Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje projekt indywidualny?

Gość

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 490
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No jestem po rozmowach :smile:. Projekt indywidualny, ze wszystkimi instalacjami 5000, mam wrażenie, że dało by się trochę potargować, ale ponieważ właśnie tyle zmierzałem przeznaczyć to żonka radośnie powiedziała tak :smile:. Jest oczytana w teorii negocjacji i powtarza mi, że obie strony muszą wyjść a nich zadowolone inaczej współpraca może potem kuleć. Mam nadzieję że przynajmniej zmotywuje to architekta do wytężonej pracy :grin:

No to nieźle potargowałeś :D . Nam udało się zejść do 8.000 ale bez instalacji tylko z rozprowadzeniem pionów. Projekty instalcji robią mi w cenie wykonawcy wody, ogrzewania i prądu.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
przebudowa isntniejącego domu, zmiany konstrukcyjne scian, dachu, dobudowa, plan zagospodarowania terenu, uzgodnienia np. ZUD, bez istalacji wewnętrznych to wszystko za 1500. Chyba nieźle ale trochę opóźniony termin oddania.

Projekt indywidualny wraz z pozwoleniami, bez instalacji z rozprowadzeniem pionów,

dom parter z użytkowym poddaszem 250m + podwójny garaz 4500zł.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Kurcze czytam Wasze ceny i jestem zaskoczony.

Mamy działkę z wejściem od południa. Trudno było znaleźć gotowy projekt pasujący do stron świata i naszych oczekiwań. POmyślelismy o indywidualnym.

Pierwszy architekt z którym rozmawiałem powiedział mi około 15-20 tys - wprawdzie wliczył w to również załtwienie wszystkich formalności również ale wciąż wydało nam się to bardzo dużo.

Albo on (właściwie to była Ona) chciał nas naciągnąć albo w okolicach warszawy tak się wysoko cenią.

witam

po przeczytaniu stwierdzam ze kurcze drogo

my planujemy budowe wielkiej landary ale nigdzie niemozna znalzc planu jaki by nam pasowal

najladniejsze domki znalezlismy u archigrapha

dom ma byc na 2 rodziny nasza i dziadkow (no i tu jest broblem) takie plany sa ale ze schodami a wiadomo starsze osby niechca dreptac po schodach

wybralismy z archigraphu -victorię tylko ze po przeczytaniu ilus tam muratorow i innej lektury zaczelam glupec

strony z rozmiesczeniem pomiesczen nijak sie maja do wykorzystywania slonca , wiec calosc do rysowania od podstaw zazyczyli sobie 4000 za wszystko oprocz zagospodarowania terenu

czy ktos mi powie co mi ucieka w tym zaprojektowaniu terenu przez architekta

dziekuje

Vicotria,

wlasnie zaczalem budowac dokladnie taki domek o ktorym piszesz czyli dwa w jednym maly dla rodzicow i wiekszy z pieterkiem dla siebie (projekt indywidualny) i udalo sie to nam zrobic nawet bez schodow tzn sa ale tylko na pietro,

ale z czym mielismy problem miejsce polaczenia domow - zrobilismy to przez pomieszczenie gospodarcze ale kombinacje byly rozne przez kuchnie garaz itd, ale to juz zalezy tak jak pisalas od slonca i dzialki, dobry architekt pewnie by to mogl rozwiazac lepiej ale nasz za bardzo sie nie przylozyl mimo to jestem caly happy :D bo przy kilku niedociagnieciach budowlanych ktore dopiero widac w terenie wszystko ma rece i nogi

powodzenia

Asm, też przymierzam się do podobnego projektu. Wśród projektów powtarzalnych znalezienie takiego, który spełniałby wymagania dwóch rodzin, niestety graniczy z cudem. Czy mógłbyś zamieścić rzuty swojego domku i namiary na architekta, który wykonywał projekt?

Pozdrawiam serdecznie :) !

minia,

Jasne ze moge wrzucic, ale to dopiero za jakis tydzien bo dzisiaj wyjezdzam, a co do architekta to jest on z wawy i spytam go czy jest zainteresowany, bo z tego co wiem to jest oblozony robota ale jak tak to napisze. asm

ps. powiem szczerze ze co do projektu to generalnie idee musialem zrobic sam-jak to normalnie bywa, a architekt tylko to podrasowal zeby ksztalt i logike mialo i normy zachowalo.

tez pozdrawaim.