void 29.11.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Witam, szukam taniego i efektywnego sposobu ogrzania pomieszczenia firmy. Pomieszczenie ma kubaturę 80m3. Jest usytuowane w ciągu pawilonów handlowych (jedną ścianę mam dogrzewaną) ale niestety trzy pozostałe nie. Zakupiłem piecyk na naftę (zibro) ale niestety pomimo deklarowanej wartości nie dogrzewa a pozatym czuć zapach nafty. Gazowy piecyk -odziedziczony - (taki na butlę) też nie daje za bardzo rady . Stosowanie obu jednocześnie jakoś mnie nie przekonuje. Czy ktoś ma może polecić coś efektywnego ?? i niedrogiego w eksploatacji ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 29.11.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Może kominek? Tani w eksploatacji i estetyczny. Ostatnio widziałem takie rozwiązanie w pawilonie firmy handlującej dachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 29.11.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 a moze jakis mały kominek?? no własnie anpi wyjołes mi to z ust w trakcie miojego pisaniasebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
void 29.11.2005 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 kominek tak ale dopiero w przyszłym roku:) szukam czegoś na przetrwanie tej zimy. co zapewni ciepło przy rozsądnych kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 29.11.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 kominek tak ale dopiero w przyszłym roku:) szukam czegoś na przetrwanie tej zimy. co zapewni ciepło przy rozsądnych kosztach. Hmm. Jeśli masz przewód dymowy to może "koza" - koszt ok. 200 zł, a węgiel tani. Tylko najlepiej taka z wkładkami szamotowymi - będzie dłużej trzymać ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
void 29.11.2005 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 niestety przewodu dymowego nie ma (tzn brak komina pod każdą postacią ) myślałem na temat ogrzewania elektrycznego nadmuchowego (można sterować czas załączenia jak nikogo niema) tylko jak to sięsprawdza w praktyce ?? i co można polecić w tej dziedzinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 29.11.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 niestety przewodu dymowego nie ma (tzn brak komina pod każdą postacią ) myślałem na temat ogrzewania elektrycznego nadmuchowego (można sterować czas załączenia jak nikogo niema) tylko jak to sięsprawdza w praktyce ?? i co można polecić w tej dziedzinie... Tego nie wiem. A myślałeś o piecu akumulacyjnym i taryfie nocnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolbe 03.11.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 A co byś powiedział na nagrzewnice gazowe ? Taka 15 kW kosztuje 550 zł ? to duża moc, ale jeśli będzie mało moża kupić taką 50 kW za 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.11.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Proponowałbym gazowe ogrzewacze podokienne. komina nie potrzebują, tlen do spalania biorą z zewnątrz, automatycznie regulują temp. i nie potrzebują zasilania elektrycznego. Są w wersji na gaz ziemny i z butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
synkopa 04.11.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Prawda! Nie mamy pewności, ze kolega Void przetrwał ówczesną zimę. Z innych tanich rozwiązań ogrzewania polecam śpiwory puchowe. Łatwe w instalacji i co najważniejsze - pasywne, co stało się ostatnio bardzo modne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.11.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 a ja bym proponował spojrzeć na datę pierwszego postu w stosunku do tego co napisał Kolbe Ty to potrafisz zepsuć całą zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts