Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt OSTOJA GL174 pracownia ATRIUM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.A oto moja ostoja.http://pl.fotoalbum.eu/janmar201/a134856/1

No śliczna, tak jak moja :lol: Proszę Cię, napisz kilka słów na temat ścianki działowej między salonem a częścią sypialną, bo widzę, że postawiłeś. My się cały czas wahamy, no i nie wiemy, gdzie umieścić sprzęt RTV, coby nie odbijało się światło w telewizorze. Widzę też, że zmieniliście okna garażowo - łazienkowe i wejście do garażu. My zrezygnowaliśmy z kilku słupów przy wejściu i tarasie, będą tylko te konstrukcyjne podtrzymujące dach i drewniane.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Bardzo dziękuję, dodałam kilka zdjęć do linku, gdzie można nasz domek lepiej zobaczyć. Jestem bardzo zadowolona z przebiegu budowy i z efektów. To co wiem, że bym teraz zmieniła to słupki przed domem i jeden na tarasie, które teraz wyglądają trochę nieproporcjonalnie cienkie. Trzeba będzie je jakoś obrobić, żeby były grubsze. Jak widać na zdjęciach - zrezygnowaliśmy ze ścianki w salonie i między kuchnią a salonem - co daje całkiem otwartą przestrzeń.

Podniesienie dachu zmieniło przede wszystkim wysokość domu z 7,40 do 8,20, no i tym samym jest wyżej pod dachem - od stropu do góry jest ponad 2 m. Nie planujemy zagospodarowania poddasza, ale jeśli ktoś chcialby to można wygospodarować spokojnie jakieś dwa małe pokoiki + małą łazieneczkę. Teraz dom przypomina mi góralską chatę ze spadzistym dachem i pachnącą drewnem. Jest piękny i taki inny niż wszystkie budowane w okolicy. Oczywiście zapraszam do oglądania - napisałam na priv. A jak Wasze postępy w budowie Ostoi?

• 6 months później...

Witajcie,

nie bardzo mam czas pisać, ale skrobne tylko, iż Naszą Osoją właśnie zajmują sie cieśle. Ciesze się bardzo, bo jak na razie postep prac jest niesamowity.

Postaram się wrzucić troche zdjęc (choć jak na złośc wysiadlł nam aparat foto.), ale z poczatku budowy trcohe zdjęc mam.

• 2 weeks później...

Ostoja może wydac sie dziwna :roll: , gdyż nie ma jeszcze ścianek działowych, a widok z salonu na kuchnie pokazuje, iż dobudowany jest tzw. wiatrołap.

Więźba kosztowała Nas 13800 za całość z impregnowaniem, pokrycie dachowe wraz z orynowaniem 25400, zas robocizna 65 zł za m2, jeszcze nie płaciliśmy, ale wyjdzie około 19000. Pod dachówkę idzie tylko folia bez papy i całkowitego deskowania. Konstrukcja jest wzmoniona jeszcze jakimiś śrubami (nie znam się na tym).

• 2 months później...