Gość 16.03.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Kasiorku dziękuję za radę. Płytki są naprawdę śliczne.Pozdrawiam Cię ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Kasiorku, ten "gość" to ja gorgu tylko mnie wylogowało. Skoro tu jestem, to pozwolę sobie o coś zapytać Co myślisz o tapecie szklanej pomalowanej na jakiś ciepły kolor? Wzór w małą kosteczkę. Szczerze mówiąc fajnie to wyglądało na próbce, ale nie wiem czy będzie dobrze np. w hallu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 16.03.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Kasiorku Drogi!Zdjęcia zrobione, w najblizszym czasie je prześlę. pozdrawiam!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 16.03.2004 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 gorgu 77 tapety to świetny element wykańczania wnętrz ,niestety zapomniany już przez nas.Dlatego gorąco je polecam.Te do malowania mają bardzo ciekawe wzory które nadają przyjemną dla oka fakturę ściany.Czytałam ostatnio relację z targów w Mediolanie i Koloni i okazuje się że właśnie nastąpił wielki powrót tapet do malowania,szczególnie z dużymi , geometrycznymi wzorami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 16.03.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Kasiorku!, mam prośbę , podawałaś wyżej numer farby z mieszalnika, może pamiętasz jeszcze jakieś inne ładne kolorki, warto podpytać znawcę, nieprawdaż? Jesli pamietasz to podaj pare ,,kolorowych" numerków, godnych wg Ciebie polecenia, Jesli można to zdradź mi jakim kolorem malowałas kuchnię? Jeszcze pytanie odnośnie tapet- rozumiem, że sa to tapety do malowania, czy to to samo co tapety natryskowe?, jaka jest cena mniej wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 16.03.2004 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Edusiu ,tapety do malowania są białe z wtyłoczonym wzorem ,fakturą,malujesz je na kolor jaki chcesz,ceny są porównywalne do normalnych tapet.Jeśli chodzi okolory to ja mam w kuchni S 1005 -Y20R -50% (rozjaśniona 50 %) co do innych kolorów mam ich w wzorniku 1750 odcieni i każdy jest interesujący jeśli pasuje do wnętrza,jak prześlesz zdjęcia to postaram się podać kolory które będą pasowały u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot 16.03.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Kasiorku czy mogłabyś mi doradzić jakie meble będą pasowały do podłogi dąb winny deska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 16.03.2004 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 dołączyłam kilka nowych zdjęć.Jest to kawalerka 38 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
texxass 16.03.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 cześć Kasiorku, na początku chce powiedzieć że widziałam zdjęcia twojego mieszkania, po zobaczeniu takiego wnętrza aż chce się wprowadzać zmiany, robić coś nowego. SUPER!!!zaczne od początku jestem w trakcie teoretycznego urządzania wnętrza mojego domu (zaczynamy budowę), chcę ci napisać co wymyśliłam i prosić cię o skorygowanie moich pomysłów i dodanie swoich. 1.wiatrołap- 2x2,60, płytki chcę jasne wym 40x40, na dwóch scianach z czterech znjadują się drzwi, trzy ściany chcę w kolorach ciepłych najlepiej beże, do tego oświetlenie halogenowe, jedna ze ścian ma być zrobiona z tzw.zacierki i w intensywnym kolorze na tej ścianie są tez drzwi do garażu, po przeciwnej stronie chcę lustro i kilka wieszaków na kurtki ( tutaj niewiem jaki kształt lustra i proszę o pomoc), na wprost drzwi wejsciowych ma być zrobiona z płyty wnęka z wyciętymi w niej prostokątami nie zamykana ( tam bedzie mozna trzymac buty i kurtki, które będą na wysiągniecie ręki ale nie widoczne po wejsciu do domu) 2.kuchnia otwarta jest połączona z jadalnią i salonem w kształcie L, kuchnia ma 7,18, jadalnia z salonem 35m.pomiędzy jadalnia a salonem wolnostojący kominek ( po bokach wnęki i szklane półeczki), cała podłoga parteru będzie podzielona kolorem płytek na dwie części i tak kuchnia, część holu brąz ( jeszcze niewiem jakie odcień prosze o pomoc) 40x40 albo i większe ( zależy od ceny), część salonu i holu jasne płytki ten sam rozmiar kolor ( pewnie piaskowy lub beże) niemam pojęcia jaki kolor fug i jakiej grubości., widziałam na zdjęciu jasne piaskowe płytki z ciemnymi fugami ładnie i ciekawie ale nie jestem pewna.kuchnia będzie oddzielona od holu ścianką z luksfer.szafki są koloru jasny żółty w połączeniu z jasnym dębem, będą tylko szafki stojace ponieważ są tylko dwie ściany do wykorzystania, na jednej z nich jest okno 150x120, z wiszących tylko 2 szt jasny dąb+szkło, .prosze o pomoc jaki kolor ścian kuchni.kuchnia będzie oddzielona od jadalni barkiem podświetlanym zrobionym w płycie GHB nad nim mają wisieć trzy lampki o różnej długości. 3.salon i jadalnia. w jadalni stół kolor chciałabym teak ale zobaczymy,przy stole okna o wymiarach 150x180 ( jedno od strony kuchni drugie od strony salonu ) jadalnia oddzielona od salonu ścianką z płyty GHb z wyciętymi dziurami i podswietlaną halogenami, sofke i9 fotelel mam w kolorze złamanej czerwieni ( w przyszłosci chciałabym zmienić na czekoladowy brąz kolor obicia ztąd jasne płytki w tej częśći) w salonie też chcę zrobić jedną ścianę z tzw zacierki coś pod kolor sofki i foteli, reszta ścian pewnie jasny beż.na jednej ze ścian będzie półka też podświetlana halogenami. 4.w holu będą schody murowane obłożone jasnymi panelami a balustrada będzie połączona jasne drewno + metal, nad schodami będzie okno oświetlające schody. 5.parter domu będzie miał tylko oświetlenie halogenowe, w salonie stojace lampy. Narazie tyle, przepraszam cie za stylistyke.Bardzo prosze o twoją pomoc i napisanie jak ty byś widziała i co byś zmieniała w moich pomysłach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Kasiorku właśnie jestem pod wrażeniem kawalerki. Te ściany w sypialni są śliczne. Chętnie wykorzystałabym Twój pomysł w swojej sypialni. Proszę poradź jak to się bedzie miało do: panele są koloru biały dąb, komoda dość długa (cztery drzwiczki-wysokość na ok.90cm) jest koloru wiśniowego- tak myślę- w każdym razie ciemne drewno i zajmie jedną ścianę, łóżko będzie takie jak komoda. Ściana z oknem po środku będzie albo pusta albo będzie pod oknem stało łóżko. Jeszcze nie wiem jak będzie. Kasiorku doradź co z kolorami, a może masz jeszcze w zanadrzu inne równie piekne dekoracje?Jeszcze jedno, tapety szklane o które Cię pytałam chcę położyć w hallu i na klatce schodowej. Zarówno hall jak i klatka (schody-debowy)są połączone jednak razem sprawiają wrażenie zbyt długie. Dlatego klatkę chciałabym pomalować na inny kolor. Podłoga to parkiet debowy rustykalny.Salon ma ok.26m2, ma duże okno (270x150), naprzeciw jest kominek, parkiet jest dębowy. Do siedzenia jest wypoczynek narożny- bordowy, witryna jest wiśniowa. Czy miałabyś jakiś pomysł na kolor ścian i zasłon? Wielka prośba do Ciebie Kasiorku. Jakie poradziłabyś kolory. A może jakąś fajną aplikację. Przepraszam, że Ci zawracam coróż głowę, ale będę wdzięczna za pomoc, zwłaszcza, że namiary na płytki do kuchni dałaś mi śliczne i już sobie wybrałam. Są naprawdę smaczno-ładniutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 17.03.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Kasiorku!nie widzę tych Twoich nowych zdjęć a jestem b. ciekawa!co się dzieje może wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 17.03.2004 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Edusia, zdjęcia są na stronie 2 wątku o moim mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 17.03.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Juz tam lecę!!!!!!!!!!!!!Widziałam!MIODZIO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 19.03.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 KasiorkuCzytam wszystko z wielkim podziwem dla Ciebie za sprawą "pomogę". Niczym nie wyróżnię się, bo sam zwracam się z ogromną prośbą, ale boję się czy nie nadużyję Twojego cennego czasu.Mimo wszystko wysyłam moje żale licząc na przychylność. Mam ogromny dylemat jak rozwiązać problem schodów.Fotografie są pod adresem: http://www.zelt.lodz.pl/mirek/aps/schody.htm(może nie wszystkie zbyt wyraźne) Analizujemy z żoną dwa rozwiązania.1. Wybudować na wysokości zejścia do garażu drzwi,ściankę działową prostopadle do drzwi aż do garażu zostawiają jedynie miejsce tuż przy drugich drzwiach wejścowych do garażu pod śchodami do zagospdarowania jako schowek.Podejście schodów w górę po zewnętrznej stronie obmurować na równo ze schodami.Wizualizacja tego rozwiązania jest na zdjęciu w podanym przeze mnie linku.2. Nie budować drzwi dodatkowych ani obmurówki po zewnętrzej częsci schodów tylko wykończyć betonowe schody jakimś gipsem i drzewem.(Może i tu mi podpowiesz jak można wykończyć niezbyt ładnie zrobione betonowe schody)Ale w przypadku 2. jak będzie wyglądało zejście w dół do garażu.jak podejść do tego tematu aby efekt końcowy mnie nie przeraził,zwłaszcza, że to będzie widać z salonu. Projekt nie zakładał drzwi dodatkowych do garażu. Z góry dziękuję licząc na przychylność. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 19.03.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Jeszcze raz link bo chyba nie wszedł z TAGAmi prawidłowo.http://www.zelt.lodz.pl/mirek/aps/schody.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 20.03.2004 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 do pani Iwony R.-Ż w sprawie rozplanowania sypialni przepraszam bardzo ale mam problem z wysłaniem do Pani wiadomości więc pozwalam sobie odpowiedzieć tutaj Najbardziej rozsądnym rozwiązaniem wydaje mi się ostatnia propozycja gdzie łóżko jest ustawione centralnie pośrodku okna,dobrze jest gdy wchodząc do sypialni nie wchodzimy od razu na meble i dlatego właśnie oststnia propozycja wydaje mi się najlepsza,pauje propocjonalnie do wnętrza Pozdrawiam Kasorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 20.03.2004 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 texxass musimuy się zastanowić najpierw nad stylem jaki chcesz mieć w domu.Sądząc po Twoim opisie mniemam że raczej nowoczesny.szklane pólki przy kominku,halogeny,luksfery,metalowe elementy przy balustradzie. Zaczniemy od wiatrołapu. Płytki jasne,proste,ale nie postarzane.Na ścianie w intensywnym kolorze może nie przecierka,ale struktura,albo po prostu gładka i tylko kolor będzie tym elementem dekoracyjnym.Skoro w salonie pojawią się czekoladowe brązy na sofie,to może z podobną tonacją kolorystyczną wyjdziemy już od wiatrołapu i wprowadzimy tam intensywny ciepły pomarańcz złamany odrobiną brązu (np S 2070-Y60R) Lustro proste bez ram. Podłogę w dalszej części zrobiłabym jasną w jak największych płytkach,to optycznie powiększy powierzchnię.Fugi jasne dopasowane do odcienia płytek,jak najcieńsze,Szerokie fugi pasują do wnętrz rustykalnych. Martwi mnie to połączenie kolorystyczne w szafkach kuchennych,żółtego i jasnego dębu.Może sam dąb + szkło by wystarczył?. Ściany w jakimś neutralnym beżowym kolorze.Ale można np wprowadzić gdzieś pasy np w trzech odcieniach pomarańczu z ciemnym brązem .Nad barkiem powiesiłabym lampy o prostej ale ciekawej formie (może coś z galerii) ale na jednakowej długości.W jadalni prosty stół z teaku będzie ok,natomiast sofę proponowałabym pozostawić w czerwieniach lub pomarańczach niech coś się dzieje. Na jednej ścianie powtórzony motyw z ścianą z wiatrołapu.Pomarańczowy kolor pojawił się ponieważ będzie pasował dodębu i do ciemno brązowego,czekoladowego drewna.I oczywiście dla rozładowania monotonnych pomarańczowo-beżowo - brązowych klimatów kilka zielonych akcentów np kwiaty ale bardzo dorodne>Może na razie tyle żeby się nie namieszało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apia 20.03.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 A ja mam kolejne pytanie: Wlasnie przymierzam sie do zamowienia szafy i komody do przedpokoju, trudno mi jednak zdecydowac sie na jakis kolor, moze cos doradzisz Kasiorku.Na podlodze mam polozony jasny gres, sciany tez sa jasne. Przedpokoj jestpodzielony na dwie czesci szklanymi drzwiami. W "pierwszej" czesci jestwejscie do wc, ktore bedzie zamkniete drzwiami barwionym na orzech. W tejczesci bedzie tez przyszla szafa. W "drugiej" bedzie stala komoda. Z tejczesci przechodzi sie bezposrednio do kuchni (w prawo) i do duzego pokoju (w lewo). W kuchni mam meble w kolorze czeresni, w livingu z buku.Myslalam o wenge+matowe szklo, ale zastanawiam sie czy nie bedzie juz za duzo tych kolorow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 20.03.2004 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Apia ja bym już nie wprowadzała dodatkowego koloru ,szafę jako element stały dopasowałabym do stolarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 24.03.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 KasiorkuJeśli znajdziesz chwilę, dla moich problemów zamieszczonych kilka postów wstecz to będę wdzięczny. Mam jedną opinię architekta, ale brakuje mi jeszcze pewności w decyzji.Niedługo przyjdzie do mnie murarz i muszę się określić co chcę. Proszę o pomoc. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts