magasia 05.06.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Będziemy budować w woj. mazowieckim, gmina Halinów, w miejscowości Wielgolas Brzeziński. Projekt jest piękny, aczkolwiek zrobiliśmy kilka niewielkich zmian. Chcemy do zimy postawić stan surowy otwarty. Trochę przerażają nas koszty, najdroższy z tego wszystkiego wyjdzie dach. Chcemy go pokryć gontami zamiast dachówki. A gdzie będzie Wasz dom? Kupiliście projekt więc podejrzewam, że jesteście pewnie przed wszystkimi tymi papierowymi szopkami. My pozwolenie na budowę dostaliśmy w kwietniu, ale bujamy się z kredytem, wykonawcami itp. itd. A to dopiero początek:-) Ale nic, damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 09.06.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 My będziemy budować o okolicach Siedlec czyli całkiem niedaleko. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janmar201 09.06.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam.Buduje GL 174 na Sląsku.Jestem na etapie nawożenia piasku pod płytę a potem już tylko mury.Buduje według projektu za wyjątkiem słupów zewnetrznych które są z drzewa.W zamian będą słupy betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 10.06.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Mam pytanie dotyczące stropu czy robicie drewniany czy żelbetowy, i ile słupów będziecie mieć na tarasie, widziałam ten projekt w rzeczywistości miał dwa słupy betonowe a przy wejściu tylko jeden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 10.06.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 My będziemy budować strop drewniany, chciałabym zostawić belki tak, żeby bylo widać w suficie. A co do słupów to u nas też będą drewniane i wydaje mi się, że zarówno przy wejściu jak i na tarasie są cztery takie słupki. W tym wątku ktoś wybudował Bursztyn, który jest bardzo podobny do Ostoi i na zdjęciach ładnie widać, że są cztery:http://forum.muratordom.pl/gl-315-bursztyn-studio-atrium,t116063.htmCo zmieniliście w projekcie? My musieliśmy podnieść dach o 5 stopni (żeby było zgodnie z MPZP), zlikwidowaliśmy okno balkonowe wychodzące z sypialni na taras i zrezygnowaliśmy z drzwi z garażu do wiatrołapu. Zastanawiamy się jeszcze, czy nie zrobić w salonie jednego dużego okna zamiast dwóch standardowych. Na dachu kładziemy gonty papowe zamiast dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 11.06.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witaj, zrobiliśmy troszkę zmian a mianowicie jeżeli kojarzysz projekt Floryda to powiększyliśmy łazienkę o wnękę z prysznicem we florydzie to jest wc, zlikwidowaliśmy wejście z wiatrołapu do pom.gosp. będzie z garażu, zabraliśmy trochę spiżarni na koszt szafy w wiatrołapie, zlikwidowaliśmy ścianę między salonem a holem zostanie tylko mały kawałek no i tyle z takich poważniejszych zmian. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 12.06.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ze zmian, które przytoczyłeś muszę rozważyć te drzwi z pomieszczenia gospodarczego do garażu, tym bardziej, że likwidujemy drzwi z garażu do wiatrołapu. Podoba mi się nawet to rozwiązanie, więc może wcielę w życie. Na razie niezmiennie od miesięcy użeram się z papierologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 13.06.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Jednak nie będziemy robić wejścia z garażu do pom. gosp., bo tu chcemy mieć np. pralkę i nie wyobrażam sobie latania z praniem w tą i spowrotem przez garaż. Tak, że zostawiamy tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 07.07.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Jak tam magasiu ruszyliście już z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 08.07.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 No, zbieramy się, zbieramy. W zeszłym tygodniu podłączyli nam prąd budowlany, a w tym kopiemy studnię. Ekipa umówiona na tydzień po 21 lipca. Jeszcze tylko kibelek i ruszamy. A tu nasza działka rok temu: http://picasaweb.google.com/Kunegunda24/NaszaDziaKa Na tej po przeciwnej stronie drogi stoi już pół domu sąsiadów:lol: A co u Was? Jest jakiś postęp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 09.07.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Czekamy na pozwolenie na budowę i pewnie w sierpniu może we wrześniu będziemy ruszać z fundamentem, takie mamy plany a co będzie to się okaże. Piękną macie działeczkę!Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 10.07.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 No to życzę powodzenia i duużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 31.07.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Wreszcie zaczęliśmy budowę Ostoi! Wczoraj ekipa zdjęła humus, dzisiaj rano pani geodetka wytyczyła domek i dziś zaczęli wykopy pod fundamenty. Ale to chyba raczej na dział Dziennik Budowy. A jak pozostali budowniczy GL174? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 31.07.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam, trochę borykaliśmy się z planami zagospodarowania, dzialkę mamy odrobinę wąską, ale projekt wymarzonej Ostji już nabyty i w polowie sierpnia zaczynamy adaptację. Mam nadzieję, że fundamenty uda się postawić jeszcze w tym roku. Pozdrawiam wszytskich Ostojowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 01.08.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 No tak, Ostoja ma dużą powierzchnię zabudowy, więc na wąskiej działce trudno ją ulokować, ale projekt jest piękny. Robicie jakieś zmiany? Pytam, bo na tym etapie, na którym jestem mogłabym jeszcze od kogoś ściągnąć jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janmar201 03.08.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam.Mamy już wymurowaną Ostoje.Słupy wewnętrzne pochowaliśmy w sciankach działowych.Okna 60/60 są wydłużone o połowe.Słupy zewnętrzne w wylane w tubach.Na początku września zaczynam z dachem.Zdjęc nie mamy ,wszysko filmuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 18.08.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Widzę że projekt Ostoi się podoba, bardzo mnie to cieszy. No my we wrześniu zalewamy fundamenty i narazie tyle w tym roku. Jeżeli ktoś zna koszt fundamentu to bardzo bym prosiła o podanie danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 01.09.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Tak się buduje nasza Ostoja: http://picasaweb.google.com/Kunegunda24/NaszaDziaKa. Mamy już ściany zewnętrzne i działowe. Mieliśmy stawiać ściankę z karton-gipsu między salonem a częścią sypialnią, ale salon taki wielki jest piękny! Bardzo mi się podoba taras - wyszedł naprawdę spory, a miałam obawy, czy oby nie za mały. Teraz czekamy na drewno na sufit i dach i do końca września stan surowy będzie skończony. Tak zostawiamy go do wiosny, a wiosną będziemy kontynuować. Mamy problem i pytanie do innych budowniczych Ostoi, gdzie zdecydowaliście umieścić telewizor w salonie? Do GBARTUS777 - niestety nie moge podać kosztów budowy fundamentów, za całość płacimy ryczałtem. Czy ktoś się jeszcze pochwali Ostoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 02.09.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Gratuluję tempa prac i troszkę wam zazdroszczę. My w tym tygodniu wylewamy fundamenty i w tym roku koniec. Chciałam ci powiedzieć że widziałam Ostoję na żywo, jest cudny, a miejsce na telewizor to kawałek tej ścianki oddzielającej sypialnie, dlatego że ci właściciele zrezygnowali z kominka, a salon rzeczywiście jest duży. A jeszcze jedno pytanie czy otwory okienne robiliście takie jak w projekcie? Podobno są małe, tak czytałam na forum Studia Atrium. Magasiu nie można odtworzyć tego zdjęcia, a szkoda. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 02.09.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 No jasne, że się nie otwiera, przyłożyłam na końcu kropkę niepotrzebnie. Może teraz: http://picasaweb.google.com/Kunegunda24/NaszaDziaKa Z tym telewizorem to jest tak, że na ściance, o której piszesz jakoś nie bardzo to widzimy, bo będzie się odbijać światło z okien. Ale co tam, najwyżej zrezygnujemy z telewizora Z oknami jest tak, że jestem bardzo mile zaskoczona, bo pierwsze nasze plany były takie, żeby je powiększyć, ale teraz widzę, że byłoby to niepotrzebne, bo są naprawdę wystarczająco duże. Jak zobaczysz na zdjęciu - zrobiliśmy wejście do garażu z zewnątrz i to był dobry wybór, bo dzięki temu będzie dużo więcej miejsca w wiatrołapie na szafę czy wieszaki. Bardzo jestem też zadowolona z tarasu, bo wydawało mi się, że będzie mniejszy. Kuchnia i spiżarka - rewelacja, trochę większa mogłaby być łazienka, ale to kwestia aranżacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts