robert skitek 03.07.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 ceny za projekt sš doć duże w dużych pracowniach (nawet 15-25tys.) zwykle taki projekt kosztuje 7-10tys. przynajmniej na lšsku. Ceny które podajecie sš naprawdę nieduże... pozdrawiam, architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 asm wyslalm do Ciebie zapytanie, niweim tylko czy dotarloprosilam o wiecej informacji na temat Twojego domku(podobnie jak minia)jeszcze sie do konca nie zdecydowalismy a lepiej skorzystac z uwag osoby ktora juz wie na co uwazac Victoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sulejow 13.07.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Droga VictorioSposobem na niższą cenę jest szukanie architekta w okolicach Warszawy, a nie w samej Warszawie. Rozmawiałem z architektami z Warszawy i cena zaczynała się od 10 000 zł. Znalalazłem pod Warszawą (w Halinowie) znacznie bliżej mojej działki i tutaj rozmowa zaczyna się od 3500 zł. Chociaż sam jeszcze szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 14.07.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 3500 brutto za dom z poddaszem 150 m kw po podłogach już razem z garażem, w cenie oczywiście projekt zagospodarowania, czyli wszystko co trzeba do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.07.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 3500 brutto za dom z poddaszem 150 m kw po podłogach już razem z garażem, w cenie oczywiście projekt zagospodarowania, czyli wszystko co trzeba do pozwolenia na budowę. Ja za adaptacje gotowego ( ale bardzo duzo zmian) + projekty przylaczy + zdobycie wszystkich papierkow do pozwolenia na budowe : czyli zanosze projekt gotowy przychodze po pozwolenie na budowe 2800 zl Mysle ze cena zalezy od regionu Polski. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 150m2, parter+uzytkowe poddasze, dach dwuspadowy+przylacza + instalacje (bez elektryki) +wszystko co potrzebne do pozwolenia, tak że tylko musialem isc odebrac pozwolenie 5500zlpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 16.07.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 ja korzystałem z usług architekta z Warszawy za 2500 pln miałem projekt indywidualny na dom bez piwnic, z poddaszem użutkowym , z garażem o pow. użytkowej niecałe 150 m2. cena chyba dobra. w cześniej rozmawiałem z Panią architekt, po wstępnych oczekiwaniach zaspiewała za to samo 5,5 pln oraz podał ceny na projekty przyłączy, instalacji w środku, razem z uzgodnieniami razem 17 tys PODZIĘKOWAŁEM SZYBCIUTKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.07.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 sidney,to jakaś wyjątkowa okazja bo przecież ciut mniej kosztują są projekty gotowe,czy Twój projekt jest opublikowany w jakims katalogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 16.07.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 na takiego architekta trzeba poprostu na trafić, namiary dostałem na niego od kobiety z wydziały architektury jak spytałem się o jakiś architektów i ewentualne namiary, ten facet sam kiedyś pracował w urzędzie był nawet naczelnikiem wydziału architektury, jak się okazało mieszka dwie ulice dalej od miejsca gdzie staną domek, prawie pod nosem, więc wygodnie. podaliśmy z żoną co chcemy jakie pomieszczenia na parterze i na poddaszu o jakich mniejwięcej wymiarach i wykreslił ,zrobiliśmy pare poprawek ale raczej kosmetycznych (kwestia gustu) i projekt był gotowy. to się nazywa oszczędzić parę złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.07.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 sidney,to niech to szczęście przetrwa również wybór wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 16.07.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 domek już stoi w stanie surowym otwartym, wykonawca już nie stety nie był ze strefy niskich cen , ale za to dobry teraz szukam pokrycia na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.07.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 a co masz wprojekcie?zakładkowa, karpiówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 19.07.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 w projekcię mam blachodachówkę, ale zdecydowaliśmy się z żoną na dachówkę betonową, prawdopodobnie braas celtycka czerwona, wychodzi w pobobnej cenie co blachodachówka np. finishdak matowa, a taniej niż plannja royal(oczywiście z położeniem). dachówka betonowa ładniej wygląda niż blacha i jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 19.07.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 sidney,ale cementowa jest cięższa od blachodachówki więc sprawdź czy konstukcja więźby pozwala na taką zmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 19.07.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 gadałem z architektem powiedział: wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 19.07.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 sidney,jesli architekt mówi, że wytrzyma to Ty się zastanów jaki dom budujesz i na ile jest on przeszacowany w zbrojeniu, bo cementowa od blachodachówki jest dwa razy cięższa a Twój wieniec i więźba jest na to przygotowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 19.07.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 jesli architekt który projektował ten dom mówi, że można to chyba mozna, jeszcze dekarz obejrzy budowę i też się wypowie. nad czym mam się zastanowić, bo nie bardzo wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.07.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 sidney,mi chodzi o to, że gdybyś budował zgodnie z projektem oznacza, że konstrukcyjnie Twój dom jest przeszacowany a co za tym idzie wydajesz zbędną kasę na zbrojenie, przekroje krokwi itpbo jesli dajesz dach dwukrotnie cięższy a wieniec i więźba to patrz wyżej co napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 20.07.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 jaką zbędną kasę wydaję na zbrojenie, zbrojenie krokwi itp. bo już się troche pogubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inz. Shoov 20.07.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Niestety ale projekty bardzo czesto bywaja przeszacowane, wiec przy wykonawstwie przydaja się rady ludzi którzy juz dom budowali, np ojciec, teść, w miare zaufany budowlaniec, a kierownik budowy i tak odbierze co odbierze i tyle. Projektu nie powinno sie zmieniać ale jeżeli rezygnacja z np. niektórych zbrojeń jest racjonalna i uzasadniona to ja popieram. No chyba że ktoś cierpi na nadmiar pieniążków to co innego Najlepiej jest sprawdzić na wstepie jeśli ma sie tak możliwośc czy projekt nie jest "przeszacowany" możemy w ten sposób zaoszczędzić calkiem sporą sumke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts