, bez instalacji z rozprowadzeniem pionów,dom parter z użytkowym poddaszem 250m + podwójny garaz 4500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boo 27.05.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Projekt indywidualny z instalacjami i kosztorysem 6000 zł + VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 28.05.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Bartt,w jakiej pracowni robisz projekt?domek prosty czy też jakaś bryła zgodna z fengshui? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryna 05.06.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2004 moja sytuacja to dwa projekty powtarzalne zlaczone w jeden z tej samej stajni architektonicznej. ogolnie to dol z jednego gora z drugiego. i tak calosc wraz z instalacjami 5250 do reki. bez usytuowania na dzialce. czy to duzo w Warszawie jesli projekt powtarzalny 1800? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 07.06.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Ja za projekt indywidualny zapłaciłem (+ wszystko do doprawadzenia do uzyskania pozwolenia na budowę) 5425PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 08.06.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 ja płaciłam 5500 za kompleksowy projekt 160m2 użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 18.06.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Kurcze czytam Wasze ceny i jestem zaskoczony. Mamy działkę z wejściem od południa. Trudno było znaleźć gotowy projekt pasujący do stron świata i naszych oczekiwań. POmyślelismy o indywidualnym. Pierwszy architekt z którym rozmawiałem powiedział mi około 15-20 tys - wprawdzie wliczył w to również załtwienie wszystkich formalności również ale wciąż wydało nam się to bardzo dużo. Albo on (właściwie to była Ona) chciał nas naciągnąć albo w okolicach warszawy tak się wysoko cenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 18.06.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 też mnie dziwia te ceny za projekt indywidualnyrafalg - czy masz gdzies w sieci zdjcia swojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 witam po przeczytaniu stwierdzam ze kurcze drogo my planujemy budowe wielkiej landary ale nigdzie niemozna znalzc planu jaki by nam pasowalnajladniejsze domki znalezlismy u archigraphadom ma byc na 2 rodziny nasza i dziadkow (no i tu jest broblem) takie plany sa ale ze schodami a wiadomo starsze osby niechca dreptac po schodach wybralismy z archigraphu -victorię tylko ze po przeczytaniu ilus tam muratorow i innej lektury zaczelam glupec strony z rozmiesczeniem pomiesczen nijak sie maja do wykorzystywania slonca , wiec calosc do rysowania od podstaw zazyczyli sobie 4000 za wszystko oprocz zagospodarowania terenu czy ktos mi powie co mi ucieka w tym zaprojektowaniu terenu przez architekta dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 22.06.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 8600zł z projektem przyłączy wod-kan-gaz.Dom 270m2 plus 130m2 piwnica.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.06.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Heliodor,to dobra cena jeśki Twój projekt ma charakter indywidualny,czy gdzieś można go zobaczyć w rzutach,wizualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asm 29.06.2004 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Vicotria, wlasnie zaczalem budowac dokladnie taki domek o ktorym piszesz czyli dwa w jednym maly dla rodzicow i wiekszy z pieterkiem dla siebie (projekt indywidualny) i udalo sie to nam zrobic nawet bez schodow tzn sa ale tylko na pietro, ale z czym mielismy problem miejsce polaczenia domow - zrobilismy to przez pomieszczenie gospodarcze ale kombinacje byly rozne przez kuchnie garaz itd, ale to juz zalezy tak jak pisalas od slonca i dzialki, dobry architekt pewnie by to mogl rozwiazac lepiej ale nasz za bardzo sie nie przylozyl mimo to jestem caly happy bo przy kilku niedociagnieciach budowlanych ktore dopiero widac w terenie wszystko ma rece i nogi powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia 29.06.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Asm, też przymierzam się do podobnego projektu. Wśród projektów powtarzalnych znalezienie takiego, który spełniałby wymagania dwóch rodzin, niestety graniczy z cudem. Czy mógłbyś zamieścić rzuty swojego domku i namiary na architekta, który wykonywał projekt? Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asm 30.06.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 minia, Jasne ze moge wrzucic, ale to dopiero za jakis tydzien bo dzisiaj wyjezdzam, a co do architekta to jest on z wawy i spytam go czy jest zainteresowany, bo z tego co wiem to jest oblozony robota ale jak tak to napisze. asmps. powiem szczerze ze co do projektu to generalnie idee musialem zrobic sam-jak to normalnie bywa, a architekt tylko to podrasowal zeby ksztalt i logike mialo i normy zachowalo. tez pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts