Gość 29.11.2005 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 A 1 od góry?Odżywki dla dzieci?Czy mąki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 29.11.2005 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 A 1 od góry?Odżywki dla dzieci?Czy mąki? To czego idzie najmniej u nas , czyli cukier i maka. Dlatego tak wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2005 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Super.Pobuszowałabym po tej spiżarni. A mogę spytać,ostatni raz,o stronę ceramiczną? 1 półka od góry,co to za ptak-jakiś drób egzotyczny a może cietrzew? No i bardzo mnie intryguje-co to za talerz,obok tukana?Czy mi się wydaje,czy tam siedzi dwóch gości na kartonach po tv i gra w karty? ps.Na samym dole,cukierki-żeby dzieciakom łatwo było sięgać? Cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 29.11.2005 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Strzeliles w 10-tke. Ceramika, to taki folklor Polsko- hamerykanski. Cukier , to slodziki (splenda itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.11.2005 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Soniko,przepraszam,za te wtręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 30.11.2005 02:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Soniko,przepraszam,za te wtręty. Ja rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.11.2005 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Soniko , tak mi sie przypomnialo , ze widzialam jak ktos zachwalal taki maly odkurzaczyk . Albo Agacka , albo Aga JG , chyba Popytaj , zadowolona byla bardzo z zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.11.2005 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 W życiu bym nie podejrzewała, ze mój szczotkowy wątek będzie się cieszył takim powodzeniem . Dwadzieścia parę wpisów przy głupiej szczotce, no, no . Rrrmi - dzięki, popytam. Ula i Sławek , dzięki za linki, ale tego modelu 900W tam nie ma . Opal, nie słyszałam o szczotach ze składanymi kijami, ale pomysł fajny, może go opatentować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 U mnie szczotka jest w spiżarni. Sonika może u siebie zrób kawałek miejsca w tej szafie przy lodówce- takie a'la przepierzenie na długą szczotę? U ciebie ta szafa (o ile się zdecydujesz na projekt ) pełni rolę spiżarni- tak więc może w niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 30.11.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Ręczny odkurzacz na pewno znajdziesz w MediaMarkt i EuroRTVagd. My kupiliśmy w Saturnie, bo w nim było najtaniej (korzystając z akcji bez vatu zapłaciłam za niego 81zł). Wczoraj wkleiłam link do modelu słabszego, bo taki tylko odnalazły google. A teraz pogrzebałam bardziej i wklejam link z moim kurzakiem w roli głównej http://www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=a017 mam ten ciemniejszy. A to mocniejszy, który ma nawet w zestawie sztywne rurki, takie jak w zwykłym domowym kurzaku. Niestety nie ma ich na zdjęciu http://www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=a018 . Znalazłam jeszcze taki http://www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=cb_947 , na tym zdjęciu nareszcie widać akcesoria. Takie właśnie mam. Są też specjalne kurzaki samochodowe, bo mają specjalną wtyczkę podłączającą do samochodu np. taki http://www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=cb_994 . A ten ma nawet regulację siły ssania http://www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=hs_2767 . I na koniec znalazłam jeszcze taki, do którego można zamocować długą rączkę http://www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=el2112l . Pozdrawiam, Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 30.11.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Mamy psa długowłosego dlatego filtr cyklonowy w odkurzaczu po chwili odkurzania zostaje oblepiony tymi włosami. Z tego też powodu nie będzie u nas kurzaka centralnego. One też w większości są cyklonowe . Niby są odkurzacze dla ludzi mających zwierzaki, ale one nadają się tylko do sprzątania krótkiego włosa. Ja też mam zwierza i trochę mi namotaliście! Jak to? Zapycha się i oblepia? Miałam zamiar zainstalować centralkę! Poproszę o szczególy, jakie mogą być problemy. Nie stać mnie na montaż cuda dla ozdoby! To ma działać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 30.11.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Wyjaśniam o co chodzi ze zwierzakami długowłosymi i odkurzaczami bezworkowymi działającymi na zasadzie cyklonu. Zaznaczam, to co opisuję dotyczy TYLKO rodziny, która ma zwierzaki DŁUGOWŁOSE (dla przykładu tu są zdjęcia mojego psa, obecnie ma jeszcze dłuższe włosy http://www.beardedcollie.pl/camel_zdj.html ) Mieliśmy odkurzacz bezworkowy, wyglądający mniej więcej tak: http://www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=bs_1234 i co się okazało. Dosłownie po odkurzeniu jednego pokoju musieliśmy separator cykloniczny, czyli filtr oczyszczać ręcznie z włosów, które oklejały ten fitr. Czyli musieliśmy co chwila rozbierać odkurzacz. Taki odkurzacz po prostu nie jest w stanie wciągnąć tak długiego włosa przez co zostaje on na filtrze. W ostatnim, grudniowym numerze Ładnego Domu jest bardzo obszerny artykuł o kurzakach. Zajrzyj na stronę 117 i odszukaj zdjęcie nr 5, albo na stronę 119 zdjęcia od 10a do 10d - zobaczysz dokładnie o czym piszę. Artykuł porusza także sprawę odkurzaczy centralnych i pisze, że większość z nich jest zaopatrzona w taki właśnie filtr. Dla mnie bezużyteczny. Jutro jesteśmy umówienie z forumowym "niezłym", który ma w ofercie odkurzacze centralne i wypytam go o szczegóły związane ze sprzątaniem tak długich włosów. Później zdam tu relację. Na chwilę obecną uważamy, że musimy mieć zwykły odkurzacz workowy z dobrą siłą ssącą. Kupiliśmy sobie kurzaka firmy Miele, która ma atest, dający gwarancję, że żaden brud z niego nie jest wydmuchiwany. Sprząta się nim rewelacyjnie i z uwagi na 2200watt odkurza nim się niesamowicie szybko. Wystarczy raz przejechać, a wszystek brud znika. Na dokładkę jest cichutki, a w rączce ma regulację mocy i włącznik. Niektórzy producenci mają w ofercie odkurzacze dla kotów i psów. One są wyposażone w elektroszczotkę, albo turboszczotkę. Ale taki sposób odkurzania zdaje egzamin tylko przy krótkim włosie (np. wyżła), który wbija się w dywan a taka szczotka go wytrzepuje. Włos mojego psa leży sobie na podłodze i nie trzeba go wytrzepywać lecz zebrać. Centralny odkurzacz w naszym domu byłby używany dopiero po usunięciu włosów psa, dlatego nie uważamy, aby był on nam przydatny. Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 30.11.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Mnie tak łatwo nie da sie wymieść Moje mysli krązyły wokół garazu latać po szczotkę do garażu [/quot No nie o to chodziło . Parkować miotłe w garażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 30.11.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Mamy psa długowłosego dlatego filtr cyklonowy w odkurzaczu po chwili odkurzania zostaje oblepiony tymi włosami. Z tego też powodu nie będzie u nas kurzaka centralnego. One też w większości są cyklonowe . Niby są odkurzacze dla ludzi mających zwierzaki, ale one nadają się tylko do sprzątania krótkiego włosa. Ja też mam zwierza i trochę mi namotaliście! Jak to? Zapycha się i oblepia? Miałam zamiar zainstalować centralkę! Poproszę o szczególy, jakie mogą być problemy. Nie stać mnie na montaż cuda dla ozdoby! To ma działać! Dyson sie reklamuje , ze rozwiazal ten problem. Tutaj jest link http://www.liebherr.pl/dyson/cyklon.html Maja model Dyson DS 08 Animal , dla milosnikow zwierzakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 30.11.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Dyson też jest tylko dla psów krótkowłosych. Miele ma odkurzacz Cat&Dog i też nie dla mnie. Wszystkie kurzaki wciągające zwierzęce włosy bazują na turbo albo elektroszczotce! A do niej, czyli kręcącej się szczotki z włosa sztucznego przykleja się ten piekielny długi psi włos. W dysonie dodatkowo okleja się nimi także fitr, bo ma filtr cykloniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.11.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 skladane szczotki sa upierdliwe mialam taka na teleskopach, ktora mozna bylo skrocic i polozyc na dnie szafy..... zlozylam i rozlozylam pare razy a pozniej wisiala caly czas rozlozona. Szczotka jest potrzebna na juz, wyciagnac zamiesc i schowac a nie bawic sie w jakies rozkladania aha, i polecam szczotke z gabki Vileda - jest super, zbiera wszystko do najmniejszego okruszka. A jak mi sie nie chce wyciagac odkurzacza to przelatuje panele rasras, bardzo dobrze lapie "koty" z kurzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 30.11.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Wracam do tematu. http://img382.imageshack.us/img382/8203/spizarka45bw.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.11.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 bardzo elegancko, w ogóle kurzu nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 30.11.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Kurz w pomieszczeniu gdzie trzymamy miotly i odkurzacz . Co to by bylo dopiero w pokojach, lazienkach lub kuchni. PS. nie mysle nawet o zakurzonej miotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 01.12.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Jestem po spotkaniu z niezłym. Mówi, że sam ma psa w miarę długowłosego i odkurzacz, a właściwie filtr cykloniczny nie oblepia się psimi włosami. Najwyraźniej C.O. działają inaczej niż zwykłe odkurzacze. Zaproponował nam nawet przetestowanie Huskiego. Może kiedyś to zrobimy. Tzn. jestem cholernie chętna, ale na chwilę obecną mój Sławek stawia ostre weto w obawie, że jednak przekona się do wydania 4.000 na montaż centralnego kurzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts