janmar201 07.09.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witam.A oto moja ostoja.http://pl.fotoalbum.eu/janmar201/a134856/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 08.09.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam.A oto moja ostoja.http://pl.fotoalbum.eu/janmar201/a134856/1 No śliczna, tak jak moja Proszę Cię, napisz kilka słów na temat ścianki działowej między salonem a częścią sypialną, bo widzę, że postawiłeś. My się cały czas wahamy, no i nie wiemy, gdzie umieścić sprzęt RTV, coby nie odbijało się światło w telewizorze. Widzę też, że zmieniliście okna garażowo - łazienkowe i wejście do garażu. My zrezygnowaliśmy z kilku słupów przy wejściu i tarasie, będą tylko te konstrukcyjne podtrzymujące dach i drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 04.11.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Magasiu śliczny macie domek aż wam zazdroszczę. Mam pytanie czy przez podniesienie dachu o 5 stopni zwiększyła się jego powierzchnia i czy moglibyśmy kiedyś obejrzeć wasz domek? Ostatnio przejeżdżaliśmy przez Wielgolas po drodze z Wawy ale nie wiedzieliśmy gdzie szukać. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 13.11.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Bardzo dziękuję, dodałam kilka zdjęć do linku, gdzie można nasz domek lepiej zobaczyć. Jestem bardzo zadowolona z przebiegu budowy i z efektów. To co wiem, że bym teraz zmieniła to słupki przed domem i jeden na tarasie, które teraz wyglądają trochę nieproporcjonalnie cienkie. Trzeba będzie je jakoś obrobić, żeby były grubsze. Jak widać na zdjęciach - zrezygnowaliśmy ze ścianki w salonie i między kuchnią a salonem - co daje całkiem otwartą przestrzeń. Podniesienie dachu zmieniło przede wszystkim wysokość domu z 7,40 do 8,20, no i tym samym jest wyżej pod dachem - od stropu do góry jest ponad 2 m. Nie planujemy zagospodarowania poddasza, ale jeśli ktoś chcialby to można wygospodarować spokojnie jakieś dwa małe pokoiki + małą łazieneczkę. Teraz dom przypomina mi góralską chatę ze spadzistym dachem i pachnącą drewnem. Jest piękny i taki inny niż wszystkie budowane w okolicy. Oczywiście zapraszam do oglądania - napisałam na priv. A jak Wasze postępy w budowie Ostoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 14.11.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 U nas narazie roboty budowlane wstrzymane do wiosny, zrobiliśmy podmurówkę z bloczków i tyle. Niemogę się już doczekać kiedy będziemy budować dalej. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 18.05.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witajcie, nie bardzo mam czas pisać, ale skrobne tylko, iż Naszą Osoją właśnie zajmują sie cieśle. Ciesze się bardzo, bo jak na razie postep prac jest niesamowity.Postaram się wrzucić troche zdjęc (choć jak na złośc wysiadlł nam aparat foto.), ale z poczatku budowy trcohe zdjęc mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 18.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 I obiecane klika zdjęć:http://picasaweb.google.pl/Afkafu/Budowa# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 19.05.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam, mam małe pytanie do Afki czy zmienialiście coś na ścianie frontowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 19.05.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Tak, zabudowane jest do mniejwięcej połowy, czyli drugich słupów wejście frontowe, czyli tzw. ganek Dodatkowe miejsce na jakąś szafkę na buty itp., a rezygnacja z drzwi przy małej toalecie. Wejście do niej będzie od holu, a nie od salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 19.05.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 No i Nasza Ostoja jest w odbiciu lustrzanym, czyli garaz z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 19.05.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 A jak prace u Ciebie, ruszyły razem z wiosną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 19.05.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 No lada dzień będziemy ruszać, troszeczkę się pokomplikowało ale teraz ostro zabieramy sie do pracy. A powiedz mi jaki robicie dach z dachówki czy blachodachówki, ewentualnie kolor?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 19.05.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Ostateczny wybór jeszcze nie padł, bedzie to jednak dachowka cemetowa; zastanawialiśmy się nad antracytem, ale chyba jednak bedzie standard, czyli kolor ceglany Sirius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 19.05.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Sorry ceramiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 31.05.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Pytanie do Afki:Jeżeli możesz to podaj mi wycenę dachu, strop, krokwie, dachówkę i robociznę. Czy pod dachówkę robicie deskowanie i kładziecie papę. Dzięki, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 01.06.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Jakaś dziwna ta Ostoja Afki Szczególnie ciężko mi rozpoznać zdjęcie kuchni od strony salonu, nawet w odbiciu lustrzanym. Moja Ostoja wygląda tak: http://picasaweb.google.com/Kunegunda24/NaszaDziaKa# A właściwie wyglądała tydzień temu, teraz mamy jeszcze podbitkę pod dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afka 01.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ostoja może wydac sie dziwna , gdyż nie ma jeszcze ścianek działowych, a widok z salonu na kuchnie pokazuje, iż dobudowany jest tzw. wiatrołap. Więźba kosztowała Nas 13800 za całość z impregnowaniem, pokrycie dachowe wraz z orynowaniem 25400, zas robocizna 65 zł za m2, jeszcze nie płaciliśmy, ale wyjdzie około 19000. Pod dachówkę idzie tylko folia bez papy i całkowitego deskowania. Konstrukcja jest wzmoniona jeszcze jakimiś śrubami (nie znam się na tym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 01.06.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedź, a jeszcze mam pytanie co do ścian budujecie z porothermu 30?Jakbyś mogła podać mi cenę i cały koszt postawienia ścian.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GBARTUS777 10.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Widzę, że wszyscy wzięli się ostro za budowę, cisza zapanowała na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magasia 14.08.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Domek się buduje, a raczej wykańcza i jest coraz piękniejszy A jak Wasze postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts