Kakaw 09.03.2003 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 Kasiorku pisze by się upewnić - czy dostałaś zdjęcia mailem? pozdrawiam w uśmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 No to i popytam... Mam nadzieję, że Kasiorek jeszcze żyje... Podziwiam wytrwałość i hart ducha.Chcę sypialnię urządzić w stylu, który obecnie, jeśli chodzi o kolorystykę, określa się mianem "ekologiczny". Meble brzoza - dość jasne, jedną ścianę zajmie zabudowana szafa z dzwiami ze szkła matowionego. Myślałam o beżowej wykładzinie i ścianach, ale zupełnie nie wiem, jaki odcień wybrać. A może wykładzina w innym kolorze? Nie chcę białych ścian, ale do tej pory z beżem nie eksperymentowałam i nie wiem jak to ma wyglądać. Bardzo proszę o sugestie. Sam pokój jest dość ciemny (okno wychodzi na mocno zabudowany balkon. Problem mam też z łazienką, ale to grubsze tłumaczenie, więc tylko zasygnalizuję problem. Łazienka ma wymiary dł. 250, szer. 165. Na przeciwko drzwi na całej szerokości wanna, nad nią okno z lukswerów (szer. 60), drzwi w prawym rogu, w lewym bardzo duża (kominy itp) bryła (wys. 108, dł. 47, szer. 66), na której wisi sedes (siedzi się równolegle do wejścia, przodem do wanny), na prawej od wejścia ścianie umywalka.Czy bardzo duże kafle (25X40) pasują do takiego wnętrza? Chcemy całkowicie zabudować przestrzeń nad wanną, boczne ściany do wys. umywalki. Przód bryły czyli nad sedesem i przestrzeń między lustrm a umywalką wyłożyć jakąś mozaiką lub małymi kafelkami z wzorkiem. Czy to pasuje? Pozostałe ściany chcemy pomalować. Luksfery niebieskie, duże kafle białe, ściany w zależności od humoru (nie lubimy niezmiennych wnętrz). Jakiego koloru powinna być podłoga? Chcemy też ozdobić łazienkę drewnem np. wierzch bryły. Jakie masz propozycje upięknienia tego pomysłu? A może to nie zagra? Probleme są też wymiary kafelków. Na ścianie nad wanną będą w pinie, a obudowa wanny w poziomie. Czy to nie zaburzy wnętrza? Może zdecydować się jednak na mniejsze? Mam nadzieję, że jeszcze dychasz:smile:Pozdrawiamkama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 19.03.2003 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Kasiorku, czy w salonie o pow. 32m, gdzie ściany są żółte, w ciepłej tonacji, dobrze będzie wyglądała terakota w stylu eko, w naturalnych rudawych brązach (coś w rodzaju koloru glinki). Chcę, żeby dom urządzony był w takim naturalnym stylu, lubię sosnę, wiklinę itp. Czy to będzie ze sobą grało ? Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barkar 04.04.2003 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Kasiorku , zerknij prosze do wątku "jakie kafelki?"Alka71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 07.04.2003 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 A ja podpytalbym sie o lustro i oswietlenie w lazience.Robie remont lazienki, a w niej nad umywalka bedzie polka i nad nia lustro. Czy mozna dac takie do samego sufitu (sufit bedzie obnizany, z plyty KG) o wymiarach szeroksc 80 na 125 cm wysokosci ? Czy na brzegach lustro zeszlifowac, czy dac fuge czy tez palstykowe listwy ?Jako oswietlenie dam halogenki w suficie, dwie sztuki beda nad lustrem. W jakiej odleglosci od krawedzi sciany je dac aby dobrze oswietlaly i ladnie wygladaly ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 17.04.2003 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 KOCHANI FORUMOWICZENIESTETY, ZE WZG. NA OGROM ZAJĘĆ MUSZĘ NA JAKIŚ CZAS ZAPRZESTAĆ UDZIELANIA PORAD,CO ZABIERAŁO MI DOSYĆ DUŻO CZASU.MAM NADZIEJĘ ,ŻE W CZERWCU BĘDĘ MOGŁA WRÓCIĆ DO TEGO MIŁEGO ZAJĘCIA (JUŻ Z DYPLOMEM)POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE I OGROMNIE PRZEPRASZAM WSZYSTKICH,KTÓRZY CZEKAJĄ NA ODPOWIEDZ kASIOREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 28.04.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Kasiorku, trzymam kciuki, wracaj i pochwal sie dyplomem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikotek 22.05.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2003 Kasiorkukupiliśmy stary dom od babci męża, z pocz wieku(zeszłego)w dobrym stanie, chcę połączyć kuchnię-małą i ciemną z pokojem o 3 oknach z czego jedno ma byc wyjściem na taras. powstanie pomieszczenie wielkości 5 x 8. Mato być kuchnia z wyspą w wiejskim stylu. Czy np. melbe kuchnne murowane z cegły byłyby ok? albo blaty wykładane kafelkami? nie mam pomysłu. Chce żeby cały dom był raczej ciepły , wiejski i przytulny. co radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2003 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Drogi PikotkuPomysł z murowanymi szafkami jest bardzo dobry.Płytki na blacie kuchennym wyglądają bardzo "wiejsko" tylko musisz mieć świadomość z problemem utrzymania ich w czystości a szczególnie fug.Są co prawda specjalne preparaty którymi pokrywa się fugi,ale nie dokońca to pomaga.NIestety widziałam taki blat po 2 latach użytkowania,nie wyglądał najlepiej.Chyba że bardzo mało gotujesz.Aby kuchnia nabrała "wiejskiego"stylu nie trzeba wiele.Wiklinowe kosze na półkach,naturalne tkaniny w kratkę,parę przedmiotów z kutego metalu(np. lampa nad stołem),kolory:ciepłe brązy i beże uzupełnione zielenią lub błękitem i już robi się przytulnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kakaw 09.06.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 KASIORKU!! jejku jejk! Z powrotem u nas!! Napisz jak z dyplomem się udało!! A nie tak po cichaczu odpowiadasz na posty Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 09.06.2003 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Niestety dyplom dopiero przedemną ,13 w piątek(świetna data jak na obronę).ale nie mogę się powstrzymać i od czasu do czasu zerkam na forum.Mam nadzieję że jeszcze na coś się przydam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.06.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Kasiorku.Stan aktualny.Sypialnia.Kupiona już wykładzina na całą podłogę, beżowa, z sypialni bezpośrenie wejście do łazienki oliwkowej. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=5848&q=Zielona_Kasia&k=3Jaki kolor na ściany.Okna, kolor: orzechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 11.06.2003 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Witaj ZielonaProponuję aby kolorystykę łazienki połączyć z kolorystyką sypialni.Ściany w sypialni jasno beżowe w tonacji wykładziny,tylko jak najjaśniejszej.Jedna ześcian np. przy której stoi łóżko powinna być oliwkowa.I na niej możesz poszaleć .Z szablonami,z obrazkami co tylko przyjdzie Ci do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.06.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Kasiorku mam pytanie dotyczące schodów zewnętrznych. Są półokrągłe. Czym można je wykończyć, żeby to jakoś normalnie wyglądało. Czy jakiś kamień lub gres a może są jakieś inne materiały, które będą się do tego nadawać (oprócz marmuru)? A może jakiś specjalny tynk? Dzięki i powodzenia w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 12.06.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Witam Kasiorku.Dziękuję za odpowiedź. Nie mogłam się na nią doczekać i wczoraj sypialnia dostała ostateczny jasno beżowy kolor, prawie biały, ale przy białym suficie widać różnicę. Tak, że stało się to wcześniej, ale trafiłam w sedno.Z tą oliwkową ścianą to super pomysł, może kiedyś tak zrobię, na razie jest wszystko na jasno - beżowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 14.06.2003 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Po kilku tygodniach nieobecności wracam z radością na Forum.Pracę dyplomową odroniłam na 5 z wyróżnieniem i dziękuję wszystkim którzy trzymali za mnie kciuki.Zapraszam do dzielenia się ze mną swoimi problemami z aranżacją wnętrz.Jeśli tylko będę w stanie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Gratulacje!!! Bardzo nam ciebie brakowało. Dobrze,że już jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.06.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 14.06.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Gratulacje!!!Trzeba wielkiej wyobraźni, żeby udzielać porad słowno- słownych, jestem pod wrażeniem. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts