jugra 29.08.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Przymierzam się do budowy domu wg projektu GL 174 ze Studia Atrium z Bielska-Białej. Może ktoś z forumowiczów, posiada ważne informacje na jego temat, lub go właśnie buduje ? Pozdrawiam Jugra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia-28 29.08.2003 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Tutaj można zobaczyć to cudo http://www.studio-atrium.com.pl/atrium.php?p=po&cid=15&pid=192 a ja podpisuję się pod prośbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarka 27.03.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Witam!Czy ktoś buduje lub planuje budowe domu GL 174, pragnę podzielić się doświadczeniem i uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marko30 27.03.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 ja buduje z atrium ale GL232 .........trium jak na razie solidna firma........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarka 27.03.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Witam!Bardzo ładny ten Twój dom, ja ze względów ekonomicznych wybrałam parterowy, myślę, że będzie tańszy.GL 174 jest mało popularny nowy projekt, w dalszym ciągu szukam opini na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Opole 27.03.2004 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&cid=15&pid=192Czy to ten?Mi się podobaBarbarka daj znać jak wychodzą koszty budowyMiłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula S 28.03.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Podoba mi się z zewnątrz,wewnątrz też fajny układ.Wygląda na to ,że dach będzie kosztowny.POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarka 28.03.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam!Ten projekt zawsze nam się podobał, zwłaszcza dach i pasuje do naszej działki.Koszty sa podobne do innych projektów tj. 1,5 tyś m2 przynajmniej nam tak wychodzi z naszych wyliczń. Można ściągnąć kosztorys z strony Studia Atrium i policzyć.Co do dachu to jest bardzo duży i kosztowny ale myślimy, iż zaoszczędzimy na stropie bo jest drewniany ( płyty k-g).W projekcie robimy pewne zmiany w ilości wyjśc na taras i w ilości kominów (uważamy, że jest ich za dużo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 28.03.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Ja mam GL 134 http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=145 też strop drewniany , przeprojektowany na jeden komin (wentylacja będzie wychodzić przez wywietrzniki w dachu jestem na etepie stanu surowego zamkniętego .Jak na razie wszystko idzie OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarka 29.03.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Cześć.Leszko bardzo ładny projekt zwłaszcza dach,ciekaw jestem jak wyszedł Twój drewniany strop. W Gl 174 jest poddasze nieużytkowe a u Ciebie jest zagospodarowane. Mysle, iż strop drewniany wyszedł Ci taniej ja chce go w pewnej częsci odsłonić aby można było widzieć belki i deski. Z kominami zrobie tak samo jak Ty uważam to za lepsze rozwiązanie i chyba tańsze. Coś jaszcze zmienimy w czasie budowy przygotowania ida całą parą. Budujemy w okolicy Tarnowskich Gór woj. Śląskie. Ta biurokracja w urzędach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarka 29.03.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Witam!Bardzo się cieszymy, że znaleźliśmy osoby, które są też zainteresowane tym projektem. My zaczynamy go realizować na przełomie sierpnia i września 2004 r.Może wymienimy się doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jugra 30.03.2004 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Niestety miejscowe WZiZT nie pozwalają mi na wybudowanie takiego domu. Aktualnie projektuję domek z poddaszem użytkowym 110 m2 ponieważ niestety nie znalazłem odpowiedniego "gotowca".Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarka 30.03.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ceść.Jugra no to nas wystraszyłaś, podaj przyczyny braku zgody.Mamy jechać na początku kwietnia po projekt i co będzie jak u Ciebie.Projekt nam się bardzo podoba, zwłaszcza dach. Wymiarami idealnie pasuje do naszej działki 22,5m x 39,5m. Mamy zrobione wstępne wyliczenia kosztów i są do przyjęcia. Może znasz kogoś kto realizuje ten projekt, daliśmy dużo ogłoszeń i tylko u Ciebie znaleśliśmy informację o GL 174. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jugra 31.03.2004 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 BarbarkaPo prostu wg miejscowego planu zabudowy (jakoś tak to się nazywa), można wybudować jedynie budynki z poddszem użytkowym i dachem dwuspadowym o kącie od 30 do 45 stopni. Chodzi o tradycyjny styl budownictwa w moim regionie. Jeżeli chodzi o ten projekt to nie spotkałem się z kimś kto go buduje.Spróbuj może zapytać w Studio Atrium.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarka 31.03.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Cześć.Tak tak właśnie się dowiedziałam i my takiego problemu nie mamy.Biura projektowe nie udzielają informacji o klientach i ich projektach, zasłaniając się ustawą o ochronie danych osobowych.Będziemy jeszcze dzwonić do innych biur sprzedających projekty Studia Atrium i może tam coś załatwimy. Szukamy teraz wykonawcy i głowa boli jaka jest rozbieżność w kosztach robocizny i materiałów przedstawianych przez nich.Zapał mamy duży i wspierają nas znajomi. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 27.07.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witam. Podoba mi się ten domek http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=192Proszę Was o opinie.Co byście zmienili? Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 27.07.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 amj2 aż tak świeży jesteś czy sklerotyk : http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30344&highlight=174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 27.07.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Nie, dokładnie pamiętam o Twojej wypowiedzi. I na pewno wezmę ją pod uwagę. Ale może też inni się wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 27.07.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 To po co dublować tematy ? Wystarczyło tamten odświeżyć. W ten sposób zasmieca się forum. Jesteś tutaj nowa, więc ujdzie C to na sucho , ale to taka uwaga na przyszłość. A teraz do rzeczy : Fajny domek lubie takie. Spokojny w formie i funkcjonalny. Może troszkę mało pom. gospodarczych. Absolutnie nie rezygnuj ze spiżarni, mimo, ze może faktycznie prysznic mógłby sie przydac w części dziennej, ale nic na siłe - jest w duzej łazience a tu wszystko jest na jednym poziomie. Ja bym nieco bardziej wysunęła garaż do przodu, albo zmniejszyła pokój 4, by powiekszyc pom. 3, byłoby ono ustawniejsze i spokojnie mogłoby wówczas służyć za kotłownię, pralnie i suszarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 27.07.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Dzieki dostosuje się na przyszłość.Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts