Wladek 11.01.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Witojcie Chciałbym ułożyć terakotę w "karo", na ogrzewaniu podłogowym w pokoju i holu, ale nie wiem jak zrobić dylatację na styku tychże pokoi. Może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drummer 16.01.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2003 Moze nie jestem zawodowcem, ale ja bym w miejscu dylatacji pomiędzy polami grzewczymi (pokój - hall) przeciął płytki a miejsce połączenia - przecięcia - zafugowal fugą elastyczną (silikon) w kolorze zwyklej fugi (ale rowniez uelastycznionej).Mozna takie dokupić. Jesli płlorzysz płytki nie przecięte w miejscu styku się pól (rozumiem że posadzka równiez jest zdylatowana?) to wczesniej czy później płytki i tak pękną. Właśnie równiez przymierzam się do kładzenia płytek na podłogówce.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 15.04.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Jeżeli jeszcze nie położyłeś podłogówki to ułóż dylatacje podłogówki pod kątem i potem klej płytki zaczynając od tej dylatacji. Jeżeli już masz położoną i położysz płytki na dylatacji to pękną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts