Grzegorz Saczek 23.05.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Też mam już działkę (Sowia Wola), projekt + pozwolenie + wylana ława fundamentowa. A gdzieś się w Sowiej rozłożyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.05.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ul. Wierzbowa. To droga prywatna, na tyłach sołtysa. Stoi tam jak na razie jeden dom, ale jest kilka działek jeszcze niezabudowanych. Moja jest druga z kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 23.05.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 A ja mam trawę na Piwnej Zapraszam jak bedziemy i będziecie widzieć iż ktoś się tam rozłożył piknikowo (jak co tydzień prawie) to wchódzcie jak do swoich. Płotu brak. Charakterystyczny drewniany dom świerszczów mamy przez płot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.05.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Bardzo dziękuję za zaproszenie My też często bywamy, ale teraz niestety dopiero za dwa tygodnie. Najbliższe weekendy zablokowane. Do zobaczenia. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 24.05.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 U mnie na budowie zaczyna się coś dziać : rozwaliłam jedną ściankę , bo salon wydawał mi się za mały . no witaj.... ja to zrobiłem późną jesienią.... w tych dniach wykończyłem salon.... całe 40 m2.... jest super..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 25.05.2006 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 ja mam zamiar zrobić w najbliższym czasie instalacje gazową i wodną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 18.07.2006 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 czy nikt tu już nie zagląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 19.07.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 a jak mamy zaglądać, jest lato to siedzimy na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 19.07.2006 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 ja też siedze na wsi , a od czasu do czasu zaglądam . Pozdrawiam Wszystkich zapracowanych i odpoczywających... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 26.07.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 dokładnie Poziomka.... przebywam na wsi.... z tym , że do pracy musze dojeżdżać... hmmm. dziennie około 80-100 km.... ale cóż coś za coś.....ale obiuecuje, ze zaglądnę częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.07.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 cześć szystkim U nas już niedługo - jeszcze parę tygodni i fruu mieszkamy na wsi - Zdjęcia na naszej www stare jak świat ale mniej wiecej widac co i jak. Macie jakiś sprawdzony sposób na BĄKI - chalją strasznie - a środki na komary nie zawsze działają ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Sebo, zauwazyłem, ze w spozywczym kolega kupuje olejki do pieczenia ... co bedziesz piekł - zapytałem, skrzywił sie i mówi ... "cos ty .. skóre tym smaruje " w celu ... ? - pytam "odstrasza komary i bąki, lepiej niz kosmetyk brutal ..." patent, podobno firmy produkujace srodki owadobójcze jeszcze na to nie wpadły jak skuteczne sa olejki do pieczenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 28.07.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam w grupie. Właśnie zacząłem budowę na wiosce pod Wrocławiem. Słyszałem, że jest nawet fachowe określenie na blokersów wyprowadzających się na wieś - "mieśniacy". W przyszłym roku będę takim mieśniakiem. I dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 01.08.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Ha, a grupa miesniaków to chyba zbiory zaczęła, bo cisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 10.08.2006 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 a ja teraz zabrałam się za grodzenie działki , znaczy od poniedziałku zaczynamy jak nic się nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 10.08.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A jak grodzicie Poziomko - tzn CZYM? Będzie to drewno czy ogrodzenie murowane czy może łaczone? Z żerdek czy desek? A może sztachety?? Napisz coś więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 10.08.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Przyłączam się do zapytanie. Też stoję przed dylematem jak ogrodzić 1,2 ha żeby nie zbankrutować, żeby pies nie biegał luzem po wsi, żeby nieproszeni goście jednoznacznie czuli się nieproszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 10.08.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Najtaniej jest kupić (chyba że ma się SWÓJ dostęp) od lesniczego takie żerdki okrągłe i z tego wykonać ogrodzenie np - pionowy słupek co 3,5 m a w poziome trzy żerdki (lub więcej jak ktoś chce gęściej) przy wysokości całości ok.1,2 m. To tylko oczywiście przykład proporcji i wysokości. Kolejna cenowo będzie opcja - deski nierównane (tarcica) i nieokorowane kupić w tartaku i j/w. Deski można samodzielnie okorować - wtedy drewno będzie trwalsze (nie lęgnie się robactwo pod korą). Jesli deski będą odpowiednio szerokie - ok.20 cm - to wyjdzie ogrodzenie na wys. ok.1,2 m. z prześwitem między dechami takim aby wyglądało to ładnie, nie za "ciężko" i było skuteczne jeśli chodzi o zwierzęta. To będzie taki płot typu ranczo Osobiście mój ulubiony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka_a 10.08.2006 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Do ogrodzenia mam dość dużą powierzchnie , więc chcę narazie ogrodzić tylko z 3 stron i tak koszt mniej więcej takiej pracy wyjdzie z jakieś 8 tys. . Mam zamiar tylko zrobić podmurówki i dać siatke , a o froncie pomyśle potem . Niestety nie ma mi kto tego zrobić z domowników , musze nająć firme . U mnie za coś takiego facet sobie powiedział od metra 25 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 10.08.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Słupki to nawet mam kupione - jakieś 130 szt. i pomysł z ogrodzeniem z desek jest fajny, tylko że tak sobie myślę, że to taka gotowa drabinka dla intruza, no i pies podkopie się zaraza jedna i jeszcze kogoś urżnie to będzie draka. Jak to zrobić żeby się nie podkopał- hmm?? Nie mam na razie konceptu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts