Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz nowoczesny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maluszku, modrzew zamawiał wykonawca - sam go kupił, wysuszył i zaimpregnował. Z materiału jesteśmy bardzo zadowoleni, a namiar na pana stolarza miałam od mojej siostry (Anula) u której robił podlogi i schody i wyszły bardzo ładnie.

MacKacha, polożenie drewna na elewacji było tak pomyślane w projekcie, a szczegoły jeszcze ustalaliśmy na bieżąco z naszym architektem. Pozdrawiam.

Evita - i dopiero teraz mówisz, że jesteś siostrą Anuli :o oj nieładanie, nieładnie dziewczyno :wink:

Pozdrów i ucałuj ją ode mnie gorąco :D :D :D Co u niej słychać? Buduje nowy dom? Szkoda, że przestała na forum zaglądać :(

Ja też namiary na Twojego wykonawcę dostałam od Twojej siostry i bardzo podobały mi się jej schody, podłoga no i cała chałupka :D :D :D

Domek rewelacja !

Ja też mam w projekcje kawałek elewacji zrobiony z drewna i cały czas sie zastanawiałm jak to zrobić i jakie dać drewno. A tu proszę trafiłam na Twój Dom!

Czy dachówka grafitowa ? Spod tego sniegu nie bardzo widać.

Poproszę o namiary na priva na wykonawców tej drewnianej cudności.

Pozdrawiam

Pontypendy, cieszę się, że nasze zdjęcia do czegoś Ci się przydały. Namiar na wykonawców prześlę wieczorem na priva (muszę go odgrzebać). Rodzaj drewna i sposob wykonania elewacji opisałam skrotowo kawałek wyżej.

Dachówka na dachu ma kolor grafitowy i byłaby ozdobą tego domu, gdyby nie fakt, że prawie w ogóle jej nie widać (chyba, że z pewnego dystansu).

Pozdrawiam i życzę pięknej drewnianej elewacji.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie moim wątkiem. Chciałabym móc pochwalić się wnętrzami, ale obecnie nasz dom w środku wygląda jak po przejściu Hunów, więc ... może jeszcze się wstrzymam.

Trwają prace wykończeniowe i ku mojemu zdziwieniu dawne pomysły na urządzenie naszego domu, które miałam - jak się wydawało - dokładnie przemyślane zostały zupełnie "przewrócone do góry nogami". To znaczy, że to co podobało mi się przez całą epokę poprzedzającą budowę, teraz budzi powątpiewanie i mój zmęczony umysł dryfuje w całkiem innym kierunku. Być może niedlugo zwrócę się w odpowiednim wątku o porady wnętrzarskie, bo im dluzej nad tym myślę, tym mam mniejszą jasność co do efektu koncowego.

• 4 weeks później...

Maluszku,

Nie mam pojęcia jaki to modrzew, ale przyjechał spod Rzeszowa :D .

Xeno,

Milo mi ze Ci się podoba. Parapet będzie prawie na równi z blatem. Trochę sie tylko martwię czy fugi nie będą po krótkim czasie wygladać na brudne. Ale po zaimpregnowaniu Delfinem, może nie będzie problemu ?...

Dziekuję, Zielonooka. Każda miła uwaga to miód na serce inwestora, a ewentualna krytyka mnie nie zraża - i tak lubię swój dom, niezależnie od zdania innych.

Wasz dom też piękny, choć inny, bardziej okazały. Działka cudna - ach te drzewa ... No i mamy jeszcze coś wspólnego - my też lubimy, gdy po wejściu do domu otwiera się przed człowiekiem jakiś widok, a nie ściana, dlatego dom został tak zaprojektowany, że już od progu ogród "wchodzi" nam do środka przez okna.

EVITA - piekny dom, piekne miejsce.... Jestem na etapie projektowania czegos podobnego i teraz mam dylemat co do okien. Podobaja mi sie Twoje okna na parterze (te duze). Jaki to wymiar, jak wysoko nad podloga. I jak to sie 'sprawuje'?

A jakie wymiary domku? Mozesz pochwalic sie jak zaprojektowano wnetrze?

pozdrawiam

miglo