Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie trzymać szczotki?

Sonika

Recommended Posts

Ciekawa jestem gdzie trzymacie takie rzeczy jak szczotki, mopy, wiadra....?

Jak ktoś nie ma pomieszczenia gospodarczego obok kuchni, na parterze, to co ma zrobić?

Przeciez nie będę latać po szczotkę na I-e piętro.

Powinno się mieć miejsce w kuchni, czy szkoda sobie zawracać takim problemem głowę?

Dla mnie to też problem, bo pomieszczenie gospodarcze mam na piętrze, a szczotka jednak powinna być pod ręką.

Z małą, mały problem, ale gdzie chować taką na kiju?

Co do odkurzacza, to owszem jest i szufelka także, ale przeciez nie będę co chwila wyjmować rury, żeby usunąć np. piasek z holu.

Tez bede miala pomieszczenie gospodarcze na pietrze ale szczotke na kiju normalnie powiesze tez w szafie w przedpokoju, tak jak to mam teraz w mieszkaniu. Szczotka musi byc zawsze w zasiegu reki i to nie tak nawet w kuchni, bo w kuchni wystarczy zmiotka i szufelka kolo kosza na smiecie, ale wlasnie w przedpokoju czy holu zeby mozna bylo ten upierdliwy piasek zamiesc odrazu :wink:

O podręcznym miejscu gospodarczym (na miotły, kurzak, ścierki, wiadro czy mop...) myślałam już w fazie projektowania domu. Wg. mnie ono powinno być w centralnym miejscu domu, aby z każdego punktu była do niego taka sama odległość. U nas będzie ono wydzielone w długiej szafie wnękowej po środku holu. Z kuchni do tego miejsca będzie dosłownie jeden krok. Będzie też drugi komplet mioteł, albo w garażu, albo w głównym pomieszczeniu gospodarczym. Nie chcemy kurzaka centralnego, więc takie rozwiązanie jest koniecznością. Natomiast w samym wiatrołapie, na półce, będzie sobie leżał ręczny kurzak elektryczny. Gdybym musiała w tym miejscu zamiatać miotłą to znienawidziłabym ten przedmiot :)

Mohag, Ula i Sławek ,

takiej odpowiedzi potrzebowałam :D .

Ja też w takim razie wydzielę miejsce w szafie, w przedpokoju.

Przez jakiś czas chciałam robić specjalną szafę w kuchni, ale to chyba gruba przesada budować całą szafę dla jednej szczotki.

Mopa, kubeł itd. będę trzymać gdzie indziej, chodziło mi tylko o tę jedną, podręczną szczotę na długaśnym kiju.

Z tym małym odkurzaczem też świetny pomysł :D . A są takie, które się podłącza do pradu, bo widziałam same na akumulatorki?

Gość plaza123

To szkoda. :(

Spizarka jest podstawa w kuchni, takie jest bynajmniej moje zdanie. :D

Ja mam w niej umieszczony caly sprzet do czyszczenia , po lewej stronie w szafie calosciennej.Prawa strone stanowi kacik przeznaczony do parzenia kawy i herbaty.

http://img470.imageshack.us/img470/8778/spizarka36xa.jpg

hmm , a ja wogole o tym problemie nie myslalam :-?

W domu jeszcze w Polsce stala kolo okna :oops: :oops:

A moze w jakiejs duzej szafce w kuchni ?

Tak boczkiem te szczotke , boczkiem?

W sumie wystarczy haczyk , zeby ja zawiesic .Problem tylko w tym co mozna przechowywac razem ze szczotka .

Dzieki Sonika za temat

House chyba przed zakupami jestes :roll:

Jasne, że są takie odkurzacze! Mam 800 wattowy firmy solac. Ciągnie jak głupi, kabelek 5 metrowy. Polecam ten model (prawie taki: http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=6798&pkt_id=&pro_id=&char_id= , ewentualnie model wyżej mający 900watt (ma nawet sztywne rurki). Solaki mają zwykłe woreczki na brud, gdy philips (taki właśnie: http://www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=fc6048) czy hoover mają filtr cyklonowy, który stale zatyka się i wymaga częstych myć. Mamy psa długowłosego dlatego filtr cyklonowy w odkurzaczu po chwili odkurzania zostaje oblepiony tymi włosami. Z tego też powodu nie będzie u nas kurzaka centralnego. One też w większości są cyklonowe :cry:. Niby są odkurzacze dla ludzi mających zwierzaki, ale one nadają się tylko do sprzątania krótkiego włosa.

O problem wcale nie taki błahy.

Ja szczotki trzymam w kotłowni,która jest dość blisko od kuchni.Drobiazgi pod zlewem.

A może są szczotki z kijem składanym,żeby móc schować do szafki "zlewowej".

house,ale masz porządek w spiżarce.:D

Na górze są zioła-2 półka od góry?