Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PROBLEM Z ARAN?ACJ? WN?TRZ?-POMOG?

Kasiorek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 565
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
Witaj Kasiorku, zwracam się do Ciebie z nieśmiałą prośbą, abyś rzuciła fachowym okiem na projekt domu (adres w moim podpisie), który wybrałam i wg którego zamierzam budować się. Wydaje mi się, że kuchnia jest niewłaściwie rozplanowana (spiżarnia przy kominku?!) W sypialni (tej z zaokraglona ścianą) chciałabym umieścić wielką szafę pełniącą funkcję garderoby, ale wtedy łózko skazane jest na bytowanie pod oknem. Jak to rozwiązać? Całość chciałabym urządzić w stylu nieco klasycyzującym ze skłonnością do moderne (np. podłogi bardzo jasne wpadające w lekki odcień szarości - w salonie buk olejowany na biało lub szaro lub coś w tym stylu, na pozostałych podłogach terakota FUSTA DECAPE http://www.alcorense.com.pl./pl/paviment/165x50/fusta.htm Kasiorku, co o tym sądzisz? Czy w dobrym kierunku zmierzam? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie i uwagi :)

Gość tripper
zeby bylo przytulnie? niepolerowane plytki z gresu, jesli masz ogrzewanie podlogowe, bedzie akurat. minus to taki, ze kiepsko sie to zmywa, plus taki, ze chodzisz zima po cieplym kamieniu, a latem po chlodnym. a jak masz urzadzony dom? w jakim stylu?

• 3 weeks później...

Nie wiem czy jeszcze mogę się podłączyć pod tą frapującą ofertę? Jęśli tak, to czy mogę prosić o pomoc w doborze koloru ścian - głównie salon, hol i kuchnia - widzą się wzajemnie. W salonie będzie ciemna drewniana podłoga i stare meble - ciemny orzech, w holu i kuchni kafle podłogowe 30 na 60 cm beżowe z lekkim odcieniem bladziutkiego różu (baaardzo bladziutkiego). Meble kuchenne wanilione leciutko postarzane - kafelki ścienne podobnie 10 na 10cm. Blat dziwny ciapkowany: brązowo-beżowo-różowo-pomarańczowy!

Lubię nasycone kolory ale nie potrafię zdecydować ajk je połączyć!

Pozdrawiam

Agnieszka

• 1 month później...
Kasieńko! pomóż .Mam do łazienki mosiężne baterie, białe kafeli 10x10 z nierównymi brzegami, okna kolor złoty dąb i żaluzje drewniane,kafelki chce położyć do wysokości 1 m. i wykończyć białą listwą ,łazienka 9m więc nie mała, mam kłopot z podłogą bo nie wiem jaki kolor, myślałam o białej ale nie da się kupić białych nierównyck kafelków, więc pomyślałam o brązowych nierównych których jest pełno a które z reguły kładzie się do przedpokoi, czy myślisz że to dobry pomysł, lubie klimaty retro, wiejskie, itp. czy myślisz że pasowałyby kinkiety mosiężne z kryształkami stylowe?nie wiem jaki kolor ścian, może jakiś tynk strukturalny i jeszcze nie mam umywalki bo nie mogę się zdecydować, może wpuszczana w blat drewniany, doradź czy to wszystko pasuje?

To ja też mam jedno pytanie :D

Czy przy wyborze akcesorii łazienkowych (uchwytów, wieszaków, klawisza do spłuczki podtynkowej itp.) należy sugerować się tym, czy glazura jest matowa, czy z połyskiem. Chodzi mi głównie o dwa rodzaje akcesorii - chromowane i satynowane. W mojej wyobraźni nie widzę "konfliktu" w kombinacji: satynowe akcesoria do szklistych kafelek, ale może z czasem zacznę zauważać dysonans, który jest dla fachowego - w tym zakresie - oka oczywisty na samym starcie.

Dzięki za wszelką pomoc i sugestie

• 2 weeks później...
Kosiorku ???

A co myślisz o wiklinowych / ratanowych meblach ??

czy one w dzisiejszych czasach są modne, z jakim style je połaczyc i czy pasują do salonu połączonego z kuchnią czy raczej tylko np. do sypialni?

Mam taki sam problem.

Prosze o fachowa opinie.

Kosiorku ???

A co myślisz o wiklinowych / ratanowych meblach ??

czy one w dzisiejszych czasach są modne, z jakim style je połaczyc i czy pasują do salonu połączonego z kuchnią czy raczej tylko np. do sypialni?

To prawie tak jakbyś pytała czy modne są wnętrza w stylu rustykalnym. Albo ci sie taki styl ("rattanowy") podoba, albo nie.

Jaki ma by ten dom: twój czy taki "..., którego pozazdroszczą wszyscy zazdrośnicy, złośliwcy itd. "?

czy mogłabym prosić o pomoc w aranżacji przestrzeni obejmującej salon, kuchnię i przewidzianą przez developera jadalnię(z której chyba zrezygnujemy na rzecz dłuższej kuchni).

Kuchnia ma być nowoczesna, ale ciepła, chcielibyśmy ją otworzyć na salon, aby zwiększyć powierzchnię troszkę kiszkowatego dużego pokoju.

nie mam pomysłu na ciekawe połączenie tych pomieszczeń. Interesują mnie też rozwiązania dotyczące podłogi i sufitu.

będę wdzięczna za pomoc i sugestie.

pozdrawiam

Dorota

http://foto.onet.pl/upload/46/10/_507010_n.jpg

• 2 weeks później...