sharan11 03.12.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Witam,wielkośc jak w temacie,1. Dzewo:) ok 7000 zl2. Blacha i odatki (finco-ruki) ok 13000 zl3. Robota 9200 zl4. Rynny ok 2000 zł5. Membrana ok 1200 zł Okolice Białegostoku, Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 03.12.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 dach kopertowy:255m + 56m-garażrobocizna+materiał+rynny/i materiał na nie/---wszystko 12500dachówka karpiówka-ok.30000/nie mamy do końca rozliczone/pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 04.12.2005 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 gosiac, wklej moze swoj projekt - 6 lukarn to STRASZNIE DUZO! W projekcie mialem 4 lukarny - 2 wyrzucilem (zastapilem oknami polaciowymi) i jestem zadowolony z tego posuniecia - okna dachowe daja fajny klimat, daja wiecej swiatla ...uwazam jednak, ze bledem jest "pojscie" tylko w okna polaciowe bo jak snieg pruszy robi sie ciemno. Polaciowe okna sa na pewno tansze - dajesz okno w polaci i pozamiatane ... Przy lukarnie najpierw ja musisz zbudowac ...polamac dach - rozne okapiki, kosze, obrobki, rynny kosztuja. Nastepnie trzeba na tej lukarnie jakies ocieplenie i tynk dac ...podbitki ..po dachu skakac ... Lukarna na pewno duzo drozej wyjdzie niz okno polaciowe. D'arek, Bardzo fajny daszek - teraz tez bym chyba zadnych okien lukarn nie robil - za pozno Dzięki za uwagi, niestety projektu nie wkleję, bo jeszcze się robi. Zadaję pytania, bo projekt powstaje i jeszcze bez większego bólu przy dokonywanaiu zmian. Zdecyduję się jednak na połaciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 04.12.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Witam nie wiem skąd przedmówcy biorą te ceny. mając te dane które podałęś czyli dach 280 koperta i 6 lukarn powiem że najbliższa prawdy jest wersja 50 000 ale wydaje mi się że też jest zawyżonaostatnio liczyłęm dach 480 m co prawda nie koperta ale wyszedł z robocizną 42 000 z dachówki cementowej w tym 4 veluxy GGl. Cena jest razem z robocizną. Ale jeszcze przed zmiana vatu na materiał 7%. Teoretycznie można liczyć żę dach kosztuje mniej więcej od 100 150 zł za metr wraz z robocizną. Górna granica jest co prawda płynna. A karpiówka czarny kryształ Ruppa kosztuje u mnie 2,40 netto za sztukę. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 04.12.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 do piotr.o wysłałam zapytanie na meila Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts