Magda 34 03.05.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Gosia, masz rewelacyjną pamięć Muszę zrobić porządek w moim albumie na onecie, ale póki co znalazłam taką w całkiem przystępnej cenie http://foto3.m.onet.pl/_m/78553697d153df3c667626406749f477,10,19,0.jpg tutaj link do tej tapety: http://dekoracje.domosfera.pl/tapeta-grand-360205-p-6623.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatyldaM 14.09.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam, a ja mam pytanie czy znajdzie się ktoś na forum kto podpowiedziałby m (i jakie wybrać meble do dziennego, niedużego (wg mnie niezbyt ustawnego!!) pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.09.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 ale pytanie ....ogólnie pytasz, więc odpiszę też ogólnie. Małe gabarytowo, jasne, ogranicz ich ilość do minimum, no i jeśli masz generalnie mały pokój, to powinny byc to mble funkcjonalne, czyli nie dziwaczna komoda w której nic nie zmieścisz, ale wysoki regał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatyldaM 15.09.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 najlepiej jak wyślę zdjęcie, tylko jutro wieczorem ok 20t ej.Napisze cos więcej skoro pojawił sie odzew, nie chciałam po prostu pytać o zbyt duzo.Więc pokój ma wymiary 2.5* 4.5 . Na dłuższej ścianie, na przeciw wejścia są okna (2 dosć duże + 1 balkonowe) od strony południowej, Więc jest bardzo widny.Na przeciwko okien przy dłuższej ścianie, chciałam ustawić cos do siedzenia - to sie okaże dopiero jak wysle zdjecia, ale myslę, że najlepsza byłaby kanapa narożna, ale chciałam również jakś fotel i ławę. I mam problem, bo bez sensu będzie jak kanapa będzie sobie stała sama , a gdzies tam 1 fotel z ławą, albo ława z kanapą, a ten 1 fotel to jakby sie z księżyca urwał, znowu 2 fotele + rogówka to już za dużo...rozważałam też tradycyjny model kanapa zwykła + 2 fotele (oczywiście małe) + jakis stoliczek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.09.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Matyldo,cieszę się, że piszesz więcej (wysłałam do Ciebie też PW). Kolejne pytania:- dla ilu osób pokój?- jakie funkcje ma pełnić?- jakie kolory lubisz?- jakie kolory już są: drzwi, okna, podłoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatyldaM 15.09.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 c.d. ale ten pokój jest tak jakoś beznadziejnie nieustawny, ze to by dziwnie wyglądało??? W ogóle to nic nie wiem jak mam ustawić, nawet dla kwiatów miejsca nie moge znaleźć. Więc ja wyślę zdjęcia i wtedy czekam na propozycje. Napisałam tylko o wypoczynku, ale półeczki tez bedę zmieniać, ale to juz mniejszy problem.Ten pokój ma byc zrobiony jako pokój dla znajomych, którzy wpadna na kawę. Z tegopokoju mam tez przejście do drugiego( na poddaszu) gdzie śpię i pracuję.O dziwo całkiem niechcący udało mi sie tam wpasować biurko w miejsce w którym bym niegy nie pomyślała, że będzie pasować, a okazało sie doskonałe.Jeśli chodzi o kolorki mebli do siedzenia, to wybiore pewnie cos w odcieniach cappuccino., uwielbiam takie kolory, na nich znam sie lepiej, przy aranżacji przestrzennej wymiekam! Więc, jak juz moje zdjecie sie pojawi, to można pisać sobie krytykować co sie komu podoba. Tak, żeby było O.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatyldaM 15.09.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 ok, to jeszce c.d. więckolory to juz wiadomo, pokój generalnie jest tylko dla mnie, mieszkam w duzym domu z rodziacami, ale góre ja zajmuje, więc generalnie mam gdzie co położyć, tylko chciałam, żeby ten nieustawny pokój stał się ciekawym, pokojem do przyjmowania gości, tak, żeby moznabyło sobie spokojnie usiąść, meble poustawiane tak, żeby sie swobodnie poruszać ,kna-jesli chiodzi o ich wystrój to mam rolety oliwkowe Takie przytwierdzane do okien, firany jasny beż długość troche za parapet, pogniecione(ale takie sa), rama srebrna, metalowa, drzwi sa białe z szybą( ale o nie bym sie nie martwiła), futryna okien tez biała. Wykładzina dywanowa jasno-beżowa, wełniana, supełkowa. (nią tez sie prosze nie martwić, za jakis czas zamierzam połozyć drewniana podłogę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.09.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Teraz to już można myśleć o konkretach Tv będzie? Książki? Liczniejsze nasiadówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatyldaM 15.09.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 tv bedzie!, książki pochowane w biurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.09.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) Matyldo, poskładaj to w logiczną całość: książki pochowane w biurku A biurko w którym pokoju? Nie masz żadnych książek do czytania dla przyjemności? Albumów fotograficznych? Kolekcji gazet? Na dłuższej ścianie, na przeciw wejścia są okna (2 dosć duże + 1 balkonowe) od strony południowej, Z tego pokoju mam tez przejście do drugiego( na poddaszu) gdzie śpię i pracuję. Ile miejsca zajmują te okna? Ile zostaje po bokach? To samo ad drzwi - ile miejsca zostaje po ich bokach? Czy to drzwi na korytarz? Gdzie jest przejście do gabineto-sypialni? Edytowane 16 Września 2010 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krycho84 18.12.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 witam jestesm nowy na tym forum czeka mnie urządzenie salonu ale kompletnie niewiem jak wiem że chce w barwach biało czarnych nowocześnie minimalistycznie projekt to dom w klematisach 11 pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.12.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Krycho, to że pokój ma być minimalistyczny, nie oznacza, że możemy cokolwiek podpowiedzieć, niemając żadnych informacji nt. tego, co w nim ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 18.12.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 WitamA czy byłby ktoś mi wstanie doradzić w sprawie urządzenia wnętrza, ale nie domu a sklepu? branża spożywcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 18.12.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Krycho, to że pokój ma być minimalistyczny, nie oznacza, że możemy cokolwiek podpowiedzieć, niemając żadnych informacji nt. tego, co w nim ma być Jak minimalistyczny, to nic nie powinno w nim być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gulon 26.02.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Czy może mi ktoś pomóc z umeblowaniem takiego pokoju? http://img340.imageshack.us/img340/7338/duzypokoj.jpg Mam 2 pokojowe mieszkanie i ten pokój mnie przerasta - wygląda jak korytarz - długi i wąski. Jedyny plus to ładny widok z 4 piętra. Nie mam pomysłu ani na kolorystykę, ani na umeblowanie oprócz obowiązkowego tv i czegoś do spania. PS. Dużo ludzi w blokach ma takie niefortunne pokoje więc jak ktoś zrobi jakąś ładną wizualizację to pewnie ucieszy miliony bo niestety większość projektów jest na duże przestronne wnętrza. Z góry dziękuję za wszystkie pomysły. Edytowane 26 Lutego 2011 przez gulon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.03.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Zapraszamy tutaj http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?107-Projektowanie-wn%C4%99trz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelkae 29.04.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Remontuję właśnie pokój. Na razie nie będzie w nim nic oprócz dywanu i firanek. Pokój będzie raczej nieużywany. Firanki już mam i dywan też. Docelowo w pierwszej kolejności trafi tam stary wypoczynek z salonu. Kolor wypoczynku to czerwony bez żadnych wzorów z poduchami w kremie, dywan będzie kremowy bez wzorów a firana biała w kwiaty. Zastanawiam się nad kolorem ścian. Najbardziej widziałby mi się krem na ścianach ale kremowe mam ściany w holu i na schodach takie nawiązanie do kolorów w salonie. Myślałam o pomarańczowym bo mam tam pomarańczową roletę ale jak potem wstawię czerwony wypoczynek to może być trochę masakra. Następny kolor to żółty ale nie przepadam za żółcią!!! Macie jakieś pomysły? dołączam zdjęcie wypoczynku, widać nawet kawałek dywanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 29.04.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Na moim monitorze dywan i poduchy są w chłodnej tonacji, czy tak jest w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 29.04.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 a może by tak 3 ściany na beż a jedną ścianę wytapetować np. czarna tapetą w jakieś białe wzory? (albo czarną w bezowe). jeżeli ściany nie będą białe to firanki też zmieniłabym z białych na bez/ecrue albo takie tiulowe czerwono czarne. inne rozwiązanie to zestawienie beżów i czerwieni z granatem (zamiast czarnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza i Konrad 07.11.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Witam!! A może ktos mi pomoże bo mam problem jak urządzic moja przyszłą łazienkę chcąc mieć w niej wannę i prysznic oraz sedes i bidet .Wymiary łazienki to długość 255cm a szerokosc 260cm. A kolejnym problemem jest to, jak ułożyć kafelki w tej łazience. Łazienkę chcę mieć czarno-białą, i chcę żeby to miało ręce i nogi, może ktoś zdolny z was mógłby mi pomóc???????? Byłabym bardzo wdzięczna:).A i jeszcze co do łazienki to nie ma ona okna , e wejście jest na jej szerokości i jest 60cm od ściany prostopadłej .Szerokośc drzwi to 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts