Magośka 09.11.2003 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Dzięki Kasiorku za podpowiedź - jeszcze powiem jak mi poradzono po za tym forum: żebym wybrała sobie kolor albo gdzieś w ogólnodostępnym wnętrzu albo na elewacji, który mi się podoba i przyłożyła do niego próbnik - ale nie wiem czy to dobra rada, bo co z oświetleniem??? i musiałabym chyba znać producenta farb na wzorcowej pow. A ponadto- chyba bym dziwnie wyglądała przykładając próbnik do ścian w kościele - tam ksiądz mają b. ładny kolor Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.11.2003 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Małgosiu ,ja sama zakupiłam 4 próbki koloru i będę je testować na ścianach i w świetle naturalnym i sztucznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Versus 11.11.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 witam Na wstępie powinienem walnąc 4 strony samych wyrazow podziwu dla Twoich chęci zapału i umiejętności... dzieki Ci ale do rzeczy... czy w tym projekcie: LIBRA II , z tej pracowni : http://www.apa-domy.com.pl biorąc pod uwagę, ze wjazd bedzie po stronie poludniowo zachodniej wprowadzilabys jakies zmiany w ukladzie pomieszczen i dlaczego ?..a poza tym co z ogolną bryłą budynku..? jak Twoje odczucia ? pozdrawiam dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patlinka 13.11.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Kasiorku! Mam ogromną prośbę o pomoc w kwestii doboru kolorów w pokoju połączonym z kuchnią i w sypialni. Meble kuchennne będą z Ikei w kolorze Adel brąz, a całość wnętrza chcemy utrzymać w klimacie trochę afrykańskim. Mamy już część mebli z meranti (średni brąz), takich w stylu delikanie kolonialnym, do tego czeroną sofkę, ale nie taką soczystą, tylko dość stonowaną. Myśleliśmy o pomarańczowym kolorze ścian, oboje bardzo lubimy ten kolor. Pytanie, jak zróżnicować odcienie oraz jak wydzielić ścianę kuchenną (a w zasadzie półtorej ściany, bo kuchnia w kształcie litery L), żeby ciekawie się odróżniała? czy może być czerwona ? I to na przykład czerwona ściana do połowy ? Do miejsca, gdzie kończy się ciąg kuchenny ? Tzn nie do polowy wyskości ściany tylko do połowy szerokości. Aha, podłogi będą z drewna badi (słoneczny brązowo-żółty), parapety z sapelli. No i jeszcze nie wiem jaki dobrać kolor płytek na podłogę i ścianę w kącie kuchennym ? Kuchnia nie będzie oddzielona żadnym blatem ani ścianką.A sypialnia... hmm. No właśnie. Meble też w stylu kolonialnym, raczej brązowe meranti. Pytanie: jaki kolor ścian? Czy jednakowe w całym wnętrzu czy np ściana przy łóżku w innym odcieniu ? Podłoga i parapety takie jak w dużym pokoju. Z góry baaardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie,Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manacor 19.11.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Kasiorku, dzięki za odpowiedź. Skoro raz się udało to zapytam znowu W kuchni sugerujesz oświetlenie blatów roboczych - na jakiej wysokości porobić wyprowadzenia kabli i jak często. Czy oprawy oświetleniowe powininem zamontować do mebli (spody szafek wiszących) czy bezpośrednio do ściany pod nimi ? Czy z praktycznego punktu widzenia powinny te światła być podzielone na sekcje czy powinny zapalac się wszystkie na raz ? W salonie oświetlenie górne w suficie podwieszonym - co w nim można zamontować oprócz lampek punktowych (tych nie chcę bo mi sie kojarzą z gabinetem mojego dentysty - brrr) ? Gdzie i ile wyprowadzeń kabli zrobić pod to górne światło w suficie podwieszanym ? Można też zastosować oświetlenie w pólkach na ściannach (kartongips). Ale jak, zaraz (drapię się teraz w głowę zachodząc o co chodzi). Wpuścić jakieś oprawy oświetleniowe w te półki ? Od góry czy od dołu ? Qrcze to muszę już teraz zdecydować się czy chcę i ewentualnie gdzie półki w moim salonie ? Ratunku !!! P.S. I uwaga ogólna: Przy tym wszystkim dobrze gdyby to wszystko nie kosztowało za dużo kasiorki Halo Kasiorku !!! Hop Hop - Jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość John 28.11.2003 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Mam pytanie, remontuję dom z lat 80 u mnie na scianie są tynki cementowo-wapienne, na suficie również, ściane c-w chce pomalować farbą (w niektórych pokojach położe tapetę) a na sufit chciałbym położyc gładz. Czy to nie będzie się ze sobą "gryzło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m 02.12.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Kosiorku, mam pytanko czy do ciemnych szafek kuchennych(ciemny orzech) wraz z jasnymi bezowymi blatami dac jasny gres na podlage czy ciemny, jednakowe pytanie co do podlogi w salonie ktory jest polaczony z kuchnia tylko takim barem. Chcialabym aby byla zachowana koorystyka brazu z bezem.Wiec moj zasadniczy problem w jakim kolorku dac gres w kuchni i jaki kolor paneli dac w salonie?PozdrawiamDodatkowo dodam, ze chcialabym aby gres kuchenny byl raczej taki sam jak gres w hollu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patlinka 03.12.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Kasiorku Drogi !!! Czy Ty juz na zawsze opuściłaś swoje forum i tylu wiernych fanów ??Tęsknimy baaardzo !!! Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.03.2004 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Witam serdecznie MIeszkam już na swoim, mam stałe łącze mam nadzieję że czasu też wystarczy więc zapraszam do mnie z problemami aranżacyjnymi i nie tylko (towarzysko też będzie mi miło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 11.03.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 czy do okien w kolorze złoty dąb pasować będzie podłoga dąb winny http://panele.classen.pl/podlogilaminowane/48570200.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.03.2004 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 będą pasowały są przecież z tego samego gatunku tylko o innym odcieniu,przez co nie będzie monotonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 11.03.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Dziękuje za odpowiedź a czy teraz mogłabyś mi doradzić w jakim kolorze wybrać meble myślałam o meblach w kolorze jasny klon tylko nie wiem czy to dobry pomysł http://www.wajnert.com.pl/visitor/setShow.do?idCat=28&idSet=176 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 11.03.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Kasiorku sorki ,że rozpoczełam nowy temat, kliknęłam żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.03.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Kasiorku,Mam okna z wiśni, parapety z Brecci. Jaki dać kolor parkietu i gresów w holu, żeby nie było mdło? A jaki kolor ścian w salonie?Może w holu dać jakieś czerwonawe wstawki?Co sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.03.2004 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Sonika ,to trochę za mało informacji,nie wiem w jakim stylu chciałabyś urządzić mieszkanie.Preferujesz nowoczesność czy bardziej klasyczne klimaty,w jakich kolorach czujesz się lepiej, zimnych czy ciepłych.Proszę napisz trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.03.2004 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Edusiu a może stół i krzesła po prostu drewniane,bez kombinowania,a np na krzesła uszyć pokrowce z tego samego materiału co np w oknach i zmieniać je co jakiś czas (znowu coś nowego).jeśli chodzi o moją kuchnię,specjalnie jest taka prosta,wyszła troczę nowocześnie,ale ja ją trochę ocieplę przez -dwie wiszące lampy z elementamie patynowanego metalu (już są) -w oknach pojawią się zazdrostki które właśnie robię z kremowego kordonka,będą przedstawiału bidermayerowską pasterkę, to powinno ocieplić kuchnię U Ciebie pojawił się kolor oliwki, więc wiklina też będzie na miejscu ,będzie się dobrze komponować z kremowo -oliwkowymi zasłonami. Jeśli chodzi ościanę w jadalni, dopasuj ramki do koloru podłogi albo zaszalej: - ściana w kwadraty (malowane) 30 x30 cm w kilku odcieniach oliwki,zieleni beżu i ciemnego pomarańczu - tapeta w pasy oliwkowo-beżowe - fragment ściany w fakturowanym tynku ale niew całości tylko w geometrycznych wzorach ale kolor ściany jeden może na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 11.03.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Kasiorku w jadalni mam podłogę z paneli w kolorze jesionu, jakoś nie wpadłam na to że takie można dać ramki, myślałam, że jeśli już to w kolorze mebli . tak a propos to do czego powinny nawiązywać we wnętrzu dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benita72 11.03.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Kasiorku, to teraz ja .. Przede wszystkim gratulacje, masz piękne mieszkanko..że aż strach..By cię nie nudzić, przechodzę szybko do rzeczy: hol, kuchnia, salon otwarte. kuchnia mała 8m2. W holu i kuchni planuję gres polerowany ciepły beż 45x45 (nie wiem nawet czy to nie ten "twój"). Moje pierwsze pytanie brzmi: czy w tak małej kuchni tak duże płytki mają rację bytu? I jeszcze pytanie odnośnie fugi włosowej. Czy to specjalny rodzaj, czy tylko sposób położenia? 2. Czy do tego gresu pasować będą drewniane schody ażurowe, wiodące na poddasze? 3. W salonie planujemy parkiet egzotyczny badi. Czy to będzie pasowało? Ja myślałam raczej o jasnym parkiecie, np klon lub jesion, ale moja połówka upiera się, że będzie mdło..Nadmienię jeszcze, że podoba mi się styl raczej nowoczesny, lecz nie surowy, i ciepła kolorystyka. Jesteś dla mnie dużym autorytetem, z niecierpliwością czekam na twoje rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.03.2004 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Edusiu dodatki dobieramy na zasadzie kontrastujeżeli mamy wnętrze utrzymane w jednej tonacji kolorystycznej dodatki powinny być mocnym akcentem kolorystcznym,jeśli natomiast we wnętrzu mamy użytych więcej kolorów dodatki powinny być w jednakowym kolorze i uspokoić kompozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.03.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Wnętrze chciałabym mieć nowoczesne, przestronne, ale mam też trochę antyków i zależy mi by nie było dysonansu. Czy to jest możliwe?Lubię kolory ciepłe, słoneczne. Podobają mi się różne " udziwnienia" jak np jedna ściana pomalowana na inny kolor.Wiem, że to trochę mało informacji i planu nie mogę dołączyć, ale może jakieś sugestie?Na dole mamy otwartą przestrzeń. Jedynym zamkniętym pomieszczeniem jest łazienka.Mały wiatrołap ( jeszcze bez drzwi ), dalej na prawo wejście do kuchni-bez drzwi, na lewo mały pokoik przy którym są schody-brakuje kawałka ściany tzn. 4-y stopnie są szersze niż pozostałe i wyżej zaczyna się ściana kl. schodowej. Schody też będą z Brecci tak jak parapety.Za wiatrołapem na wprost hol i na końcu ściana z wnęką gdzie będzie wbudowana szafa. Z boku tej wnęki z prawej strony jest przejście do salonu. Na tyłach szafy od strony salonu jest wnęka bliżniacza i tam będzie kominek portalowy.Bardzo podobają mi się takie gresy jak Twoje i też takie chcę mieć wszędzie oprócz salonu.Szkoda, że się nie wybierasz do K-owa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts