windcracker 29.11.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Słyszycie u siebie jak "woda płynie" w kaloryferach?Bo u mnie sluchać szum i to chyba w całej instalacji. O czego to zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.11.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Może być kilka przyczyn. Teraz co mi do głowy przychodzi to:-powietrze w wodzie-za duża wydajność pompy-za małe przekroje rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 29.11.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 A mnie kombinacja: zbyt duza wydajnośc pompy plus zbyt duze zdławienie na zaworach grzejnikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 29.11.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Masz za dużo zakrętów na rurkach A serio, zmniejsz wydajność pompy od CO. Jak masz grandfosa to styka na 1 biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dlugi 29.11.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Masz za dużo zakrętów na rurkach A serio, zmniejsz wydajność pompy od CO. Jak masz grandfosa to styka na 1 biegu. Podobno nie jest zalecana praca pompy na I biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.11.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Masz za dużo zakrętów na rurkach A serio, zmniejsz wydajność pompy od CO. Jak masz grandfosa to styka na 1 biegu. Podobno nie jest zalecana praca pompy na I biegu to po kiego grzyba taka firma jak Grundfos (i inne) stosuje ten bieg??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.11.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Po coś . Do siedziwowania jak mawiał mój Tata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.11.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Nawet przy dobrze ustawionej pompie ma prawo hałasowac jeśli skręcisz zawór przy grzejniku. Pokręć zaworem słuchająć go i zobaczysz że często zaczyna syczeć/gwizdać/trzeszczeć jeśli skręcasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.11.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Większy problem jak nic nie syczy, gwizda i trzeszczy, a grzejnik zimny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 29.11.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Może być kilka przyczyn. Teraz co mi do głowy przychodzi to: -powietrze w wodzie -za duża wydajność pompy -za małe przekroje rur jeszcze jedno spotkałem się z grzejnikami gdzie one były przyczyną szumu w instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.11.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Możliwe. Pojemność grzejnika to szklanka wody plus przeloty pomiędzy segmentami mikroskopijne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts