Kasiorek 31.07.2003 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Witaj JareckyW małych łazienkach dobrze sprawdzają się matowe ,jasne płytki.Szkliwione "zabierają powierzchnię" dominują i dlatego dobrze wyglądają w większych pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 31.07.2003 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 MarboMyślę że powinieneś podziałać kontrastem jasne-ciemne.W kuchni i jadalni ciemne proste w formie meble z jasną podłogą.Może uda Ci się położyć w jadalni i kuchni jednakowy gres.Natomiast w salonie podłoga z jatoby i jasne meble tapicerowane,czyli sofa,fotele czy co tam chcesz postawić.Chodzi o to aby wnętrze nie było jednolite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 31.07.2003 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Drogi Marsie,ale zakręcony opis Czy masz możliwość narysowania mi tego i przesłania na pryatny e-mail.Jest kilka sensownych rozwiązań,ale wolałabym zobaczyć plan,wyobrażnia czasem potrafi płatać figle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2003 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Dzięki Kasiorku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 01.08.2003 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Ten anonim wyżej to byłam ja ... Marbo.Dziękuję raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pata 03.08.2003 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Kasiorku drogi,widze jak tu ludziom pomagasz, może i ja mogłabym prosić? Mam projekt Manuela z Archipelagu, którego wnetrze z koniecznosci zaadoptowania do stron świata musiałam zmienić diametralnie.Kosztem wielu kompromisów osiągnęłam taki efekt: hol, kuchnia, jadalnie, salon tworza jedną całość. Na holu posrodku bedą ażurowe schody 2x półzabieg. Ale nie mam witrołapu, garderoby, a kuchnia jest widoczna już od drzwi wejściowych- jak narazie ograniczona tylko 2 ścianami zew. Czy mogłabym wysłać ci mój projekt , zebyś pomogła mi funkcjonalnie i ciekawie zaaranżowac tą przestrzeń? pozdrawiam pata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.08.2003 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Do Pata Z przyjemnością pomogę,czekam na plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SzymonT 04.08.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Kasiorku! Widze, ze służysz mądra radą wiec może i mnie pomożesz. Bedę miał w salonie parkiet merbau i jasne płytki na podłodze w kuchni i przedpokoju (łączy sie bez drzwi z salonem). Chciałbym dobrać w całym mieszkaniu jednakowe listwy przyścienne i wymyśliłem sobie proste cokoły o wysokości ok. 10 cm zarówno w salonie jak i całej reszcie. Gdzieś widziałem takie rozwiązanie na zdjęciach . Cokoły pewnie drewniane pomalowane na biało. Ściany są wszędzie białe. Co myślisz o takim rozwiązaniu? Czy to pasuje czy tez lepiej listwy drewniane pod kolor parkietu? Z gory dziekuje za porade i pozdrawiam! Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 04.08.2003 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Witaj Szymonie Miałam ten sam problem (na razie w projekcie )I wymyśliłam że najlepszym rozwiązaniem będzie listwa w kolorze ściany.Nie ma wtedy problemu jaką listwę dać przy parkiecie,a jaką przy płytkach,jest po prostu jedna wspólna.Tylko że ja chcę te listwy zrobić z poliuretanu ze wzgl na to że podobne listwy będą wykańczały sufit przy ścianie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 DROGI KASIORKU !!!Podziwiam Cię za tak bezinteresowną pomoc dla ludzi, którzy chcą mieć ładnie, a nie zawsze potrafią dobrać odpowiedni kolor wnętrza do istniejącego seledynowego wyłącznika na ścianie. Ja jestem trochę w innej sytuacji. Jestem elektrykiem, więc wymieniam wyłącznik na biały - ponoć pasuje do wszystkiego. Mam tyle pytań do Ciebie, że spróbuję z innej beczki. Czy nie miałabyś ochoty, czasu podejść do sprawy globalnie? Domek parterowy w stanie surowym zamkniętym, rodzina 2+2 i zero pomysłów co dalej (oprócz oczywiście wyłącznika). Plany i zdjęcia są do dyspozycji. Pozdrawienia z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 05.08.2003 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Kasiorku - jeśli dobrze zrozumiałem to sugerujesz abym jednak zdecydował się na biały cokół we wszystkich wnętrzach... Do tego pomysłu też sie skłaniałem i chyba tak zrobię tyle, że jak wspominałem będzie raczej drewniany - łatwiej go wyprofilowac na moich krzywych ścianach A przy okazji jeszcze jedno pytanie. W salonie nie wspomniałem że część ściany pod która docelowo ma stanąć sofa jest od podłogi do sufitu pomalowana na taką lekko khaki/zgniłą zieleń (mniej więcej kwadrat 2x2m nadbudowany jakieś 6 cm od ściany z płyty k-g), reszta jest biała. Na podłodze jak juz pisałem będzie olejowany merbau. Jaką kolorystyke mebli i pokryć sofy i krzeseł byś zaproponowała? Wielkie dzięki za porady! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pata 05.08.2003 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Kasiorku, wysyłam projekt parteru, to co nieudolnie skreslone czerwonym nieistnieje. Chodzi mi o zagospodarowanie przestrzeni hol-kuchnia-jadalnia.Myślałam ,żeby oddzielić kuchnie od korytarza ścianką która byłaby jednoczesnie garderobą- bo takowej nie posiadam.Pomiedzy salonem a jadalnią chciałam postawić takąpół-sciankę zasłaniajacą częściowo kuchnię od dołu lub też zupełnie luźną ażurową sciankę sięgającą sufitu mniej więcej na srodku kuchni. Ale nie wiem jak to wszystko ma się do filarka. A moze po prostu dobudowac do niego kawałek ściany? Proszę o jakis pomysł, bo jak narazie to wszystko wydaje mi się mało uzyteczne.Przesyłam na priv. plan, bo tu jakos nie moge dołączyć( jak się uda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pata 05.08.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Przepraszam za błąd ort. ( 18 godzina pracy). Mam prośbę Kasiorku o twój adres internetowy, gdybyś mogła mi przesłać na priv., bo nie mogę uruchomić z Outlooka i dołączyć mojego planu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.08.2003 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 DROGI KASIORKU !!! Podziwiam Cię za tak bezinteresowną pomoc dla ludzi, którzy chcą mieć ładnie, a nie zawsze potrafią dobrać odpowiedni kolor wnętrza do istniejącego seledynowego wyłącznika na ścianie. Ja jestem trochę w innej sytuacji. Jestem elektrykiem, więc wymieniam wyłącznik na biały - ponoć pasuje do wszystkiego. Mam tyle pytań do Ciebie, że spróbuję z innej beczki. Czy nie miałabyś ochoty, czasu podejść do sprawy globalnie? Domek parterowy w stanie surowym zamkniętym, rodzina 2+2 i zero pomysłów co dalej (oprócz oczywiście wyłącznika). Plany i zdjęcia są do dyspozycji. Pozdrawienia z Krakowa Jeśli będę w stanie chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.08.2003 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Do Szymona T Rozumiem ,że ta zielonkawa ściana stanowi element dekoracyjny i dlatego dopasowałabym do tego meble tapicerowane.Co prawda zamiast białych ścian zrobiłabym biel złamaną leciutko beżem,przyjemnie ociepli wnętrze,pozbawi je sterylności.Tapicerkę dla ułatwienia zrobiłabym też beżową z zielonkawymi dodatkami w odcieniu takim jak na ścianie (poduszki ,narzuty itp)Jak znudzi się kolor zielonkawy wystarczy zmienić kolor ściany i dodatków i masz zupełnie inny pokój pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 06.08.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Kasiorku, Dokładnie, zielona ściana ma funkcję czysto ozdobną Dziękuję za poradę! Ścian juz co prawda nie przemaluję, ale z pewnością zdecyduję sie na beżowy kolor wyposażenia. A przy okazji, ponieważ poszukuje od jakiegoś czasu sofy + fotele do salonu. Może ktoś zna i może polecić producenta, którym się warto zainteresować i który ma ciekawą ofertę w okolicach Poznania? Ikee juz znam i poszukuję czegoś w podobnym stylu i cenie, ale być może w lepszym wykonaniu. Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 06.08.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2003 Witaj Kasiorku,jestem dla Ciebie pełna podziwu! I to dwukrotnie - po pierwsze, że chce Ci się nam pomagać (a to dzisiaj nieczęste zjawisko!!!) a po drugie, że można mieć tyle pomysłów!W tym miesiącu (po 3 znojnych latach) dołączam do grona szczęśliwców kończących budowę i od razu mam pierwszy problem - wc na dole, 3,5 m2, na wprost wejścia (ściana ok 2,3) umywalka, pod oknem (węższa ściana) kibelek.Zaplanowałam płytki 11,5 x 11,5 gresowe (seria ANDY z Tubądzina), 2 kolory - jasny beż i rudy. Na podłodze płytki beżowe (ok 25 x 25) Rudy ma być wokół kibelka (do parapetu) i wokół umywalki - na obu ścianach, od góry do dołu, na szerokości pewnie ok 1m na jednej i 0,5 na drugiej. I teraz moje wątpliwości:1. czy płytki gresowe sprawdzą się na ścianie?2. dekory? Są w tym samym kolorze z wytłaczonym wzorem. Mnie się podobają i myślę, że bez dekorów będzie bardzo "surowo"Jak je rozmieścić? Może pas przeplatany - dekor/zwykła/dekor od góry, a może kilka po skosie - ale gdzie?3. Czy do takich kwadratów będzie pasowało okrągłe lustro, czy może lepiej zwężane do dołu? Z góry serdecznie dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.08.2003 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Pata , plan otrzymałam Zuzka i Pata postaram się odpowiedzieć wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mars 07.08.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2003 Dzięki Kasiorku, prześlę z domu bo w pracy mam tak poblokowany komputer, że na maila prywatnego nie mogę wejść. A ze służbowego nie mogę wysyłać prywaty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.08.2003 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Do Zuzy Nie mam w swych katalogach z Tubądzina tej kolekcji ale mniejwięcej wiem jak ich płytki wyglądają. Trzymałabym się stylu "kwadratowego",czyli lustro w kwadracie lub w prostokącie i dekory w prostym układzie ,nie przeplatanym.Gres na ścianę będzie ok. gorzej gdybyś chciała płytki ścienne dać na podłogę.Jeśli nie rozwiałam do końca Twoich wątpliwości zapraszam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts