Kasiorek 16.07.2003 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Kasiorku, a co myślisz o połączeniu czereśni z kolorem lila (bez)? Mam w domu czereśniowy parkiet, ściany narazie są białe, kuchnia i salon to jedno wnętrze tylko częściowo oddzielone ścianką, a w kuchni mam jasnobeżowy gres z "żyłkami". Marzy mi się w salonie wypoczynek w kolorze bzu. Dodam, że narazie wszystkie meble, które posiadam to prowizorka. W kuchni będą meble wiśniowe połączone z jakimś jasnym drewnem (może jawor). Drzwi i parapety są w kolorze teak. Zamierzam urządzić dom nowocześnie ale ciepło. Kolor lila z ciemnym ,w ciepłym odcieniu drewnem nie jest szczęśliwym połączeniem.Bardziej pasuje do jasnego drewna.A pozatym wypoczynek w tak intensywnym kolorze szybko się opatrzy.i ciężko będzie za jakiś czas dokonać zmian w aranżacji.Proponuję wypoczynek w bardziej neutralnym ,jasnym kolorze,idealny będzie beż.Sam wypoczynek może mieć nowoczesną , lekką formę.Jeśli zależy Ci na lilowym kolorze,może dodatki (zasłony,wazony,poduszki)mogły by być w intensywniejszym fioletowym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 16.07.2003 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Kasiorku Na jesień mam zamiar położyć kolorowy tynk szlachetny na zewnątrz domu. Czy gdybym Ci przesłała mailem zdjęcia mojego domu, 4 strony, mogłabyś podpowiedzieć jak położyć kolory na elewacji i jakie najlepiej pasują. Zajmujesz się wogóle czymś takim? Dobieranie kolorów to moje ulubione zajęcie (no i zawód ) tak wię c czekam na zdięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 16.07.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 KasiorkuWysłałam na maila zdjęcia. Akurat na dzień dzisiejszy mam takie (z różnych okresów budowy). Ale mogę mieć lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 16.07.2003 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Jumka,podaj jeszcze raz link do strony,na razie nie mogę otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jumka 16.07.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 http://www.asbud-deweloper.pl/magnoliib17_b4.html Pozdrawiam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 16.07.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Dzięki Kasiorku. Chyba mnie przekonałaś. Zacznę się rozglądać za beżowym wypoczynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Lily 16.07.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 ja też dziękuję za podpowiedź, przemyślę jeszcze te zielenie w przedpokojua tak nie sugerując się moim gustem, to jaki byś wybrała kolor do holu do tych płytek w kolorze buku-kolor jednak nie może być zbyt jasny, bo to wieś i muchy brudzą ściany.............no i jak to w holu brudzi się najbardziej(chodzi mi o farby gotowe kolory z duluxa).przepraszam, że tak Cię męczę, ale podobno to lubisz Lilly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 23.07.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Kasiorku czy możesz mi powiedziec czy w moim salonie moge postawic ażurową ścianke działową, może byc krótka ok. 1,5 m np. Bardzo mi sie to podoba ale nie wiem czy jest jakies miejsce w moim projekcie, gdzie taka scianka moglaby stanac. http://nowydom.onet.pl/projekty.html?P_OID=2367&LAY=3&wn= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.07.2003 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 LilySpróbowałabym jeszcze z "szczyptą papryki" z Duluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.07.2003 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Kasiorku czy możesz mi powiedziec czy w moim salonie moge postawic ażurową ścianke działową, może byc krótka ok. 1,5 m np. Bardzo mi sie to podoba ale nie wiem czy jest jakies miejsce w moim projekcie, gdzie taka scianka moglaby stanac. http://nowydom.onet.pl/projekty.html?P_OID=2367&LAY=3&wn= W ażurową ściankę działową zamieniłabym ścianę oddzielającą salon od korytarza (pomieszczenie 8 osiem).W samym salonie nie robiłabym tego ,masz piękną powierzchnię i szkoda ją dzielić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.07.2003 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Witaj ZielonaOto moja propozycja.Elewacja w zdecydowanym piaskowym kolorze,cokół z klinkieru lub z sztucznego kamienia o regularnych kształtach w kolorze dachu,sądząc po zdięciach grafitowe,taras -ciemny gres lub klinkier.Słupy w kolorze elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.07.2003 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Jumka,niestety z odpowiedzią muszę jeszcze poczekać, strona którą podałaś ciągle w przebudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.07.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Wielkie Dzięki KasiorekCieszę się, że tak zaproponowałaś, prostota, bez cudactw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Joasiai tom 25.07.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Witajcie mam nietypową prośbę. Kupujemy z mężem domek na osiedlu Michałki pod Krakowem. Domki te nie są wykończone w środku - tzn. od środka dom wygląda jak stodoła mamy co prawda projekt od dewelopera, ale nie do końca on mnie uszczęśliwia. Od kilku dni siedzę nad papierami i rozrysowuję nowe rozwiązania, jednak w tej materii czuję się zbyt głupia ... Czy mogłabym przesłać zeskanowany projekt dostarczony przez dewelopera i wówczas wspólnie zastanowiłybyśmy się co można w nim usprawnić (chodzi mi głównie o łazienkę, ale nie tylko). pozdrawiam Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.07.2003 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Witajcie mam nietypową prośbę. Kupujemy z mężem domek na osiedlu Michałki pod Krakowem. Domki te nie są wykończone w środku - tzn. od środka dom wygląda jak stodoła mamy co prawda projekt od dewelopera, ale nie do końca on mnie uszczęśliwia. Od kilku dni siedzę nad papierami i rozrysowuję nowe rozwiązania, jednak w tej materii czuję się zbyt głupia ... Czy mogłabym przesłać zeskanowany projekt dostarczony przez dewelopera i wówczas wspólnie zastanowiłybyśmy się co można w nim usprawnić (chodzi mi głównie o łazienkę, ale nie tylko). pozdrawiam Prześlij,spróbuję coś wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecky 25.07.2003 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Hey Kasiorku czy mogłabyś mi doradzić w następującej kwestii? 1. Kuchnia z jadalnią w kształcie litery "L". Kuchnia, a właściwie aneks z oknem ...oddzielona od jadalni tzw barem. Wystrój rustykalny. Pytanie...jakiej wielkości terakota w kuchni - większa czy mniejsza, karo czy prosto..Myślałem o terakocie imitującej glinianą podłogę z nierównymi krawędziami (nie mam pojęcia jak to się nazywa). Podłoga w jadalni z desek sosnowych. 2. Łazienka, nieduża, na razie niestety bez okna (będzie połaciowe). Czy ciemnoniebieskia, matowa galazura 10x10 do wysokości 100-110cm będzie odpowiednia? Kolor ścian raczej biały. Co wtedy z podłogą..czy tez 10x10 i jakiego koloru?...Będę wdzięczny za odpowiedź... Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.07.2003 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Witaj Jarecky Nie wiem jak dużą masz powierzchnie w części kuchennej.Jeśli dużą możesz dać płytki ok 50 cm(mają zdaje się 46,6 cm) jeśli mniejsza dobre będą ok 30(33,3).Możesz je położyć w karo ,rusykalna podłoga to lubi. Jeśli chodzi o łazienkę to podłogę proponuję jasną,tymbardziej żę ma niewielką powierzchnię.Płytki na podłodze nie mogą być zbyt małe.Proponuję ok 30cm.I może nie koniecznie na wszystkich ścianach płytki ,lepiej będzie jeśli położysz je w "mokrych miejscach". pozdrawiam i czekam na kolejne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecky 29.07.2003 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Hey Jejka nie mogłem się doczekać i dziekuje bardzo ... kuchnia, a raczej miejsce do przygotowania posiłków ma około 5m2. Co do łazienki...co myślisz o większej glazurze takiej wypolerowanej. Czy w małych łazienkach to ma sens? Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 29.07.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Kasiorku Bardzo proszę o opinię ... Mój aktualny problem dotyczy wyboru drewna do salonu i jadalni: Jadalnia jest otwarta na kuchnię, salon na hall ( jadalnia i salon tworzą jedną przestrzeń o pow. ok 37m2) Stolarka okienna i drzwiowa w kolorze teak/wiśnia i w takim kolorze chciałabym meble w kuchni i jadalni W kuchni i części komunikacyjnej (raczej nie są to wielkie przestrzenie) widziałabym kompozycję złożoną z gresów Cersanity Calabria beige i brown (nazwy nie do końca odpowiadają kolorom, dość dobre przybliżenie na strownie http://www.cersanit.com.pl) Mój dylemat: do salonu i jadalni wybrać jesion czy jatoba'ę i czuję, że następnym dylematem będzie kamień na kominek. Chciałabym by wnętrze miało nowoczesny styl ( jak na klub 40) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mars 29.07.2003 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Z wielką radością znalazłam to forum i ten wątek, gdyż od pewnego czasu intensywnie myślę o sensownym urządzeniu nowego mieszkania, a w nim przedpokoju-nieprzedpokoju . Wygląda to tak: po wejściu do mieszkania jest tak jakby przedpokoik, szerokości 155 cm. Z lewej strony drzwi wejściowych są drzwi do przyszłego gabinetu, dalej kawałek ściany i dalej drzwi do przyszłej kuchni. Na wprost są drzwi do łazienki. Z prawej strony drzwi wejściowych jest najpierw ścianka o długości 122 cm, a potem już otwarta przestrzeń salonu. Ścianka ta po prostu skręca pod kątem prostym i przechodzi w ścianę 35-metrowego salonu. Na tej ścianie zlokalizowane są schody - ażurowe Rintala. Są umiejscowione mniej więcej w jednej trzeciej szerokości ściany licząc od przedpokoju, tak, że po owym zakręceniu jest jeszcze kawałek wolnej ściany, szerokości około 2 metrów. W salonie będzie parkiet, ale nie chcemy kłaść parkietu przy drzwiach, a raczej terakotę. Ale nie chcemy, też żeby terakota "wchodziła" do salonu. Chcemy żeby przy drzwiach była jakaś szafa/wieszak na aktualnie używane okrycia wierzchnie i buty. I nie wiemy jak to zrobić żeby było dobrze. Jaką szafę/wieszak, czy malować ten fragment tak samo jak salon, czy jakoś to odgraniczyć tapetą na przykład, jak ułożyć terakotę przy wejściu (zwykły prostokąt?), jak schować brzydką rurę gazową, biegnącą od drzwi wejściowych aż do kuchni - jakies dwa metry? Jak, jak, jak? Poradzisz coś, drogi Kasiorku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts