kroyena 30.11.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Ja kto się robi, tak by US się nie czepiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof - Warszawa 30.11.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Cos na ten temat można przeczytać pod adresem: http://www.polskigips.pl"Jak odzyskać VAT - 5 kroków"Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc1234 30.11.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 dobre to,dzieki pozdrmc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 02.12.2005 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Szczegółowiej zapytam. Co wpisać w rubryczkę zwrotu w PITie jeżeli VAT siębędzie chciało odzyskać za pół roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 02.12.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 A ja mam zagwostkę. Strasznie niedopracowany ten PIT.Będę miała trzy inwestycje: remont mieszkania, budowę domu i ponieważ na 99 % PINB da mi spokój, to po 23 grudnia br jeszcze remont i modernizację domu - po odbiorze. A na tym Picie nieszczęsnym jest miejsce na dwie inwestycje (C1).Składać dodatkowy PIT czy dopisywac poza rubryką? Czy coś źle rozumiem?Ponadto ten PIT Vatowski małżonkowie składają razem, nawet jesli rozlliczali sie osobno. U nas tak było - bo mąż nie może korzystać z ulg i ulga remontowa idzie na mnie. Ale część faktur jest na niego - i w ustawie nie jest on wyłączony od zwrotu VAT. To się nijak - w połączeniu jeszcze z tymi trzema inwestycjami - daje opisać w pozycji F1.Czy są już w urzędach skarbowych stanowiska ds przyjmowania tych PIT o zwrocie VAT? Bo bez wypełnienia z urzędnikiem chyba się nie obędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 02.12.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Jeżeli masz remont i modernizajcję i mieszkania i budynku to wpisujesz to w pozycję "budynku" sumarycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 05.12.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 A mam pytanko, jeśli moja wtedy jeszcze nie Żona korzystała już z ulgi budowlanej na zakup mieszkania w roku 2002 a teraz już jako małżeństwo postawiliśmy dom w 2005, jak teraz jako małżeństwo mamy się do ew. zwrotu VAT-u?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.12.2005 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 No dobra, ale brutto z 7% Vat czy 22 %? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts