Xena z Xsary 07.02.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 EvitaCzy możesz mi podpowiedzieć co to za kominek? Czy moge Cie prosić na prv o cene, producenta i moc? Sorki, ale własnie taki wkład chcę mieć.pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 10.02.2006 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Masz bardzo ładny dom. Szczególnie baaardzo podoba mi się elewacja. Czy mogę poprosić o namiary na wykonawcę drewnianej oblicówki? Ślicznie dziękuję. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.03.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Evita Twój dom jest naprawdę ekstra, cieszy mnie to tym bardziej że ja mam projekt dosć podobny tzn bryła i te okno wąskie w kuchni jest takie samo ( ja mam jeszcze jedno tzn jedno nad drugim w odstępie 50cm). Większość ludzi oglądając mój projekt nieco się krzywi, że nie ma kolumienek , lukarn, a już w ogóle, że nie jest parterowy. Mój domek ma dach o nachyleniu 27 stopni, parter i piętro i do tego nie ma skosów, dość teraz modnych. Górna część elewacji chcieliśmy z mężem zrobić właśnie w modrzewiu, ale wszyscy nam odradzają sugerując, że drewno będzie przybierało fatalne kolory no i będzie wymagać corocznej konserwacji. Napisz proszę jak twój modrzew wygląda po zimie, a może wyślesz mi jakąś fotke? byłabym wdzięczna. Na razie czekamy z mężem na pozwolonie na budowę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 23.03.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 sliczny i to otoczenie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 23.03.2006 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa.Muszę uaktualnić mój album - przecież już mieszkamy i dom w środku wygląda jednak trochę inaczej.Jeśli chodzi o modrzew na zewnątrz - na razie nic złego się nie dzieje i mam nadzieję, że nic się nie będzie dziać. Drewno trochę ściemniało, ale to jest takie szlachetne, ładne ściemnienie, a nie brzydkie, niezdrowe. Postaram się wkleić niebawem zdjęcia z zewnątrz i ze środka.Zima się kończy i topniejący tu i ówdzie śnieg niestety odsłania to, czego wolałabym nie widzieć, czyli bałagan, piach, żwir, worki z gruzem, itp. - czekają nas wieeelkie wiosenne porządki!Pozdrawiam wszystkich odwiedzających nasz dom i zyczę Wam powodzenia na Waszych budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.03.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Podejrzałam właśnie zdjęcia z wnętrz, oj widzę że kroją się cudne pomieszczenia. Nie myślałaś o tym by blat kuchenny wcinał się pod okno? tzn był jednocześnie parapetem i blatem? No i kominek już sobie wyobrażam bijące z niego ciepełko. Tak się zastanawiam czy on jest z trzema szybami czy tylko te dwie które widać na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 24.03.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Evita:domek w moim stylu. mam w projekcie podobne okna - jakiej firmy sa Twoje?.Ja wyceniałam w Urzedowskim, bo koniecznie musze mieć szyby i ramy antywłamaniowe, ale cena mnie powaliłahttp://amencel.photosite.com Moje drewno bedzie lakierowane na ciemno, ale polskie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 26.03.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 evita domek śliczny. działka bajka. elewacja bomba. [tym bardziej się cieszę, bo planujemy elewacje drewno+kamień, więc tylko utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że to strzał w 10 ] widać, że wszytko było starannie i gustownie zaprojektowane. nic tylko krzyzceć gdzie są zdjęcia z wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 27.03.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Eh myslalam ze juz moze beda zdjecia wnetrz.. Czekam niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuuba 27.03.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Piękny domek, te drzewa wokół, elewacja i smaczna prostota. Lubię nowoczesne domy, moim zdaniem coś wnoszą w przestrzeń wokół nas, taka pieczątka czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 27.03.2006 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Kochani goście, Zdjęcia wnętrz postaram się wkleić do albumu jutro (a właściwie dzisiaj). Proszę jeszcze o chwilkę cierpliwości. Starałam się umieścić nowe zdjęcia w ciągu ostatniego weekendu, ale nie mam tu jeszcze porządnego internetu i niestety udało mi się wkleić tylko 4 sztuki , pozostawiając na klawiaturze krew, pot i łzy wściekłości. W Albumie 2 zamieściłam zdjęcia elewacji po pierwszej zimie, zwłaszcza oblicówki na garażu, który był najbardziej narażony na ciężkie zimowe warunki (brak okapu) - wydaje mi się, że dechy wyszły z tej zimy "z twarzą", a Wam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 28.03.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Z niecierpliwoscia czekam na zdjecia pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 28.03.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 wiedzałam, że u was można będzie spodziewać się elegancji. w środku jest przepysznie, a widoków z okien można tylko pozazdrościć macie w okolicy jakiś sąsiadów, bo wyglada jakbyście byli tylko wy i las. jak bajkowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.03.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 no evita Twoje wnętrze domu mnie nie zawiodło.Jest pięknie.Prosto i pięknie.A jakie widoki z okien!, przecudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 28.03.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 evita, pieknie i te widoki Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 28.03.2006 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe komentarze, które dla umęczonego inwestora pod koniec budowy są miodem na serce.Odpowiadam hurtem na pytania:1) Kominek jest dwustronny tzn. szyba znajduje się z przodu i z boku. Przyjemne efekty wieczorem, gdy ogień jest doskonale widoczny z zewnątrz z dwóch stron domu.2) Okna firmy M&S, z PCV. Wycena nas nie zabiła - wyszło mniej niż piszecie tu wyżej.3) Mamy szczęście - sympatyczni sąsiedzi z dziećmi po drugiej stronie ulicy (choć słowo "ulica" jest tu chyba nadużyciem). Bardzo liczymy również na sąsiedztwo po bokach, ale to chyba jeszcze nieprędko.4) Dom w środku jest chyba taki zwyczajny, domowy. Zapełniliśmy go naszymi starymi meblami, z których część przeszła mały lifting, a inne dopiero go przejdą. 5) Na zdjęciach celowo umieściłam kilka prostych tanich lamp, bo spotkałam na forum ludzi, którzy nie wierzą, że można kupić lampę za 30 zł.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 14.04.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1705.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts