Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz nowoczesny dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Evita Twój dom jest naprawdę ekstra, cieszy mnie to tym bardziej że ja mam projekt dosć podobny tzn bryła i te okno wąskie w kuchni jest takie samo ( ja mam jeszcze jedno tzn jedno nad drugim w odstępie 50cm). Większość ludzi oglądając mój projekt nieco się krzywi, że nie ma kolumienek :D , lukarn, a już w ogóle, że nie jest parterowy. Mój domek ma dach o nachyleniu 27 stopni, parter i piętro i do tego nie ma skosów, dość teraz modnych. Górna część elewacji chcieliśmy z mężem zrobić właśnie w modrzewiu, ale wszyscy nam odradzają sugerując, że drewno będzie przybierało fatalne kolory no i będzie wymagać corocznej konserwacji. Napisz proszę jak twój modrzew wygląda po zimie, a może wyślesz mi jakąś fotke? :D byłabym wdzięczna. Na razie czekamy z mężem na pozwolonie na budowę.

Pozdrawiam

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa.

Muszę uaktualnić mój album - przecież już mieszkamy i dom w środku wygląda jednak trochę inaczej.

Jeśli chodzi o modrzew na zewnątrz - na razie nic złego się nie dzieje i mam nadzieję, że nic się nie będzie dziać. Drewno trochę ściemniało, ale to jest takie szlachetne, ładne ściemnienie, a nie brzydkie, niezdrowe. Postaram się wkleić niebawem zdjęcia z zewnątrz i ze środka.

Zima się kończy i topniejący tu i ówdzie śnieg niestety odsłania to, czego wolałabym nie widzieć, czyli bałagan, piach, żwir, worki z gruzem, itp. - czekają nas wieeelkie wiosenne porządki!

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających nasz dom i zyczę Wam powodzenia na Waszych budowach.

Podejrzałam właśnie zdjęcia z wnętrz, oj widzę że kroją się cudne pomieszczenia. Nie myślałaś o tym by blat kuchenny wcinał się pod okno? tzn był jednocześnie parapetem i blatem? No i kominek :D już sobie wyobrażam bijące z niego ciepełko. Tak się zastanawiam czy on jest z trzema szybami czy tylko te dwie które widać na zdjęciu.

evita domek śliczny. działka bajka. elewacja bomba.

[tym bardziej się cieszę, bo planujemy elewacje drewno+kamień, więc tylko utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że to strzał w 10 :wink: ]

widać, że wszytko było starannie i gustownie zaprojektowane.

nic tylko krzyzceć gdzie są zdjęcia z wnętrza :D

Kochani goście,

Zdjęcia wnętrz postaram się wkleić do albumu jutro (a właściwie dzisiaj). Proszę jeszcze o chwilkę cierpliwości. Starałam się umieścić nowe zdjęcia w ciągu ostatniego weekendu, ale nie mam tu jeszcze porządnego internetu i niestety udało mi się wkleić tylko 4 sztuki :cry:, pozostawiając na klawiaturze krew, pot i łzy wściekłości.

W Albumie 2 zamieściłam zdjęcia elewacji po pierwszej zimie, zwłaszcza oblicówki na garażu, który był najbardziej narażony na ciężkie zimowe warunki (brak okapu) - wydaje mi się, że dechy wyszły z tej zimy "z twarzą", a Wam?

Bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe komentarze, które dla umęczonego inwestora pod koniec budowy są miodem na serce.

Odpowiadam hurtem na pytania:

1) Kominek jest dwustronny tzn. szyba znajduje się z przodu i z boku. Przyjemne efekty wieczorem, gdy ogień jest doskonale widoczny z zewnątrz z dwóch stron domu.

2) Okna firmy M&S, z PCV. Wycena nas nie zabiła - wyszło mniej niż piszecie tu wyżej.

3) Mamy szczęście - sympatyczni sąsiedzi z dziećmi po drugiej stronie ulicy (choć słowo "ulica" jest tu chyba nadużyciem). Bardzo liczymy również na sąsiedztwo po bokach, ale to chyba jeszcze nieprędko.

4) Dom w środku jest chyba taki zwyczajny, domowy. Zapełniliśmy go naszymi starymi meblami, z których część przeszła mały lifting, a inne dopiero go przejdą.

5) Na zdjęciach celowo umieściłam kilka prostych tanich lamp, bo spotkałam na forum ludzi, którzy nie wierzą, że można kupić lampę za 30 zł.

Pozdrawiam wszystkich.

• 3 weeks później...